co jsem viděl to jsem viděl

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

co jsem viděl to jsem viděl

Příspěvek od lechos »

ale tohle...
http://hudba.bazos.cz/inzerat/57481433/ ... kustic.php
má to provozní smysl ? no známej z kovovýroby by to dokázal vysoustružit z aušusu
(již nepotřebných krátkých odřezů) nerezový kruhový oceli ale nebude to zatěžovat pohon gramce a tak podobně ?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: co jsem viděl to jsem viděl

Příspěvek od Pesi »

... ježiš, to je zase krávovina - " nejlevnější na trhu " :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

funguje to jako setrvák hmotnosti cca 1 kg velmi lehkých lisovaných plechových Al talířů
gramofonů plasťáků jako Pioneer PL-335, Technics SL-BD20 či Yamaha TT-400, zajisté cena není z této planety proto pokus o výrobu kusovku

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

jako setrvačník to funguje jen málo. To by ta hmotnost musela být rozložena dále od středu. Funguje to spíše tak, že to zlepšuje kontakt desky s talířem a u některých vad desek (zvlnění desky) to může pomoci desku srovnat.
Nevýhodou je větší vertikální zatížení ložiska talíře, což vede ke zvýšení hluku ložiska a dlouhodobě k jeho rychlejšímu opotřebení

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ano ovšem, to mě rovněž napadlo...na lehký talíř zdola těsně u okraje přilepit 4 ocelová závažička na kříž ale musej bejt přesně vyváženy na milimetr a gram aby to neházelo

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Jedná se o Stabilizer Record Clamp neboli Puck apod. pro stablilizaci při přehrávání LP. Tady si můžeš vybrat *palec* http://www.ebay.com/bhp/record-clamp
Lze je rozdělit na lehčí a těžší, a pak třeba ještě na hodně těžké od 950g. Přítlak má slyšlitelný přínos, LP je rovně placatá. Ale pozor, nelze tvrdit, že clamp je vhodný na všechny typy konstrukcí gramofonu. Pokud si budete nějaký pořizovat, tak uživatelsky mi přijde lepší s nějakou "hlavicí" , protože když má člověk uvolněné prsty, tak se vahou clampu sami sevřou. Kdežto u clampu s kolmými stěnami může snadno vyklouznout (a ještě k tomu na LP !). ProJect má u některých gramofonů rovnou šroubovací verzi na osu. Další dobrou verzí jsou "nacvakávačky".

Používám Alchemist Record Clamp LP Disc Stablilizer, má uprostřed vodováhu - na RPM 1.3, která ho díky konstr. v pohodě unese, jak ložisko, tak 3 antivibrační nožky, má oddělený motor, řemínek kolem talíře/setrvačníku - clampem se zvýší hmotnost, což je zde OK. Bez něj už LP ani nepouštím. S tím je spojena volba podkladu pod LP (filc, korek, guma, kůže). Univerzální návod není, chce to vyzkoušet. Přínos pro staré gramofony Tesla /až na výjimky/ nevidím příliš veliký.

Cena kolem 1kKč (za nový) je běžná prodejní cena. Ale je jasné, že kdo má FREE přístup k soustruhu, tak je cena vysoká. Při DIY ještě doporučuji na spodek nalepit filc, aby se neodíraly etikety LP, a taky nemá smysl přetěžovat ložisko (v dlouhodobém hledisku) vysokou hmotností clampu, protože na to nemusí být konstruované. Ale ja zřejmé, že vibrace je nutné omezovat. Další velký přínos mi přijde připevnit stolek pod gramofon na stěnu (nejlépe obvodovou).

boxer

Příspěvek od boxer »

Na zvlněnou desku a zvýšení odstředivé rotace vyrábí (bělo) třeba Clearaudio Stainless Steel Outer Limit Ring Clamp.
viz audio.

https://www.youtube.com/watch?v=VZM8iNTZruY

Odpovědět