Co kdo slysime?
Co kdo slysime?
Nasel jsem peknou hracku, mozna nosim sovy do Athen, nicmene zkusim to: http://audiocheck.net/blindtests_index.php
Co kdo poznate, zejmena co se tyka rozdilu hlasitosti, frekvence? Mame tu nejakeho absolutniho sluchare?
Na rozdil urovne poznavam 0.5 dB, mensi uz bez sance, ve frekvenci 10 c rozdilu bezpecne, 5 c uz moc ne (testovano na K702 zapichnutych do integrovane zvukovky notebooku ;)).
Co kdo poznate, zejmena co se tyka rozdilu hlasitosti, frekvence? Mame tu nejakeho absolutniho sluchare?
Na rozdil urovne poznavam 0.5 dB, mensi uz bez sance, ve frekvenci 10 c rozdilu bezpecne, 5 c uz moc ne (testovano na K702 zapichnutych do integrovane zvukovky notebooku ;)).
Re: Co kdo slysime?
moje vysledky:
1. 0.5dB
2. 54dB
3. 10c
4. nehram na klavir..
5. bez sance, mimochodom ta jednoducha nahravka s gytarou sa mi celkom pacila
pouzite CX300 hrane z IBM ThinkPad T60, ale myslim ze pri tomto druhu testov ani velmi nezalezi na pouzitej "aparature"
1. 0.5dB
2. 54dB
3. 10c
4. nehram na klavir..
5. bez sance, mimochodom ta jednoducha nahravka s gytarou sa mi celkom pacila
pouzite CX300 hrane z IBM ThinkPad T60, ale myslim ze pri tomto druhu testov ani velmi nezalezi na pouzitej "aparature"
To je vsechno? Zadne zlate ucho se neprida? ;)
Jsou to ve vztahu k vnímání rozdílů mezi hifi komponenty zcela irelevantní testy.
Pavel Macura Audio
Kde kdo deklaruje, ze jsou pro to relevantni?PMA píše:Jsou to ve vztahu k vnímání rozdílů mezi hifi komponenty zcela irelevantní testy.
Ono u mne je největší problém ten test vůbec spustit. Něco jede, pak přepnu na vyšší úroveň a žádné zvuky se neobjebí, ani po reloadu, nic, pak zase někdy ano a pak zase většinou ne.
Noty nepoznám, a ten test fáze bych musel poslouchat na repro a ne těch blbých sluchátkách, ty jsou ale v jiném pokoji než pc, ale tam bych to asi poznal, protože jsem s tím už doma zápolil a vím, jak se to projevuje, integráč NAD mi totiž na výstupu preampu dává otočenou fázi a konec ji otáčí zase zpět. Tak jsem se divil, jaký zvláštní 3D prostor ten konec samotný vytváří než jsem tehdy pochopil, že musím přehodit i kabely u repro
Noty nepoznám, a ten test fáze bych musel poslouchat na repro a ne těch blbých sluchátkách, ty jsou ale v jiném pokoji než pc, ale tam bych to asi poznal, protože jsem s tím už doma zápolil a vím, jak se to projevuje, integráč NAD mi totiž na výstupu preampu dává otočenou fázi a konec ji otáčí zase zpět. Tak jsem se divil, jaký zvláštní 3D prostor ten konec samotný vytváří než jsem tehdy pochopil, že musím přehodit i kabely u repro
neobjebí je pěkné slovo
a) jednak si to všichni pustí z PC z Realteku do plastových sluchátek,
b) a o tyto rozdíly jde opravdu až ve třetí řadě.
Pracujte na sobě, ať zjistíte, co je opravdu důležité
b) a o tyto rozdíly jde opravdu až ve třetí řadě.
Pracujte na sobě, ať zjistíte, co je opravdu důležité
Pavel Macura Audio
Asi to začno používatdavid píše:neobjebí je pěkné slovo
Jinak souhlas s PMA.
Samozřejmě začnu.noaid píše:Asi to začno používat
Díky za link. Zajímavé. S chutí jsem si vyzkoušel.
Výsledky mám podobné, rozdíl úrovně 0,5 dB apod.

Výsledky mám podobné, rozdíl úrovně 0,5 dB apod.
U mě daleko horší, daleko horší: PC --> CA DacMagic --> GTH-1 --> Senny 595PMA píše:a) jednak si to všichni pustí z PC z Realteku do plastových sluchátek,