DVB-S satelitní příjem TV

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
JFI
Kontaktovat uživatele:

Re: DVB-S satelitní příjem TV

Příspěvek od JFI »

a jsi si jistý, že to nezpůsobuje přijímač?

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

mam celkom slusny digi staelit, ale nevsimol som si ze by tomu tak bolo na ziadnom kanale...

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

MilanTuma píše:Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak to přidávám sem.

Setkáváte se při příjmu digitální televize s nesynchronizací obrazu a zvuku? Zpoždění je velmi malé, odhaduji zvuk opožděný na 0.2 - 0.4 sekundy. Avšak při diskuzních pořadech kde je záběr na tvář to působí velmi nepřirozeně. Zpoždění vychází již z přijímače, není způsobeno receiverem domacího kina či něčím podobným.
Zkrátka to jsme to s digitálem dopracovali, je to čím dál horší :?
Někdy se to stát může a nepřekvapuje mě to. Nevzpomínám si kdy tomu bylo, ale teď jsem to delší dobu nezpozoroval. Párkrát jsem tak před třemi, čtyřmi si dělal DVD z TV. Když jsem v počítači mpg rozložil na obraz a zvuk, někdy to ujíždělo o takové 0,04,-0,06 sekundy. *thumbs down*
MilanTuma píše:Mik3cuk

Kamaráde (nic ve zlém) na zvukovou kartu jsem osadil oscilátor Tentlabs a zvukový rozdíl byl jak Brno, to platí i pro MP3. Jitter je prostě prevít a je to jasně slyšet. Co se týče MP3, tak bych to tak nezatracoval, leckdy 192-320kbit MP3 nagrabovaná z dobře nahraného CD zní lépe než mizerně nahrané CD, kterých je dle mě dnes dost.

Pro všechny
Akce Kwak úpravy krystalu v satelitním přijímači byl trochu lep na bonbón. Čekal jsem zdali se diskuze rozvine a při testování v různých sestavách vyprchalo prvopočáteční nadšení. Zlepšení zvuku je minimální. Zvuk je již "pokažen" pravděpodobně z družice.

Doma mám obyčejný tuner Sony a špatný příjen rádií, hlavně Vltavy (kolísá, hodně šumu), ale i tak je zvuk poslouchatelnější než ze satelitu a to i v případě, že použïju DAC. Souhlasím s Milanem, že zvuk je již pokažen přenosem nahoru a dolů. Uvidíme, jestli se situace nezlepší s nastupujícím HDTV.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

MilanTuma píše:Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, tak to přidávám sem.

Setkáváte se při příjmu digitální televize s nesynchronizací obrazu a zvuku? Zpoždění je velmi malé, odhaduji zvuk opožděný na 0.2 - 0.4 sekundy. Avšak při diskuzních pořadech kde je záběr na tvář to působí velmi nepřirozeně. Zpoždění vychází již z přijímače, není způsobeno receiverem domacího kina či něčím podobným.
Zkrátka to jsme to s digitálem dopracovali, je to čím dál horší :?
Mam doma asi dva roky Digi Tv. Jsem s tim pomerne spokojen. Nicmene, byly doby a prenosy, kdy se mi presne toto stavalo, ovsem pouze na jednom kanale a to Galaxie sport, resp. dnesni Nova Sport. Tam to je pri fotbale opravdu zazitek, kdyz padne napr. gol, a komentar nasleduje pozdeji, je to neprijemne pri jake´koli chvili pri sportovnim prenosu. Mam ale dojem, ze zpozdeni bylo vyrazne delsi. Stavalo se to ale pouze narazove a v poslednich mesicich uz jsem to nezaregistroval vubec. Urcite to nezpusoboval prijimac, protoze ostatni programy fungovaly normalne.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

Filip Kolinsky píše:Když jsem v počítači mpg rozložil na obraz a zvuk, někdy to ujíždělo o takové 0,04,-0,06 sekundy. *thumbs down*
To jde asi o omyl. 4ms rozdílu sotva kdo rozpozná.
Filip Kolinsky píše: Doma mám obyčejný tuner Sony a špatný příjen rádií, hlavně Vltavy (kolísá, hodně šumu), ale i tak je zvuk poslouchatelnější než ze satelitu a to i v případě, že použïju DAC. Souhlasím s Milanem, že zvuk je již pokažen přenosem nahoru a dolů. Uvidíme, jestli se situace nezlepší s nastupujícím HDTV.
Přenos audia nahoru a dolu zvuk nepokazí. Pochopitelně hraje roli bitová rychlost. Pro běžnou náhradu FM stačí 192kbit. O jaké konkrétní stanice jde? O stanici Vltava? Ta je na satelitu vysílána v bitovém toku právě 192kbit, pokud se nepletu. Jitter by mohl do signálu zanášet modulátor na straně vysílače. To si ale nemyslím. Signál se na satelit vysílá z Kavčích hor (CS Link) a tam jsou všechny signály dost precizně synchronizovány. Pak už to může být jen problém satelitního přijímače.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

Pajuna píše: Nicmene, byly doby a prenosy, kdy se mi presne toto stavalo, ovsem pouze na jednom kanale a to Galaxie sport, resp. dnesni Nova Sport. Tam to je pri fotbale opravdu zazitek, kdyz padne napr. gol, a komentar nasleduje pozdeji, je to neprijemne pri jake´koli chvili pri sportovnim prenosu. Mam ale dojem, ze zpozdeni bylo vyrazne delsi. Stavalo se to ale pouze narazove a v poslednich mesicich uz jsem to nezaregistroval vubec. Urcite to nezpusoboval prijimac, protoze ostatni programy fungovaly normalne.
Ano, to se děje zejména v případě, kdy je komentováno z jiného místa než je odbavován obraz. Případně různé trasy dopravy obrazu a zvuku. Chyba je na straně oné TV stanice. Stává se to i ČT i Primě.

Odpovědět