Přátelé,
i přesto že Video věci se tu na hifi foru neřeší, zeptám se:
Nenajde se tu někdo kdy by poradil s instalací respektive s instalací kabeláže k video projektoru?
Projektor budu montovat na strop a řeším jak hodně vadí když by spolu se signálovými kabely šel i síťový napájecí?
Kabelu povedu po stropě v plastových lištách.
Zatím mě napadlo že bych mohl síťový dát ještě do kovového "husího krku" a tím bych ho odstínil od signálových vodičů. Případně mě napadá že stejnou službu by mohlo udělat použití síťového vodiče ve stíněném provedení?
Máte nějakou zkušenost jak to vyřešit?
předem díky za možné rady
Instalace video projektoru
Re: Instalace video projektoru
V německém Audiu jsem před pár lety četl o instalaci článek. Rušení testovali pomocí kabelu k (zapnutému) vysavači. Výsledek byl, že ty kabely byly asi 30 cm od sebe. Prostě 2 rovnoběžné lišty.
No právě ten dvoum lištám bych se rád vyhnul
Stínit ten síťový kabel náhodou v testu nezkoušeli?
Stínit ten síťový kabel náhodou v testu nezkoušeli?
Myslím že ne. Ony se stíněný silový kabely v maloobchodě dost těžko shánějí.
Žádný problém, já dělám ve velkoobchodě s elektromateriálem a právě máme normálně skladem stíněné kabely 3x1,5 nebo 3x2,5 nebo i kovový husí krk.
Proto nad těmito variantami uvažuji. Lišť chci mít co nejmíň.
Proto nad těmito variantami uvažuji. Lišť chci mít co nejmíň.
Pak to můžeš snadno předem vyzkoušet.
Jak by se to případné rušení prokazovalo na obraze?
Nemám zdání. I pokud bude obraz na první pohled v pořádku, tak pořád platí, čím méně rušení, tím lépe. Tyhle rozdíly jsou malé a zřejmé většinou jen při přímém srovnání. Jako šum/ brum v audiu, který zdánlivě nevadí, když muzika je hlasitější, ale po jejich snížení je zvuk lepší.