Internetové připojení
Internetové připojení
Neustále se potýkám s rychlostí mého Wi-Fi internetového připojení - rychlost max. 50 - 60 kB/s je v dnešní době až neskutečná. To je potom ale upoutávka na cokoliv na Youtube, nebo přehrání internetového čehokoliv pouze snem...
Mám chuť přejít na O2 Internet ADSL a proto moje otázka zní:
Jakou máte s O2 Internet ADSL zkušenost ?
Jakou rychlost downloadu dosahujete reálně ?
Mám chuť přejít na O2 Internet ADSL a proto moje otázka zní:
Jakou máte s O2 Internet ADSL zkušenost ?
Jakou rychlost downloadu dosahujete reálně ?
Re: Internetové připojení
O2 nevim, ale u UPC mam stabilnich 120 Mbit bez vypadku. Jsem s tim naprpsto spokojen. A k tomu asi 10 tv kanalu ve fulhd jako bonus. Interni lan je 1 Gbit.
Video z youtube ci vimeo streamuji ve fulhd do televize pres wifi skrz mobil, bez problemu.
Video z youtube ci vimeo streamuji ve fulhd do televize pres wifi skrz mobil, bez problemu.
ADSL od O2 v pohode, standart okolo 8 - 10MB ... Jelikoz netaham nic z ruznych uploadu tak pro me OK ..
ADSL,O2-teoreticky 8MB,reálně kolem7MB,občas výpadek nastane zrovna,když to nepotřebuju,to mám chuť to vyrvat ze zásuvky 

Úplně nejlepší je vlézt na stránky O2, tam zadat telefonní číslo a ono ti to zjistí max. rychlost tvého připojení. Není to však moc přesné, určitě to rychlost nadhodnocuje, mě např. píše 6.0 Mbit/s, reálná rychlost je kolem 5,2Mbit/s. Pokud nemáš pevnou linku, nezbývá než pozjišťovat číslo na nějakého souseda. Rychlost připojení klesá se vzrůstající vzdáleností mezi ústřednou a tvým modemem. Pokud se připojíš a rychlost bude o dost nižší, než je vyinternetová rychlost, je třeba volat na O2, trošku se rozčílit a oni to zvednou. V mém případě z cca 3.0 Mbit/s na těch 5.2 Mbit/s. Jinak internet chodí docela pěkně, výpadků je minimum a na krátkou dobu.
Ahoj a díky všem - telefonní ústřednu mám vzdušnou čarou cca 260 metrů. Na O2 jsem zjistil, že by mi ADSL mělo běžet rychlostí 8 Mbit/s, ale beru to s rezervou.
Je to vyřešeno
Zrovna jsem dostal odpověď na moji stížnost ohledně rychlosti, cituji:

Zrovna jsem dostal odpověď na moji stížnost ohledně rychlosti, cituji:
Mám zaplaceno do konce června => jak vypovědět nejlépe a nenapadnutelně smlouvu s tímto poskytovatelem tohoto špičkového WiFi připojení k internetuDobrý den,
bohužel po ověření u technika nemáme v této lokalitě signál.
Děkujeme za Váš projevený zájem
CZNET.CZ

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
UPC je nejlepší,O2 hned v závěsu.Já mám O2 a je skvělý,no problem.
To Aleska-podívat se do smlouvy jestli tam je garantovaná rychlost,pokud ano tak dát mailem a písemně výpověď z důvodu nedostatečného připojení.A tím pádem porušení sml.podmínek
Drvoštěpe, nevím jak v tvé, ale pravděpodobně ve všech smlouvách o zajištění internetového připojení se píše o maximální rychlosti a ta nemusí nikdy být dosažena.
Konečná rychlost a kvalita připojení je závislá na mnoha a mnoha činitelích, nejhůře je na tom nejspíše právě to WiFi připojení a tak je jednoduché se odvolat na "slabý signál", protože ten se nedeklaruje a tudíž nemáš šanci na dovolání !

Tak se zkus s nimi domluvit.
To Aleska-Měl jsem tu technika od Losanu na nabídku WiFi připojení které mám na dohled (300m) a ve smlouvě mi rychlost garantoval.Proto jsem Ti psal že se máš kouknout do smlouvy.
A stejnak jsem zůstal u UPC.Chtěl jsem ukončit smlouvu ale ukecali mě na vyšší rychlost a rozšíření tv služeb za stejnou cenu.Spokojenost na 90%

Tak to máš štěstí - prakticky všichni mají v podmínkách tuto větu:
, někdy až nečitelným.
a většinou je napsaná hóóóódně malým písmemEfektivní rychlost Služby závisí na lokálních a technických podmínkách přenosové technologie

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám internet od O2 (teda konkrétně jsem ho objednal zde: http://internetpraha.com/ - ale účty mi chodí od O2) a jsem plně spokojen. Rychlost downloadu je při jejich nejrychlejším balíčku u mě asi 30MB/s což bohatě stačí na takové to domácí stahování