jak fungují peoplemetry?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jak fungují peoplemetry?

Příspěvek od dadaft »

nedávno, když na Nově přesunovali nějakou telenovelu do méně sledovaného vysílacího času, jsem si zase všiml, jak se uvádí, kolik x-stovek tisíc lidí program sledovalo a kolik x-stovek tisíc lidí raději sledovalo něco jiného...

tak mě napadlo:
odkud vůbec tyhle informace vysílací společnosti mají?
jak se získávají?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: jak fungují peoplemetry?

Příspěvek od Aleska »

Nejspíše tě zklamu, žádnej Velkej brácha tě nehlídá, naopak pro pár domácností je to vedlejšák Sledovanost vysílání - Wikipedie

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jelikož jsem byl jeden z těch, kteří se výzkumu měli účastnit, tak to vím naprosto přesně, jak to funguje, a pokud by to někdo považoval za vedlejší příjem, tak je vedle. Jde naopak o značný finanční sponzoring ze strany chudáků lidí, navíc nevratné technické zásahy do televizoru, pakárenské ovládání TV, a není za to nic. Teda pár věcí v hodnotě tak 300 Kč, takových těch co se prodávají v obchodech Vše za dvacku, žádné peníze.
Já chtěl původně podpořit sledovanost ČT2 apod., ale po bližším prozkoumání jsem to odmítl. Nikomu dělat blbce nebudu. Myslím, že i proto má největší sledovanost Nova, rozumný člověk do toho prostě nejde.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no jo, vypadá to, že když to máš a chceš přepnout, musíš hlásit jméno příjmení číslo občanky velikost bot...
:lol:

takže ony ty prohlášení typu Vílu Amálku sledovalo 428.153 diváků je nutno brát s (postmoderním) nadhledem...

MilanTuma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanTuma »

noaid píše:pakárenské ovládání
Jednou jsem se při opravárenské činosti dostal také do domácnosti, kde to bylo nainstalované na satelitním přijímači. Potvrzuji, že to byl hnus, složitější ovládání a ještě to bylo zapojeno v cestě RGB signálu či možná i kompozitního signálu ze satelitního přijímače do TV. Pravděpodobně to degradovalo obraz - při přepnutí předvolby satelitního receiveru to na TV ukázalo přidaný (namodulovaný v signálu) název stanice z toho people metru.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jo, a žralo to 15W a nesmělo se to v žádném případě vypínat, data to průběžně odesílalo smskou. 15x24x30, tj. asi 50 Kč provozní náklady na elektřinu za měsíc a nikdo za to nedostane žádnou kompenzaci.

Odpovědět