nedávno, když na Nově přesunovali nějakou telenovelu do méně sledovaného vysílacího času, jsem si zase všiml, jak se uvádí, kolik x-stovek tisíc lidí program sledovalo a kolik x-stovek tisíc lidí raději sledovalo něco jiného...
tak mě napadlo:
odkud vůbec tyhle informace vysílací společnosti mají?
jak se získávají?
jak fungují peoplemetry?
Re: jak fungují peoplemetry?
Nejspíše tě zklamu, žádnej Velkej brácha tě nehlídá, naopak pro pár domácností je to vedlejšák Sledovanost vysílání - Wikipedie
Jelikož jsem byl jeden z těch, kteří se výzkumu měli účastnit, tak to vím naprosto přesně, jak to funguje, a pokud by to někdo považoval za vedlejší příjem, tak je vedle. Jde naopak o značný finanční sponzoring ze strany chudáků lidí, navíc nevratné technické zásahy do televizoru, pakárenské ovládání TV, a není za to nic. Teda pár věcí v hodnotě tak 300 Kč, takových těch co se prodávají v obchodech Vše za dvacku, žádné peníze.
Já chtěl původně podpořit sledovanost ČT2 apod., ale po bližším prozkoumání jsem to odmítl. Nikomu dělat blbce nebudu. Myslím, že i proto má největší sledovanost Nova, rozumný člověk do toho prostě nejde.
Já chtěl původně podpořit sledovanost ČT2 apod., ale po bližším prozkoumání jsem to odmítl. Nikomu dělat blbce nebudu. Myslím, že i proto má největší sledovanost Nova, rozumný člověk do toho prostě nejde.
no jo, vypadá to, že když to máš a chceš přepnout, musíš hlásit jméno příjmení číslo občanky velikost bot...
takže ony ty prohlášení typu Vílu Amálku sledovalo 428.153 diváků je nutno brát s (postmoderním) nadhledem...
takže ony ty prohlášení typu Vílu Amálku sledovalo 428.153 diváků je nutno brát s (postmoderním) nadhledem...
Jednou jsem se při opravárenské činosti dostal také do domácnosti, kde to bylo nainstalované na satelitním přijímači. Potvrzuji, že to byl hnus, složitější ovládání a ještě to bylo zapojeno v cestě RGB signálu či možná i kompozitního signálu ze satelitního přijímače do TV. Pravděpodobně to degradovalo obraz - při přepnutí předvolby satelitního receiveru to na TV ukázalo přidaný (namodulovaný v signálu) název stanice z toho people metru.noaid píše:pakárenské ovládání
Jo, a žralo to 15W a nesmělo se to v žádném případě vypínat, data to průběžně odesílalo smskou. 15x24x30, tj. asi 50 Kč provozní náklady na elektřinu za měsíc a nikdo za to nedostane žádnou kompenzaci.