jak vnímají hudbu děti?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jak vnímají hudbu děti?

Příspěvek od dadaft »

před nedávnem u mě byla na několik dnů na návštěvě kamarádka se svou malinkou, půlroční dcerou. spaly na rozloženém gauči v poslechovce. druhý večer jsme zjistili, že když pustím potichu klasickou hudbu, je malá klidná, a my si můžeme v pohodě pokecat u mě v pracovně. tak si tak klábosíme a najednou slyšíme, jak se prcek na celé kolo směje. nahlas a šťastně. byli jsme zvědaví, co jí tak rozesmálo. nikde nic nápadného - tlumené osvětlení, z beden se potichoučku linula mozartova malá noční hudba. ??? po chvíli smích ustal, a už jen spokojeně vrněla. uvědomil jsem si, že začal další kousek z mozartova výběrového cdčka a napadla mě bláznivá věc: nebyla třeba malá noční hudba tím důvodem k zcela bezelstně projevované dětské radosti? to přece nemůže být... pustil jsem to znova a po prvních pár taktech se miminko rozesmálo - přímo zářilo štěstím. zkoušel jsem to pak ještě několikrát a vždycky to fungovalo: malá noční hudba vyvolala dětskou euforii.
chápete to?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: jak vnímají hudbu děti?

Příspěvek od Rowing »

Dadafte, čekám v nejbližší době prcka, tak to na něm otestuji. Pak dám vědět :)

Tak mě napadá - dejte tip na Mozartovu Malou noční hudbu na LP, koupím :P

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft

a jak vnímala hudbu ta maminka??
:)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

moc ji to nechytalo - chtěla zrovna vědět samé důležitější věci - jak si založit emailovou adresu, jak dostat fotky z foťáku do compu a z compu do tiskárny, co dělat s tím komickým tragédem, kterého si vzala za muže, jak uzemnit tchýni... praktická žena. nejela sem z mnichova přece takovou štreku, aby poslouchala mozarta...

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Rowing
Tak mě napadá - dejte tip na Mozartovu Malou noční hudbu na LP, koupím
Jakmile pojedu v matičku měst, kouknu po bazarech, jako vždy. Bude-li, vezmu-ji a předám-ji Pipísovi ať Ti ji zašle, až bude mít pro tebe nějaký ten černý disk.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

FK
Bezva, díky :P

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

dadaft píše:moc ji to nechytalo - chtěla zrovna vědět samé důležitější věci - jak si založit emailovou adresu, jak dostat fotky z foťáku do compu a z compu do tiskárny, co dělat s tím komickým tragédem, kterého si vzala za muže, jak uzemnit tchýni... praktická žena. nejela sem z mnichova přece takovou štreku, aby poslouchala mozarta...
Sakra to skoro vypadá, že kamarádky skutečně existují. Nebo nerozumím metaforám. Ale s tou muzikou to musím nutně vyzkoušet. Klasika prý dělá divy. J
á mám jen vyzkoušené, že když najížděla první píseň z alba Spiritchaser od Dead Can Dance, tak malá začala sama od sebe pulzovat jako divá. Hrozně se jí to líbilo a to jsme přitom před ní s manželkou nikdy něco jako trsání neprovozovali. Abych to ještě upřesnil, už má rok a ještě nechodí. Takže se vlnila v rámci svých možností. Ale byla to prča. Díky za tip a inspiraci dadafte!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

agavel

rozumíš tomu dobře - je to poměrně vzácný úkaz, ale kamarádky skutečně existují...

Odpovědět