Kdyz jsme se zenou stehovali babicku ze Slovenska do Cech, zena rozhodla, ze je skoda ty stare vinylove desky likvidovat, ze si je vezmem sebou a ja jsem tak dostal za ukol zajistit neco, na cem by se dali prehravat.Rekl jsem si, ze si nebudu porizovat nic soucasneho elektronickou prolezleho hardwaru zabaleneho do plastu, bez wi-fi a modryho zubu a tak jsem stravil mnoho tydnu (spise mesicu) hledanim vhodneho analogoveho strojniho vybaveni.
Vysledkem bylo, ze jsem si poridil stereofonni zesilovac SONY TA-F730ES a japonsky gramofon VICTOR QL-Y44F osazeny prenoskou Ortofon 2M Bronze. Diskuze o tom, jestli to jde k sobe nebo ne je bezpredmetna, proste nic dalsiho kupovat nehodlam.
Ted uz mi tedy zbyva jen tohle pripojit na nejake sloupy, ktere by - proc to nerici - skvele hraly. Posloucham vsechno mozny, od vazny hudby, pres jazz az po elektronickou, ale je fakt, ze posledni dobou je to samy Dvorak, Bach nebo Sinatra v Las Vegas s Elvisem po boku.
Protoze mi technicke parametry, nejake odstupy nebo tlumeni absolutne nic nerikaji a jedine, cemu rozumim, jsou rozmery a vaha, potreboval bych od nekoho, kdo se "trochu" vyzna (tzn. idealne se v tom placa uspesne podstatnou cast sveho zivota) nejake vhodne tipy.
Nasel jsem si treba QUADRAL AMUN mk IV, SONY SS-F5 ES,Tannoy Revolution DC6T, jako alternativy, ale tech moznosti je proste nepreberne mnozstvi.
Predem dekuji za cas, ktery mi bude kdokoli pomazany venovat.