Jake reproduktory?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Zly Kulak
Kontaktovat uživatele:

Jake reproduktory?

Příspěvek od Zly Kulak »

Zdravim vsechny, kdo by meli potrebu se vyjadrit nebo pomoci s vyberem vhdonych reproduktoru.

Kdyz jsme se zenou stehovali babicku ze Slovenska do Cech, zena rozhodla, ze je skoda ty stare vinylove desky likvidovat, ze si je vezmem sebou a ja jsem tak dostal za ukol zajistit neco, na cem by se dali prehravat.Rekl jsem si, ze si nebudu porizovat nic soucasneho elektronickou prolezleho hardwaru zabaleneho do plastu, bez wi-fi a modryho zubu a tak jsem stravil mnoho tydnu (spise mesicu) hledanim vhodneho analogoveho strojniho vybaveni.

Vysledkem bylo, ze jsem si poridil stereofonni zesilovac SONY TA-F730ES a japonsky gramofon VICTOR QL-Y44F osazeny prenoskou Ortofon 2M Bronze. Diskuze o tom, jestli to jde k sobe nebo ne je bezpredmetna, proste nic dalsiho kupovat nehodlam. :D Navic gramec stejne jako boky zesiku jsou vyvedeny v krasnem mahagonu, takze to vypada dobre i po te vizualni strance

Ted uz mi tedy zbyva jen tohle pripojit na nejake sloupy, ktere by - proc to nerici - skvele hraly. Posloucham vsechno mozny, od vazny hudby, pres jazz az po elektronickou, ale je fakt, ze posledni dobou je to samy Dvorak, Bach nebo Sinatra v Las Vegas s Elvisem po boku.

Protoze mi technicke parametry, nejake odstupy nebo tlumeni absolutne nic nerikaji a jedine, cemu rozumim, jsou rozmery a vaha, potreboval bych od nekoho, kdo se "trochu" vyzna (tzn. idealne se v tom placa uspesne podstatnou cast sveho zivota) nejake vhodne tipy.
Nasel jsem si treba QUADRAL AMUN mk IV, SONY SS-F5 ES,Tannoy Revolution DC6T, jako alternativy, ale tech moznosti je proste nepreberne mnozstvi.

Predem dekuji za cas, ktery mi bude kdokoli pomazany venovat.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jake reproduktory?

Příspěvek od PavelDosko »

v jake mistnosti budes poslouchat a jakou mas predstavu o cene ?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

u beden se sleduje:
1. výkon (W) podle zesilovače a s určitou rezervou nahoru (není kritické) pro 50W zesil repra 50W nebo 100W vyhoví
2. impedance ( Ω ) stejná nebo vyšší, nižší ne !
3. char. citlivost (dB) vyšší = lepší, 92dB dá větší randál než 86dB - při stejném výkonu zesilovače, je to míra energ, účinnosti - řečeno obrazně
4. zkreslení se moc neuvádí - nesleduje
5. běžně stačí dvojpásmo (počet pásem není vždy totožný s počtem repráků v sestavě - u sloupáků jsou často dva středobasy a jeden vejškáč, přesto jde o dvojpásmo )
6. bassreflex je zbytečný (no prosím: kdo chce mít...)
stačí ? zalistuj v historii fóra, už se tu řešilo vícekrát

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ahoj, kolego.
Vzhledem k tomu, co sis pořídil (mimochodem gramec je luxusní), bych si sovolil doporučit i nějaké vintage bedny větších rozměrů nebo alespoň velké regálovky s 25 cm basákem a medově znějícím přednesem s výkonem cca do 150 W a hlavně 8 ohmové. Ideálně třeba rovněž v mahagonu nebo alespoň ořechu.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ten zosilnovac ma dostatocny vykon pre vacsinu reprobedni:
Dauerleistung: 185 Watt an 4 Ohm und 134 Watt an 8 Ohm
Impulsleistung: 253 Watt an 4 Ohm und 168 Watt an 8 Ohm
Zdroj: http://www.hifimuseum.de/sony-ta-f730es-test1.html

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

něco snad vybereš - sloupy nebo regály, zesil Sony akceptuje sice 4 i 8 Ω ale, pro jistotu
a s určitou "bezpečnostní rezervou" lépe 8Ω - za cenu poněkud menšího výkonu
https://www.cptpraha.cz/cs/jamo-b1
nebo
https://www.cptpraha.cz/cs/onkyo-b2

Odpovědět