Tom Waits mi splnil svým koncertem jedno z největších přání.
Zappu ani Jerryho Garciu už nestihnu
Tak snad Grateful dead i bez Garcii, ale za nimi budu muset do států...
manicka píše:Tom Waits mi splnil svým koncertem jedno z největších přání.
.....
Chápu tě, byl jsem také na něm, stálo to za to.
To Korys: Ten naživo elektrický kravál nemusí být vždy kravál. Teprve na koncertu se ukáže co ti hráči a zpěvák umí a ne co umí zvukový mistr. A je to mnohdy zajímavé porovnání. Nejšílenější ovšem je udělování různých cen , kde oceněná skupina se potom předvádí "naživo".... Copak půltón, někdy i tón ! A když se zadaří, tak zpěvák či doprovod jsou někde jinde..... Když jsem byl na Tomu Waitsovi, tak hráli profesionálové a zpíval profesionál. A když to rozehrají..... tak tu atmosféru nic nenahradí, ať je ta jakkoliv dobře natočené. Se sexem je to také tak - vždy je lepší v reálu, než z obrázků....
Já určitě Depeche Mode, The Cure, Lisu Gerrard nebo Brendna Perryho, Siouxsie&The Banshees, Ronnyho Moringse(Clan Of Xymox) a podobných takových stovky, ale pokud by to nebylo z první řady, pak je to pro mě úplné pasé. Tvrdil jsem to vždycky a přesvědčil se o tom několikrát, na DM dávno v 90 letech v Praze, jsem celý koncert v té první řadě byl, pak ještě na Siouxsie v Brně taky, to bylo ale mnohem mnohem snadnější, myslím dostat se dopředu asi dvě hodiny před koncertem)tehdy jsem dokonce snad dvacetkrát za koncert podal ruku Siouxsie a ještě jsem si urval kus froté ručníku od jednoho z členu (bohužel né od Stevena Severina) no a pak už se přestalo dařit, na The Cure na jednom festivalu v Kostnici na Bodenském Jezeře jsme cestovali osobním autem ve trojko skoro dva dny, přijeli jsme pozdě, už hrála třetí kapela, to nám ale vůbec nevadilo, přijeli jsme tam jen na The Cure, pak se objevila ta pizda Sined O Conor a co to už se na tom stadioně začli dít věci, pochopil jsem že ve předu dlouho nevydržíme a že se tam ti lidi vražedně serou k vůli Robertovi a nikomu jinému, až ta kráva dovyla, nechal nás The Cure ještě hodinu něco jen tak ve předu umírat a čekat, to už byl ale úplný detail za ty skoro dva dny co jsme zažili a pak se objevila pára a z ní prostě vylezli, první song jsme byli zase úplně vepředu, ale než začal druhý, dav nás vyplivl asi padesát metrů od podia a když jsem se zutý otočil, měl jsem šok z toho, jak daleko nás to vyplivlo, nezbylo nám víc, než jen začít tam vzadu pařit, to se tam trošku dalo, narozdíl do toho co je vepředu na takových legendách. Přesto ještě, koncert stál za to, klasická The Cure délka (dvě hodiny,45minut) 24 songů!Nádhera, ale jak jsem psal na začátku, nedívat se interpretovi do očí z bezprostřední blízkostí, to vám už srdce neotevře.
Poslední zkušenost asi před dvěmi lety Polsko, konkrétně U2, jenže s moji drahou polovičkou, respektive je to její nej kapela, mě se ale taky moc líbí, až na věci tipu Zooropa, no a to jsme byli celý koncert na tribuně stadionu s dalekohledem a ověřil jsem si můj názor tehdy naposledy, z dálky to stojí za úplný hovno, je to jako dívat se na film z mobilu apd. konzumy. Nic pro mě, teď dělám vše proto, abych si to radši užil doma, takže letos na vánoce už nám visí doma na stěně plasma 127cm, alespon prozatím tahle velikost, už ted se moc tesime az budem na vanoce projizdet vsechny nase koncerty plus ty co jsme si jeste ted objednali a objednaváme. Ono dneska už na ty nervy než to celé vypukne nemám ani nějak věk, taky bych do toho předku nikdy nedovolil svojí drahé, aby tam šla se mnou a ona je zase takový tvrdohlavec, že by tam prostě se mnou šla, já se o ní ale moc bojím, nechtěl bych vidět jak mi ji tam vytahujou přes hlavy v bezvědomí, jak jsem to viděl na těch tintítkách na DM v těch 90 letech.