Kolik reprosoustav posloucháte?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik reprosoustav posloucháte?

Příspěvek od bacil2 »

bacil2
Tvůj názor a máš na něj právo, ale dle mého názoru zase ani netušíš o čem byla řeč.
Ty máš svoj názor a ja mám svoj!

... už samotný fakt, že sa tu snažíš prezentovať ako šťastný majiteľ/užívateľ gerétu typu Accuphase DG 58, prezrádza že si na úplne opačnej strane barikády ako ja (myslené je to samozrejme filozoficko-zvukovo-esteticky, nie ekonomicky :lol: ) ... ale blbca tu preto ešte zo mňa ale robiť nemusíš ... myslím, že handrkovať sa tu s Tebou o tom, kto z nás dvoch čo a ako chápe alebo nechápe, nemá zmysel ... ani vo fotografii

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ano, rozumím Ti a respektuji to. Ty buď tak laskav a až příště budeš reagovat na věci o kterých nemáš ani tušení, tak uber na intenzitě projevu a používej civilizované výrazivo a klidně se pohybuj na úrovni " HIFI ", kde seš nyní, ale dostatečně si to uvědom a podle toho se chovej.
Ať Ti to hraje do sluchátek, třeba se časem posuneš. Každý jsme nějak začínali - nic proti.

Hodně skvělé hudby.

P.S. Určitě nemám zájem se tady prezentovat jako majitel čehokoliv, proto také jsem záměrně zpočátku neuváděl název toho aparátu a zbytek moji hlavní audio věže tady na foru zná jen pár "skutečných" hifistů ( asi 10 jich tu je ) a to právě z obav o takové řeči a rekace, jak píšeš Ty, o nějakém prezentování. Doma má každý pro co se rozhodne, každý co preferuje a samozřejmě také každý na co má, nebo tu investici je ochoten realizovat. Mimochodem, amatérské fotografie jsi celkem zvládl - ten Igráček je super.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@ Oldear: na tak sebastredného a arogantného snoba ako si Ty som už dávno nenarazil ... a to musím zdôrazniť, že som v rámci audia za posledných cca 30 rokov spoznal skutočne kadejakých extrémnych exotov :lol:

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

bacil2 *thumbs down*
Ty jsi ale vůl, jinak se to vyjádřit nedá... Přesně kvůli takovýmto výpadům zde spousta lidí, kteří mají co říct a mají zkušenosti se slušnější aparaturou, nepíše. Bohužel... Pak nám zde zbývají jen výlevy vetešníků, rozplývající se nad bednami 40let za zenitem, nebo nad ptačíma budkama o velikosti krabice od dětských bot. A infantilní fotky sluchátek s legopanáčky to rozhodně nespasí... :-(

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

@ zabiny007: ty snáď vieš s akou aparatúrou mám ja skúsenosti, keď tu na mňa kydáš také nezmysly ... a aké výpady máš konkrétne na mysli? ... ja jednoducho nehodlám baštiť aj s navijákom všetko, čo tu diktuje Oldear ... nič viac a nič menej!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Prostuduj si možnosti udělátka DG 58 a přečti si příslušné recenze
To "udělátko" z r. 1997 dokáže menej ako dnes urobí slušný DAC v spojení napr. s programom REW a Foobar. Len dnes je to za zlomok ceny DG58, to je všetko. Je to "počítač" a vývoj za 20 rokov je enormný.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

romisozis píše:
16 bře 2018 14:07
...pro vytvoření silného hudebního zážitku neodmyslitelně patří základní součást jako je akustika místnosti, ve které posloucháte. Co jsem okoukal a naposlouchal ve studiích a následně v divadelních zvukových místnostech.../především malé podium s blízkostí účinkujících, těžké kulisy, závěsy a opony, zatlumené stěny a strop mají svůj neopakovatelný char. přítomnosti/, kde mne byly zdrojem velmi kvalitního poslechu reprobedny Tesla ARS 651 R16 /jj papírové membrány ještě dlouho zůstanou v kvalitních horních patrech, ale jsou i jiné repro/. Místnosti nebyly nijak zvlášť velké ale totálně odhlučněné, vyzdobené nástěnnými dřevěnými výplněmi odrazů zvuku, kde dojem byl tak silný a vyvážený, že ještě týden (po první návštěvě) jsem nevyšel z údivu...
nikdy jsem nikde nic nepsal, tak se omlouvám za amatérsky přednes.
Jojo, důkladně upravené akustické podmínky místnosti jsou základem kvalitního poslechu (ve studiu nezbytnost) *sunglases*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Nemám potřebu tady kohokoliv o něčem přesvědčovat a názory nezkušených stupidů jsou mi ukradené. Někteří z Vás by však měli korigovat útočné výpady. Je to tady jak píše zabiny 007, skutečné hifi konzultace už jen po SZ a v rámci skutečné hifi komunity.

BVa
Měl jsi někdy DG 58, či podobný přístroj v ruce, nebo zase jen teoretizuješ a haníš vše ostatní z výrobků, které nejsou Tvým počinem?
Smutné je, že Ty bys na rozdíl od některých ostatních tušit měl, ale chybí Tě ta praktická zkušenost s konkrétním aparátem.

Aby tu někdo neklamal s letopočtem: https://www.hifiengine.com/manual_libra ... g-58.shtml

HOWGH.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Oldear
BVa
Měl jsi někdy DG 58, či podobný přístroj v ruce, nebo zase jen teoretizuješ a haníš vše ostatní z výrobků, které nejsou Tvým počinem?
Mal som "v ruke" množstvo iných DSP (ten DG58 nie je nič iné..),preto nielen "tuším", prvý bol Lyngdorf DSP.. DSP používam denne, v zostave HTPC s REQ+ DAC, čo je funkčne plne rovnocenné, za zlomok ceny. Accuphase nedokáže zázraky, používa technológie z tohto sveta, len v krajšej krabici a s dobrým marketingom a pohodlnou obsluhou. Pokiaľ ide o dobu vzniku, pomýlilo ma toto
In 1997, Accuphase introduced a product which revolutionized the concept of the graphic equalizer and made headlines in the audio world: The DG-58 Digital Voicing Equalizer now raises the bar again.
čo je na prvý pohľad trochu zavádzajúce. Je to novší výrobok, nedokáže ale nič viac, čo by nedokázal mini počítač + DAC s dobrým programom pre konvolúciu, technické údaje a možnosti sú známe.. A tých presetov si môžem vyrobiť aj 100, aj keď hlavná výhoda je v korekcii miestnosti a na to stačí jeden preset, ktorý by mal byť nezávislý pre L a R, na základe meraní.
Pretože nič podobné nevyrábam, som v tomto len užívateľ, tak toto
..zase jen teoretizuješ a haníš vše ostatní z výrobků, které nejsou Tvým počinem?
je zbytočný výkrik do tmy urazeného a ješitného majiteľa. Jednoducho verím faktom a "užitnej" hodnote, nie cenovke a 100x citovaným PR rečiam. Ak sa mýlim, tak napíš, čo ten DG58 dokáže, čo sa nedá urobiť počítačom a DACom za 1/10 ceny?
A útočné výpady na každý nesúhlasný názor by si skutočne mal redukovať, viď .."názory nezkušených stupidů jsou mi ukradené." (nie je to porušenie pravidiel fóra - ak nejaké existujú?) To hovorí o tebe dosť.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa

osobně Tebe uznávám jako konstruktéra, ale to je vše. Tady na foru jsi známý tím, že haníš vše co nevyrábíš, na ostatní výrobky používáš negativní reklamu a pouhé teoretizování. Je jedno zda jsou to kabely, nebo EQ a nejsi ochoten pochopit, že nevíš, neznáš ani Ty, dokud jsi ten přístroj neměl zapojený a osobně nevyzkoušel. Tvé teoretické předpoklady jsou mimo mísu.
Vidíš pleteš do toho korekci místnosti a tady šlo o úpravu frekvenční křivky ve smyslu basy - výšky a pod. I Ty si odpusť jakési psychoanalýzy osobnosti ve směru ke mně. Já vlastním konkrétní přístroj, já mám vlastní osobní zkušenost a Ty na mně útočíš jen teoretismem a úsporou kačáků.

zabiny007
Tady přesně vidíš, co jsem Ti psal před cca půl rokem do SZ, proč tady nechci prezentovat moji audiověž. Mrzí mně, že jsem to tady udělal s DG 58. Kam jsme se dostali od změny zvuku a eliminace špatných nahrávek formou přepichování na jiné - horší reprobedny. Někdo kdo to řeší sofistikovaným aparátem ( ať už stojí cokoliv a nikdo jiný než já jej nezaplatil ), tak tady dostává "čočku", protože Buntovi stačí PC a DAC. Nevím co jsem tady napsal ješitného a uraženého. To je HIFI forum, lepší sem nic nepsat a nechat tady Buntovi prostor pro PR jeho produktů a reklamu na různé bazary - to je dnes in.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Od žabomyších komentářů o tom, jaký kdo je, a dětinské prezentace ega některých bych se svým příspěvkem rád vrátil k otázce ekvalizace.

Z podstaty věci je jakákoliv ekvalizace hotového záznamu faktické zhoršení hudebního signálu. A to nejen proto, že každý ekvalizér vnese do signálu své zkreslení, ale především proto, že každý hudební nástroj má nějaký svůj "správný" poměr zastoupení jednotlivých frekvencí. Nosné, harmonické, dozvuky atd. Pokud se během nahrávání a zpracování nahrávky tahle přirozená rovnováha poruší (což se děje z principu ztrátovosti komponent děje vždy, jde jen o míru, aby to "ještě nevadilo") a na výsledném záznamu je třeba činel objektivně málo cinkavý, tak co udělá zásah ekvalizace? Plošně zvedne nějakou frekvenci s nějakou strmostí a šíří úpravy. Ale spolu se (správným) zvýrazněním cinkavosti činelu se vyzdvihnou (neprávně) třeba i sykavky, vyšší tóny housí atd., které třeba byly zaznamenány plus mínus dobře.

Ekvalizace může do jisté míry subjektivně zpříjemnit poslech, technicky (a kritickým poslechem) vzato je to ale zhoršení zvuku.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pítrs
Nechci do toho šťourat, ale zajímá mně to. Popsal si to dobře, naprostý souhlas o tom není pochyb, že je lepší do toho nešahat. Tak jak to řešíš Ty - tu nevyrovnanou frekvenční křivku ( extrémně málo basů, či výšek ), víme, ža takové nahrávky existují. Původní tazatel přepojuje na horší bedny, já v 95 % hraju rovně ( z transportu do procesoru po HS-Linku ) a ten zbytek buď vyhazuju, nebo výše popsaným způsobem upravuju.
Prosím jak to děláš Ty, když už jsi mravokárně vstoupil do této diskuse také teoretizováním. Můžeš se vyjádřit. Děkuji.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nešahám do toho. Z důvodů, které jsem popsal. Ucho si po pár minutách na ten zvuk zvykne a mě osobně tohle vadí míň, než kdybych už tak zmrvený zvuk mrvil ještě více. A když mě takový poslech nebaví, tak si pustím něco jinýho. Hudby je tolik... :-). Navíc nějaké výraznější úlety co do celkového množství basů či výšek jsou ve velké menšině oproti (pro mě) mnohem horšímu nedostatku daleko většího počtu nahrávek, jakým je nedostatečná dynamika.

A škoda té tvé poslední věty. Ne proto, že jsi se svým odhadem vedle, ale proto, že je to jen další hloupé a zbytečné zanášení osobní roviny. Sám jsem na téhle pitomé vlně svého času jel, sám vím, jak kontraproduktivní ve všech směrech je.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Oldear píše:
12 kvě 2018 19:17
zabiny007
Tady přesně vidíš, co jsem Ti psal před cca půl rokem do SZ...
Ano vím. A vím to už dlouho a je fakt škoda, kam toto fórum již delší dobu směřuje. Členové, co mají skutečně co říct a vlastní špičkové vyladěné aparatury, se zde veřejně (až na vyjímky) již neprojevují. Anebo jen sporadicky a o tom co mají doma za poklady buď mlčí, nebo v podpisu uvádějí záměrně jinou, o několik úrovní horší aparaturu, protože nestojí o takové výpady, které zde někteří předvádějí. A je to škoda, protože tito majitelé TOP modelů beden od B&W, Vivid, ATC, TAD, Triangle atd s adekvátním železem, rozsáhlou poslechovou zkušeností a většinou i bohatou sbírkou vinylů, SACD a dalších nosičů, opravdu mají říct. Každý z nich si k současné aparatuře prošel dlouhou cestu a někteří vystřídali desítky beden a různých kombinací, než našli tu svoji "správnou a finální". A tito členové by mohli nejen poradit, ale radami i spoustu peněz ušetřit. Ale bohužel - většina z nich po několika pokusech konstatovala "toto mi za to nestojí" a tak zde mají prostor pro své exhibice většinou jen pájkaři, zelenáči, stahovači, pidibudkaři, vetešníci, technokrati a zaslepení konstruktéři... Bohužel. :-(

P.S.:
Naštěstí se s některými znám osobně a měl jsem možnost jejich sestavy slyšet v domácích podmínkách a žasnout, jak může opravdu vyladěný aparát hrát. S jinými se známe jen přes SZ či emaily a jsme občas v docela intenzivní komunikaci, protože když potřebuji s něčím poradit, tak sice "nahodím téma i veřejně na fórum", ale většinou ta správná rada přijde mimo veřejný prostor právě od těchto "pasivních" členů. Ke škodě všech ostatních, které by to mohlo také zajímat...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Oldear
pleteš do toho korekci místnosti a tady šlo o úpravu frekvenční křivky ve smyslu basy - výšky a pod.
Čo je presne rovnaká korekcia (tá korekcia "nevie" ;) , čo má korigovať), ako korekcia vplyvu miestnosti a robí sa tým istým spôsobom - úpravou kmitočtovej chrakteristiky. Proti ekvalizácii "podľa chute" poslucháča nemám absolútne nič. Len nie je pravda, že len tak je to správne..
nevíš, neznáš ani Ty, dokud jsi ten přístroj neměl zapojený a osobně nevyzkoušel.
Stačí vedieť, čo to robí (technicky) a netreba nič skúšať, tak ako nemusím skočiť zo strechy, aby som si overil, že gravitačný zákon funguje... Zázraky sa nedejú, a preto sa vždy ozvem hlavne k propagácii "snake oil" nezmyslov typu podložky , zázračné poistky a káble čo údajne zázračne zlepšujú nahrávky a podobné technické nezmysly. Takisto rádovo predražené "nepodarky" (a že ich je v "highende" dosť!) ma vedia vytočiť. Pretože všetky tieto drahé hračky sú len o technike, a tam platia nejaké princípy, nie je to o vlastníctve drahých hračiek , ale o zdravom rozume , vedomostiach a skúsenostiach.
nechat tady Buntovi prostor pro PR jeho produktů a reklamu na různé bazary
Kde som to kedy na tomto fóre urobil?? Čistý výmysel!! Ukáž (cituj) jediný príspevok.. Takže sa nečuduj, že si dovolím hodnotiť , podobne ako ty,
názory (technicky) nezkušených stupidů jsou mi ukradené
Pretože ak napíšeš toto
Někdo kdo to řeší sofistikovaným aparátem ( ať už stojí cokoliv a nikdo jiný než já jej nezaplatil ), tak tady dostává "čočku", protože Buntovi stačí PC a DAC.

tak
napíš, čo ten DG58 dokáže, čo sa nedá urobiť počítačom a DACom za 1/10 ceny?
A skutočne
je fakt škoda, kam toto fórum již delší dobu směřuje

Odpovědět