Kolikrát si poslechnete nově zakoupenou desku

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kolikrát si poslechnete nově zakoupenou desku

Příspěvek od lechos »

CD nebo LP, to je jedno...než definitivně skončí coby dekorace interiéru, ozdoba sbírky a položka v seznamu ?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kolikrát si poslechnete nově zakoupenou desku

Příspěvek od NIN »

Pokud jsem nahrávku předtím už neslyšel např. v mp3 v autě a jinde, tak to jsou obvykle 3 poslechy za sebou. Pak ji sice zařadím mezi ostatní, ale během následujících dnů ji většinou ještě vytáhnu na světlo. Záleží na tom jak mě to vnitřně sestřelí.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

To je asi pokaždé jinak. Buď to prostě nezaujme a pak už si to nepustím. Nebo je to na první nástřel dobrý. Nebo se k jádru alba postupně proposlouchám a pak je taková nahrávka pouštěna pár týdnů pořád dokola a když se lehce omrzí, pak už se stane navždycky klasikou, pustím si ji jednou za týden, jednou za měsíc nebo aspoň jednou do roka.

K takovým klasikám u mě určitě patří Nevermind od Nirvany, No More Tears od Ozzyho, Division Bell od Floydů, Nervák a Armáda Špásu od J.A.R., téměř všechny desky od Jamiroquai, Maratonica od Bárty, 1972 od Joshe Rouse, Dave Brubeck Quartet v Carnegie Hall, Felt Mountain od Goldfrapp, Electric Hustle od Kraak & Smaak, Anthology od Kool & The Gang, Soundtrack z Forresta Gumpa, z Pulp Fiction, Trainspottingu a Strážců Galaxie, Black Album od Metallica, Greatest Hits od Billyho Idola, Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were an Eagle, Ziggy Stardust od Bowieho, Tango in The Night od Fleetwood Mac, Use Your Illusion 2 od GNR, Šiksa a Gádžo od Krausberry, Nixon od Lambchop, Led Zeppelin II, Greatest Hits od Queenů, Look Sharp od Roxette, Relaunch od Houston a pár dalších. A pak je ještě spousta jednotlivých písniček, protože ne každé album je příběhem nebo napěchované kvalitními písničkami.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

no jasně...a to nepočítám cca 100 nahraných audio kazet z oněch časů a pár cívek pro starý magič co mně zbyly v depozitáři, Purple In Rock a Zeppelin IV či Kiss Dynasty, Sabbath vol. IV mohu poslouchat denně, to se neohraje ale není čas

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

No přeci jen jednou! Protože pak už není nová, ale hraná...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

dobrý...železná logika uvažování

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

No tak to byl JOKE! *2thumbsup*
(asi nepochopený...) Jinak desku si nepouštím více-x než jednou za týden, protože pak hrozí nebezpečí, že se mi obehraje na poslech. Podobně u mě skončili Dire Straits. Výborná hudba na prvních 4 deskách, jemná kytara, melodie (ale přímé) atd. ALE dost často jsem si je přehrával, byly i v radiu, a dost na výstavách. Takže dnes mi stačí tak jednou za 2,5 roku. Po častém přehrávání mám standardní dobu na zapomenutí asi 3/4 až 1 rok. Nejlepší je, když v nosičích mám trochu binec a po čase objevím nějakou zapomněnku. Ta pak potěší 2x, že jsem ji našel a muzika. Úplně striktní pořádek (regály, nadpisy) trochu ubírá při výběru radosti.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ale pochopený...
dřív se cenné LP stáhlo na pásek a poslouchalo z magiče, origoš se šetřil, byl v archívu pro vzácnou příležitost, návštěvu
při burzovních cenách 300-400 Kčs (ba i víc) za jeden vinyl to ani jinak nešlo
pravda, jugoš padělky ty byly levnější někdy až o polovinu, jo

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jugoš nebyly padělky ale ofiko presy- Ne že by mi na tom záleželo, ale pořádek ......

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ale jasně...
to samy LP dederony Amiga, AC/DC Highway to hell vydali v nepravém obalu asi jak Supraphon Deep Purple Ochutnávka
asi ta licence pak vyšla levnějc ale fotka přebalu byla odpudivá

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

V bývalém východním bloku to byl zcela běžný jev. Namátkou u nás kromě uvedených Deep Purple např Grosby Still Nash & Young" Deja Vu", Fleetwood Mac"Rumours", Scorpions" Love Ať First Sting".... V NDR vyšli např Smokie" Greatest Hits" v jiném přebalu. I v Jugoslávii byli vydáni Black Sabbath" Heaven And Hell pouze ve vnitřním obalu, který byl proveden jako finální. Zajímavé je, že bulharský Balkanton vydávali svoje licenční tituly pouze v origo obalech.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

V dojču jsem koupil CD Spooky tooth - The mirror fotka opět falešná ale co, stáhl si origoš a vytiskl na barevném laseru, hotovo.
Obrázek

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

V roce 2004 vydala Castle Muzic slavné album Atomic Rooster" Made In England". Přidali osm bonusů, dilko nazvali" Expanded de luxe Edition, místo známého obalu , kde dominuje název kapely v popředí s kohoutem, cédéčko zabalili do džínového obalu a nazdar.Treba je to vsouladu s licenčních politikou, ale výsledek je příšerný.
Některé US verze GBa EU kapel mívají jiné obaly než ve své domovině.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Na téma vlákna. Ani jednou. Pokud seženu CD, tak jde hned do mechanik na rip :mrgreen: .

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Svartenatt,
CD ripuješ z jakého důvodu? Že RIP bude hrát lépe než cd v playeru? Nebo tě k tomu vede stará česká praktika vychcat s tím?

Odpovědět