Kvalita hudebního podkresu ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Kvalita hudebního podkresu ?

Příspěvek od štětináč »

Už nevím kde, ale byl jsem označen nějak jako za diskutujícího "s netradičními tematy ". To souhlasím.
: Proč nám vlastně nevadí poslouchat při práci hudbu nízké kvality, kterou bychom si, při soustředěném poslechu v křesle, nikdy nepustili. Vidím to tak, že před usednutím do křesla se v mozku vytvoří očekávání poslechu kvalitního zvuku, což pak musí následovat.
Na podkresový poslech jsem se snížil až k (ne)kvalitě poslechu radiostanic z mobilu přes wifi a přenosným bateriovým zesikem
s 2x10cm reproduktory v bedně od starého radia. To jen tak na pokec....

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalita hudebního podkresu ?

Příspěvek od jirkash »

Mě vadí při práci poslouchat hudbu nizke kvality, takze nez nizkou kvalitu, tak radeji ticho a nic.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

"při práci" nám bouchá lis, vrčí desty a uši trhá cirkula no tak nám pro jistotu
vedení vlastní rádijko VKV zatrhlo, rušivé prej a elektřina (5-10W) je ztrátová
(už mě napadlo do chráničů sluchu Peltor nainstalovat telefonní sluchátka a bateriové rádio do kapsy)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

A nějaká bt sluchátka se nevejdou?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pri praci tedy rozhodne nemam cas resit "kvalitu" zdroje nahravky ani reprodukce, protoze si poustim elektronickou, monotonni hudbu, ktera sekunduje praci v IT :). Youtube/Tidal to jisti, budto pres externi repracek JBL Charge 4 nebo pres SMSL IDEA USB DAC + sluchatka B&O H6 ver1.

Booker
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Booker »

Moje pracovní kombo: iPhone - roon ARC - TOPPING DX1 - Thruthear x Crinacle Zero

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

No, přiznám se, že jsem to přechválil. Z mp3 jakž takž, ale web radia už ne, přes repráčky.
Takže doma na bezdrátová RF sluchátka.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jarda69 píše:
10 dub 2023 21:34
A nějaká bt sluchátka se nevejdou?
ty...při práci hudba ruší, bohužel
řeší se to "špunty" do uši napojené na VKV z mobilu schované
pod ty sluchové chrániče, nedělám to - dětinské

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

No měl jsem na mysli bt špunty do uší. Na ulici potkávám dost lidí co to mají. Proto se ptám. A ano, je to dětinské, pokud je to zakázané. Nebo prostě nějaký bezdrát k mobilu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

štětináč píše:
10 dub 2023 11:45
Už nevím kde, ale byl jsem označen nějak jako za diskutujícího "s netradičními tematy ". To souhlasím.
: Proč nám vlastně nevadí poslouchat při práci hudbu nízké kvality, kterou bychom si, při soustředěném poslechu v křesle, nikdy nepustili. Vidím to tak, že před usednutím do křesla se v mozku vytvoří očekávání poslechu kvalitního zvuku, což pak musí následovat.
Na podkresový poslech jsem se snížil až k (ne)kvalitě poslechu radiostanic z mobilu přes wifi a přenosným bateriovým zesikem
s 2x10cm reproduktory v bedně od starého radia. To jen tak na pokec....
Neřekl bych, že je to jedno všem. Typický podkres -- slyšel jsem ho třeba teďka v pondělí u zubaře = malé stereo rádio postavené na úzkém okně u stropu --- mají buď lidi, které hudba jinak nezajímá, ale i ti, kde to jinak nejde, jako třeba když se u práce pohybuješ, jedou hlučné stroje apod., tam prostě nic pořádného nedává smysl.

Na druhou stranu pokud třeba pracuješ na fleku u PC, tak tam kvalitní USB DAC/PRE + aktivní monitory, a bude to hodně dobrej podkres ;)

Anebo můžeš mít štěstí, třeba jako já -- jsem jednočlenná firma, můžu pracovat kdy a kolik chci, technika jsou tiché stroje, a jsem audiofil, hudbu poslouchám hodně, takže mám poslechovku a pracovnu/dílnu v jednom a mám tam hlavní sestavu. A je dominantní. Poslechové místo mám zády u delší stěny, TV na protější zdi, a monitory uprostřed místnosti co nejdál od stěn -- neboli typické monitorové ustavení. Zařízení pak po obvodech místnosti.
Hraje to solidně kdekoliv.
Což mě vlastně přivádí zpět k tomu podkresu a vůbec poslechu --- když něco dělám, něco takového kdy prostě něco zmáčknu, pak čekám, pak něco přehodím, zmáčknu a čekám,,,,,,,,,,,, tak u toho poslouchám zcela seriózně muziku, jenom nejsem na ideálním poslechovém místě, takže vlastně poslouchám mono! :o (vlastně bych svůj seriózní poslech odhadl 60% mono, 40% stereo)
A někdy naopak při poslechu na poslechovém místě zasním nebo zamyslím a to je pak muzika bohulibý podkres ;)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Že nejsi při poslechu v ideálním poslechovým místě neznamená, že posloucháš mono. To je naprostý nepochopení toho co je to mono a stereo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Opravdu "naprostý nepochopení"? Hm, já sám se považuju za člověka, který se o stereofonii zajímá a ví o ní hodně ....... ale vždy je čas se poučit: v čem je to tedy naprosté nepochopení?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Takže jsi člověk, kterej se zajímá o "stereofonii" ví o ní hodně a ptáš se mě proč poslech hudby ve stereu mimo ideální poslechový místo není mono, jo? V tom případě platí co jsem řek, vůbec nechápeš co je to mono a stereo, takže doporučuju studovat, začít můžeš například tady:
https://www.flko.cz/l/co-je-mono-stereo-signal/
https://cs.spot-the-difference.info/dif ... tween-mono
Dál pokračuj v samostudiu, internet je plnej informací, časem tomu snad porozumíš.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Dadafte, koukej se učit! Liamee už je tu skoro tři týdny, tak bys ho měl brát vážně
A internet je plnej informací jak píše, tak jak je možné, žes to za těch 15 let nepochopil 😀!

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

V drogerii byla tak nahlas hudba že i zákazníci protestovali. vedoucí tvrdila, že je to nastavené od firmy a musí to tak zůstat.
Vánoční koledy non stop i v šatnách a jídelnách v hypermarketu jsou po 13 hodinách práce mučivé. Naštěstí se zaměstnanci propouštějí, když už nemohou tolik pracovat.

Odpovědět