kvalita ovzduší město vs. venkov a vliv na přístroje
kvalita ovzduší město vs. venkov a vliv na přístroje
jsem teď přechodně na baráku u rodičů na předměstí ostravy. jedná se o plně plynofikované místo s rodinnými domky. v tomhle období se ještě naplno netopí plynem, jen se přitápí dřevem nebo uhlím. zároveň se dost větrá, protože udržet požadovanou teplotu v místnosti jde při topení pecí hůř. všiml jsem si, že se na mém aparátu velmi rychle objevila vrstva prachu (a zřejmě sazí). zdá se mi, že i když se říká, že v městských čtvrtích je vzduch horší, co se týče prachu to neplatí.
taky si vzpomínám, jak mi peši jednou říkal, že u silnoproudu dokáže mastný prach či saze vytvořit vodivé "cestičky".
taky se často při prodeji zdůrazňuje, že přístroj byl provozován v nekuřáckém prostředí.
co si o tom myslíte vy?
může kvalita ovzduší způsobit až takový malér, jako je zkrat?
taky si vzpomínám, jak mi peši jednou říkal, že u silnoproudu dokáže mastný prach či saze vytvořit vodivé "cestičky".
taky se často při prodeji zdůrazňuje, že přístroj byl provozován v nekuřáckém prostředí.
co si o tom myslíte vy?
může kvalita ovzduší způsobit až takový malér, jako je zkrat?
Re: kvalita ovzduší město vs. venkov a vliv na přístroje
Zkrat asi ne ale změnu parametrů... ?
Navíc kouř se usazuje na čočkách laserů...
Navíc kouř se usazuje na čočkách laserů...
Čus barde,
saze a uhelný prach všeobecně je docela prevít(vodivý) a způsobuje tam,kde se ve větší míře pravidelně objevuje,dost problémů.Protože víš co dělám,tak taky víš,že bych Ti mohl taky vyprávět story o přeskocích a zkratech,ale myslím si,že v běžně udržované domácnosti to Tvou milovanou hifinu během několika dní strávených v horších než běžných rozptylových podmínkách ovzduší tolik neohrozí.Pravidelně oprašuj a jednou za čas shoď kapotu a vem na to vysavač.
Dlouhodobé(letité) pobývání a provozování strojků v kuřáckém prostředí se na nich podepíše navíc hnusným smradlavým dehtovým povlakem,kterého se ale tak snadno nezbavíš ani z vnitřku ani z kapoty.Radím dobře,nekuř...
.
saze a uhelný prach všeobecně je docela prevít(vodivý) a způsobuje tam,kde se ve větší míře pravidelně objevuje,dost problémů.Protože víš co dělám,tak taky víš,že bych Ti mohl taky vyprávět story o přeskocích a zkratech,ale myslím si,že v běžně udržované domácnosti to Tvou milovanou hifinu během několika dní strávených v horších než běžných rozptylových podmínkách ovzduší tolik neohrozí.Pravidelně oprašuj a jednou za čas shoď kapotu a vem na to vysavač.
Dlouhodobé(letité) pobývání a provozování strojků v kuřáckém prostředí se na nich podepíše navíc hnusným smradlavým dehtovým povlakem,kterého se ale tak snadno nezbavíš ani z vnitřku ani z kapoty.Radím dobře,nekuř...
Přes řeku do stínu stromů.
nechlastám, neberu, nekradu, za nikoho se neschovávám, neprudím sousedy, nemydlím nikomu schody a (pokud musím) platím daně - to jsem to kurvadrát dopracoval. aspoň tu pall mallku mi nech, korýši...
Víš co se říká dadafte : "Kuř a bude ti kouřeno !!"
Ne vysavač, lepší je pravý opak. Stlačený vzduch z kompresoru a vnitřnosti zařízení pěkně vyfoukat.korys píše:... Pravidelně oprašuj a jednou za čas shoď kapotu a vem na to vysavač ...
Netřeba kompresoru, stačí v nějaké PC prodejně koupit stlačený vzduch, vypadá to jako sprej. Je k tomu i hadička pro přístup na nedostupnější místa v přístroji .. a ve spojení s jemným štětečkem to nemá chybu. Vyzkoušeno.
Rowing
Ty máš v obýváku kvalitní kompresor na suchý a nemastný vzduch
Ale máš pravdu v údržbě průmyslových zařízení se fouká a ,,lihuje''.
Fidas
Skvělý a účinný prostředek
.
Vysavač je takový nouzový pomocník,který je hned po ruce v každé domácnosti(jsem myslel).
Fidas
Skvělý a účinný prostředek
Vysavač je takový nouzový pomocník,který je hned po ruce v každé domácnosti(jsem myslel).
To bych svoje IT hnal - ti musí obojí. Jenom vyfoukat - prostě ten prach přemístíš do prostoru a on si ten ničema zase někam sedne a sedne si zrovna tam, kde je přitahován. Naši elektronici si dokonce udělali z papírové krabice odsávaný box zavedený do vysavače a na výstup z vysavače hadici na vyfoukání. Koukal jsem na to jako puk a nakonec jsem jim dal odměnu do výplaty.Rowing píše:Ne vysavač, lepší je pravý opak. Stlačený vzduch z kompresoru a vnitřnosti zařízení pěkně vyfoukat.korys píše:... Pravidelně oprašuj a jednou za čas shoď kapotu a vem na to vysavač ...
Aleska
A není co dodat. 
Pravda, nebudu foukat v pokoji, ale mašinku pěkně posadím na židli na balkoně a chutě vyfoukám. Tak to dělávám i s compem .. a občas se divím, co je tam za sajrajt, prach a kočičí chlupy