last.fm

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Re: last.fm

Příspěvek od Zbynek »

sekal píše:Zbyněk nemám čas se tady s tebou dohadovat v podstatě o nesmyslech...
Také považuji naši diskuzi za neplodnou.
sekal píše: Níže uvedu základní srovnání penza informací, což pro náš účel postačí, týkající se životopisu, diskografie a jedné mnou vybrané nahrávky výše uvedeného Pana kytaristy :
Chlape, nejprve srovnáváš nesrovnatelné.
Když to konstatuji tak vyrukuješ se špatným systémem doporučování na last.fm.
Když dám příklad opaku a požádám tě o Tvůj, tak ty se znovu vrátíš k srovnávání nesrovnatelného.
allmusic.com je encyklopedie. V jednom z předchozích příspěvků jsem ji přirovnal Encyklopedii Britannice. Ale je to jen encyklopedie.

last.fm má u Steve Hacketta nejen záložku "bio", kterou linkuješ, ale má jich tam dalších dalších třináct (!).
http://www.last.fm/music/Steve+Hackett
Popisovat co dál last.fm umí je ztráta času, neboť jak se říká "nejvíce hluchý je ten, co nechce slyšet...".
sekal píše: P.S. Ještě jedna "drobnost" stojí za povšimnutí a tj.
bh69 píše:tak prvni zadrhel - po 50 ukazkach doporucenych skladeb to zdechlo a vyzaduje mesicni platbu $3 ...
.. I zde se zdržím jakéhokoliv komentáře, neboť to není třeba....:mrgreen:
Pominu-li skutečnost, že ukázky na allmusic.com mají srandovních 30 sekund, stejně jako na Amazonu.
Pominu-li skutečnost, že last.fm můžeš používat zdarma a hlavní výhoda předplatitele je ona hudba zdarma,
pak mohu reagovat dvěma způsoby:
1) to není drahé. To jen ten, kdo si to nemůže dovolit, málo vydělává
2) u nás v Čechách je velmi oblíbená mentalita "černého pasažéra". Černý pasažér je člověk, který se vozí MHD, ale nechce se podílet na nákladech jejího fungování (=kupovat si jízdenky). A u nás v Čechách by každý chtěl mít všechno zadarmo. A náklady? Ty ať platí jiní. Stát. Cizinci. Bohatí (= ti kteří vydělávají více než já).
Ale tak ten svět nefunguje ...
Naštěstí $3 měsíčně (1,80 Kč/den) platí miliony uživatelů po celém světě a ti ten systém drží v provozu...

Tím můžeme zbytečnou diskuzi ukončit a pokud jsme někoho insprovali k používání ať již allmusic.com nebo last.fm, tak z toho můžeme mít radost *palec*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Zbyněk : *palec*

sekal

Příspěvek od sekal »

Zbynek :
Nesouhlasím.. Allmusic.com samozřejmě NENÍ jen encyklopedie, ale to ty velmi dobře víš.. U každého interpreta či skupiny jsou uvedeny (kromě jiného) kolonky "Similar Artists" a "See Also", kde najdeš více než dostatek další "inspirace".. A diskutovat, příp. navázat nějaké kontakty na allmusic.com, lze na tamním blogu (resp. blozích) také, viz http://blog.allmusic.com/..

Co týče "počtu záložek", uvedených u toho kterého interpreta, tak nejde jen o kvantitu, ale především o kvalitu (obsahu) !! Proto jsem dal pro příklad srovnání biografie S. Hacketta na last.fm a allmusic.com.. Výsledek je myslím zřejmý...

Co se placení týče, tak jsem jen a pouze bez dalšího citoval bh69.. Nevím jestli jsi to postřehl..*sunglases* Jinak s tím ale nemám žádný problém.. Musí však jít o kvalitní, fundovaný zdroj informací a ne nějakou fanouškovskou plkárnu potažmo "seznamku".. A toto elementární kritérium web last.fm dle mého rozhodně nesplňuje... Bodka....

Odar

Příspěvek od Odar »

Je zaujimave sledovat, kvoli comu sa vedia niektori ludia hadat :lol:

sekal

Příspěvek od sekal »

Odar píše:Je zaujimave sledovat, kvoli comu sa vedia niektori ludia hadat..
Ano, máš pravdu, je to velmi zajímavé viz např. (i) zde http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 400#p74936 ...:lol: Krátká, vcelku nicneříkající formulace, avšak s dostatečným konfrontačním potenciálem...:mrgreen:

sekal

Příspěvek od sekal »

mimoklepes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimoklepes »

sice netusim, co si tymi linkami chcel povedat, ale mam stale vacsi dojem, ze tento thread beries ako nejaky virtualny suboj. do toho sa zatiahnut nenecham, takze prajem pekny zvysok dna pri vyhladavani nesuvisiacich prispevkov ludi, ktori mali tu drzost napisat, ze sa snazis porovnavat stranky, ktore maju zjavne rozlicny iny ucel.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

To je furt dokola...

Jdu poslouchat nějakou hezkou hudbu. Orbis trio *thumbs up*

sekal

Příspěvek od sekal »

Mimoklepes :

Těmi odkazy jsem chtěl říci pouze to, že to co jsi naznačoval v tom svém vtípku o mé osobě, platí i pro tebe.. Jinými slovy, že jsi schopen setrvat u PC rovněž do pozdních nočních hodin, tedy "od nevidím do nevidím", stejně jako já.. Toť vše...
Co se ostatního týče, tak k tomu se vyjadřovat již nehodlám, neboť to je věc názoru a zkušeností, které máme každý jiné...:|

Měl bych ale na tebe (a některé další zdejší členy ze Slovenska) jednu malou prosbičku - nemůžete psát s diakritikou pánové ? A případně dodržovat i některá další elementární pravidla gramatiky, jako je interpunkce, pravopis atd.. Ony se ty vaše příspěvky někdy ne moc dobře čtou.. Ostatně na tomto fóru platí i jisté pravidlo č. 5, které se řečeného přímo týká.. Děkuji za pochopení...

Odar

Příspěvek od Odar »

Nie, nemozem pisat s diakritikou, pretoze ma to zdrzuje (a lezie mi to na nervy). Ak ma s tym niekto problem, je mi luto. Je to profesionalna deformacia - zivim sa programovanim.

Odpovědět