Lisabonská smlouva
Lisabonská smlouva
Také se toho bojíte?
http://www.youtube.com/watch?v=P1MRiSIHhkg
http://www.youtube.com/watch?v=P1MRiSIHhkg
Noble Audio - výroba a prodej
-
merhaut
Re: Lisabonská smlouva
Ne, protože žádný sebevětší byrokrat z Bruselu nemůže být horší než našinec z jakéhokoliv úřadu..
Nezlehčuj to, techniku, video jsem sice neviděl, ale vím o čem je řeč.... ty znáš znění lisabonské smlouvy a možné dopady pro nás ? ...pochybuju..
-
boxer
Dnes jsem si početl o politice,ač to moc často nedělám.Docela zajímavý rozhovor a podrobné rozebírání L.Smlovy, s panem Železným.(můžu si o něm myslet co chci,ale není to jediný takto podaný pohled na tuto nedobrou smlouvu.)
Utvrdil mě v tom,že úředník z tohoto umělého ranku je stejná svině jako u nás,ba větší.
Myslím že je čas si sundat rúžové brýle a přestat koukat na ty "tam na západě",že jsou slušnější,lepší.Nene,umí v tom jen lépe chodit.
Utvrdil mě v tom,že úředník z tohoto umělého ranku je stejná svině jako u nás,ba větší.
Myslím že je čas si sundat rúžové brýle a přestat koukat na ty "tam na západě",že jsou slušnější,lepší.Nene,umí v tom jen lépe chodit.
Naše záchrana byla Irsko.
Ale ONI si je koupili.
A jsme v pasti...

Ale ONI si je koupili.
A jsme v pasti...
Nevím, proč by nás měl někdo zachraňovat. Sami bychom si měli udělat jasno, co ano a co ne. Lidi LS nezajímá a je jim fuk, jestli bude nebo nebude schválena. Je tragikomické, že tak důležitý krok občany ČR zajímá méně než slevy v Lidlu.
Tragikomický je pouze přístup našich zastupitelů. Pokud by nechali rozhodnout v referendu, tak bych byl proti jen z toho prostého důvodu, že zatímco slevy v Lidlu jsou snadno pochopitelné, tak LS nikoliv a nikdo ji nevysvětloval. Vždy to skončilo na frázích o složitosti atp. Na druhou stranu je možné, že v nejhorším případě to tu skončí jako kříženec USA a Ruska. A jestli jsem teď byli "samostatní" 20 let, tak je to zase na určitou dobu úspěch, ne?JFI píše:Je tragikomické, že tak důležitý krok občany ČR zajímá méně než slevy v Lidlu.
to Agavel :

A jestli jsem teď byli "samostatní" 20 let, tak je to zase na určitou dobu úspěch, ne?
můžeme se oprávněně obávat, že opět zvítězí masa pohodlnosti vedená kontrolou konzumu.
v naší vyspělé a parlamentní demokracii lze pouze přemýšlet, jak se alespoň nějak "zamaskovat".
v naší vyspělé a parlamentní demokracii lze pouze přemýšlet, jak se alespoň nějak "zamaskovat".
Ano, můžeme to svádět na zastupitele, ale fakt je ten, že lidi to nezajímá a tudíž se nesnaží si svá práva hájit. Nikde není psáno, že společnost musí čekat až se uráčí zastupitel. Vše je v rukou voličů. Pokud se děje něco, co se nám nelíbí, je třeba to dát jasně najevo. Dokud si toto jako společnost neosvojíme, bude s námi oráno buď z Bruselu nebo z Prahy.agavel píše:Tragikomický je pouze přístup našich zastupitelů.
No, to máš taky pravdu. Mediální masáž ovšem ze všech protestů dělá rasistické, odborářské, komunistické a jinak pejorativní přívlastky.
Už nevím, jestli to bylo v nějaké knize od Huxley nebo jinde, ale rozumnou sociobiologickou metodou ovládání společnosti je nevytvářet mučedníky. Spíše udržovat lidi v spokojeném nevědomí a pocitu blahobytu. Nám to teď navíc připadá jako veliká změna oproti dřívějšímu stavu a teprve v době "krize" se znovu začíná uvažovat. Je mnoho důvodů, proč nemůže stávající systém vydržet donekonečna, ale otázka, zda se změní k lepšímu stačí jen jedna. Většinová média se správnou úvahou ráda pomohou, normálnímu člověku by mohlo připadat divadlo zastupitelů trapné. Vždy se musí najít pár silných jedinců, kteří zvednou nějakou formu odporu. A věřím tomu, že o takové se budou rychle zajímat patřičné složky.
Mě na tom systému připadá zajímavé, že zřejmě nepotřebuje nějaké vyvolené jedince, kteří by vše řídili. Je totiž vymyšlen tak, aby vyhovoval veliké skupině lidí, většině. Proto je tak silný. Další oporou je strach z neznámého jiného uspořádání věcí. Ale tohle podle mě ještě není Lisabonská smlouva. Ta povede maximálně k nějakým známým typům nového mocnářství. I když některé EU direktivy jsou tedy hodně zarážející, takže se ještě uvidí.
Už nevím, jestli to bylo v nějaké knize od Huxley nebo jinde, ale rozumnou sociobiologickou metodou ovládání společnosti je nevytvářet mučedníky. Spíše udržovat lidi v spokojeném nevědomí a pocitu blahobytu. Nám to teď navíc připadá jako veliká změna oproti dřívějšímu stavu a teprve v době "krize" se znovu začíná uvažovat. Je mnoho důvodů, proč nemůže stávající systém vydržet donekonečna, ale otázka, zda se změní k lepšímu stačí jen jedna. Většinová média se správnou úvahou ráda pomohou, normálnímu člověku by mohlo připadat divadlo zastupitelů trapné. Vždy se musí najít pár silných jedinců, kteří zvednou nějakou formu odporu. A věřím tomu, že o takové se budou rychle zajímat patřičné složky.
Mě na tom systému připadá zajímavé, že zřejmě nepotřebuje nějaké vyvolené jedince, kteří by vše řídili. Je totiž vymyšlen tak, aby vyhovoval veliké skupině lidí, většině. Proto je tak silný. Další oporou je strach z neznámého jiného uspořádání věcí. Ale tohle podle mě ještě není Lisabonská smlouva. Ta povede maximálně k nějakým známým typům nového mocnářství. I když některé EU direktivy jsou tedy hodně zarážející, takže se ještě uvidí.
Ja jsem se dival v nedeli po obede na porad na Prime. Byli tam, mimo jine dva me dost "neblizke" hosty, pan Zelezny a Payne. Ackoli jsou kazdy z jine strany a bojuji tak trochu proti sobe, na druhou stranu zastavali stejny postoj k vyznamu a nebezpeci LS. Pouzivali jednoznacne konkretni priklady co to kdy muze prinest, vicemene ve smyslu negativnim. Byl to pro me jasny signal zastavat spolecne s nimi zajmy CR, ktere by byly LS vyrazne omezeny a myslel jsem si, ze doby, kdy s nami roky hybali jini, jsou snad za nami. Je neuveritelne kam se posouvame - nejen v politice a na urovni statu. Zpet k direktivnimu rizeni z centra. To same vidim v businessu, napr. letite zkusenosti z US firem a rozhodovani na zaklade excel tabulek, kde jsme bud zeleni nebo cerveni, nekdy taky zluti....tam vidime vysledky, ale uz ne to kolik meziclanku platime jen za reporting.
Čekají nás volby, kde můžeme vyjádřit názor. Problém je, že ty nejsilnější strany (ať levice tak pravice) nejsou
proti LS
Tu kritizují hlavně malé a pro lidi skoro neviditelné seskupení.
proti LS
Tu kritizují hlavně malé a pro lidi skoro neviditelné seskupení.
Noble Audio - výroba a prodej
Kdyby se obyvatelstvo zajímalo o LS a volební program stran a vzalo v úvahu postoj těchto stran k LS, tak bychom se možná divili, kolik by najednou tzv. pidi strany dostaly hlasů. Jenže poslanci v EP o LS nerozhodují. To udělali naši poslanci a už to nejspíš nezměníme.
Na druhou stranu nelze paušálně říct, že většina, kdyby LS rozuměla, by byla proti LS. Možná ne. Ale to už se nedozvíme.
Na druhou stranu nelze paušálně říct, že většina, kdyby LS rozuměla, by byla proti LS. Možná ne. Ale to už se nedozvíme.
-
Datel Stepní
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že je zde téma na opět aktuální téma díky aktivitám našeho milého "Uka Ješity"
Jaký názor máte teď?
Já ho zbožňuju! Alespoň je sranda!
Od dob Zemana se sranda z politiky vytratila, i když s Jirkou taky není nuda, ale není to ono.
Ještě že ho máme!
Jaký názor máte teď?
Já ho zbožňuju! Alespoň je sranda!
Od dob Zemana se sranda z politiky vytratila, i když s Jirkou taky není nuda, ale není to ono.
Ještě že ho máme!