MFSL Ultradisc™ 24 KT Gold CD-R

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

MFSL Ultradisc™ 24 KT Gold CD-R

Příspěvek od noaid »

Tak jsem se trošku zajímal o tento CD-R http://www.mofi.com/productcart/pc/view ... ategory=11 , měl jsem tak trochu podezření jestli nejde jen o nějaký marketingový tah jak je v hifi zvykem, ono výrobců CD-R zas tolik není, no a našel jsem zajímavou diskusi http://www.hydrogenaudio.org/forums/lof ... 26012.html , hlavně konec.

plusy :
relativně malá chybovost, pěkně vypadají, mají pěknou krabičku

mínusy :
větší chybovost než TAIYO YUDEN, nepřiměřená cena, pomalá rychlost vypalování (možná nekompatibilita s některými i kvalitními vypalovačkami), nemožnost overburningu (rezerva pro případnou trošičku delší nahrávku).

Jde o disky výrobce Mitsui, jehož disky byly ještě nedávno mimo jiné také pod značkou Verbatim DataLife Plus.

Disky TAIYO YUDEN 6Kč/ks jsou patrně ještě pořád špička - u nás např. prodávané pod nám známou značkou Emgeton (ale ne všechny typy).
Ale značka MFSL zní podstatně lépe než Emgeton, to je fakt. A má tam zlato, je však otázka, zda se to pozná. Myslím naslepo pozná... ;)

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: MFSL Ultradisc™ 24 KT Gold CD-R

Příspěvek od petrL »

Emgeton jsem jeden čas používal právě kvůli Taiyo yuden, ty s černým potiskem "vinyl". Ale vypalovací vrstva není všechno, záleží také na odrazné vrstvě. A tu výrobci neuvěřitelně šidí, včetně Emgetonu. Mám přehrávač Tesla se signalizací různých chybových stavů procesoru (vyšlo to kdysi v AR) a na Emgetonech to blikalo poměrně dost ve srovnání třeba s Verbatimy nebo originály (v tomhle testu někdy vychází líp kopie než originál). Emgeton vinyl jsem opustil i proto, že se nedá popisovat - ti trotlové potiskli i střed "LP" tmavě zelenou nebo hnědou *headbang* Ale už jsem nic nevypaloval min. rok, takže o aktuální situaci nemám přehled.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám doma ještě 48 Ks těch MFSL. Kupoval jsem před více roky tu padesátku od Hanzel Audio. Kupoval jsem kvůli tomu i vypalovačku Plextor v té době. Ovšem mám to zcela k ničemu. Do sbírky bych si nic páleného nedal. A tak jen pro návštěvy, když se někomu líbí nějaká nahrávka a mermomocí to chce. Mám doma i pár těch Emgeton od Taiyo Yuden. Ovšem nikdy jsem to neporovnával. A ani mě to nijak nezajímá. Když se mi něco líbí, tak si to koupím originál. Jednou to bude normální i u nás. Doufám. *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

petrL píše:Ale vypalovací vrstva není všechno, záleží také na odrazné vrstvě. A tu výrobci neuvěřitelně šidí, včetně Emgetonu. Mám přehrávač Tesla se signalizací různých chybových stavů procesoru (vyšlo to kdysi v AR) a na Emgetonech to blikalo poměrně dost ve srovnání třeba s Verbatimy nebo originály (v tomhle testu někdy vychází líp kopie než originál).
A nebyl problém spíše v tom přehrávači Tesla? Když se CD načte bez chyb, tak to by mělo znamenat, že ani odrazná vrstva není tak háklivá. Je ale fakt, že v CDP nejsou stejné mechaniky jako v PC, v PC umí číst podstatně více formátů apod., kdežto v CDP jsou takové trochu ořezané, zvláště ty dříve vyrobené. Tudíž by mohly být háklivější, některé mají i problémy číst vypalované CD.
Emgeton odraznou vrstvu nedělá. TY vyrobí CD i s odr.vr. a jejich OEM prodejci na ně dávají pak svůj potisk.
petrL píše:Emgeton jsem jeden čas používal právě kvůli Taiyo yuden, ty s černým potiskem "vinyl". ..................Emgeton vinyl jsem opustil i proto, že se nedá popisovat - ti trotlové potiskli i střed "LP" tmavě zelenou nebo hnědou *headbang*
To je spíše problém verze Emgetonu, koupil sis asi ty nejhorší "vinyl" vydání, většinou se prodávají a prodávaly stříbrné někdy i s takovým fajnovým matným metalickým povrchem, které se popisovaly perfektně a i dobře vypadaly. Byl jich jednu dobu plný Kaufland a Hypernova v balících po 20 i 100 ks, teď už bohužel ne.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ještě dodám, že TY se u Emgetonu pozná podle toho, že má na obalu Made in Japan, protože Emgeton prodává i jiné méně kvalitní noname.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

noaid píše: A nebyl problém spíše v tom přehrávači Tesla? Když se CD načte bez chyb, tak to by mělo znamenat, že ani odrazná vrstva není tak háklivá.
Né, ty CD samozřejmě přehrává bez problému. Běžný chybový stav je výpadek signálu, méně často interpolace. O tom uživatel ani neví, proto ta signalizace. Přehrávač má s horšími CD víc práce. Já si např. objednal CD skupiny Klec přímo od nich, ale ukázalo se, že je vypalované, ne lisované, a ještě asi dost nekvalitně, bliká to prakticky pořád. Uvažuju, že si ho přepálím kvalitně, ale furt se k tomu nemůžu dostat...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Interpolace je slyšet

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

merhaut píše:Interpolace je slyšet
To nevím, ve srovnání s originálním signálem možná jo, ale jak takový test udělat? Při přehrávání si člověk nebýt signalizace ničeho nevšimne, žádné přerušení zvuku, zapraskání. (bavíme se o Philipsu)

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

petrL píše:Né, ty CD samozřejmě přehrává bez problému. Běžný chybový stav je výpadek signálu, méně často interpolace. O tom uživatel ani neví, proto ta signalizace. Přehrávač má s horšími CD víc práce.
No to jsem měl na mysli, prostě konkrétní mechanika je háklivější na kvalitu a médium a "audio" mechanika může mít obecně větší problémy s vypalovaným CD než PC mechanika. Třeba jen proto, že neumí číst pálená CD tak dobře a má více chyb. Moje v CDP se dokonce vůbec nechytá s CD-RW, jen s CD-R, kdežto mechanika v DVD př. je už čte bez problémů. V PC samozřejmě taky žádný problém.
Ta větší chybovost či nemožnost čtení CD-R v audiu může být i záměr, nebo se tomu výrobce tak moc nevěnoval, bývaly i mechaniky, ve kterých se musely používat dražší CD-R Audio média, obyčejné CD-R tam nefungovaly. Důvod - licenční práva, poplatky za kopírování byly už zahrnuty v ceně media.

Odpovědět