petrL píše:Ale vypalovací vrstva není všechno, záleží také na odrazné vrstvě. A tu výrobci neuvěřitelně šidí, včetně Emgetonu. Mám přehrávač Tesla se signalizací různých chybových stavů procesoru (vyšlo to kdysi v AR) a na Emgetonech to blikalo poměrně dost ve srovnání třeba s Verbatimy nebo originály (v tomhle testu někdy vychází líp kopie než originál).
A nebyl problém spíše v tom přehrávači Tesla? Když se CD načte bez chyb, tak to by mělo znamenat, že ani odrazná vrstva není tak háklivá. Je ale fakt, že v CDP nejsou stejné mechaniky jako v PC, v PC umí číst podstatně více formátů apod., kdežto v CDP jsou takové trochu ořezané, zvláště ty dříve vyrobené. Tudíž by mohly být háklivější, některé mají i problémy číst vypalované CD.
Emgeton odraznou vrstvu nedělá. TY vyrobí CD i s odr.vr. a jejich OEM prodejci na ně dávají pak svůj potisk.
petrL píše:Emgeton jsem jeden čas používal právě kvůli Taiyo yuden, ty s černým potiskem "vinyl". ..................Emgeton vinyl jsem opustil i proto, že se nedá popisovat - ti trotlové potiskli i střed "LP" tmavě zelenou nebo hnědou
To je spíše problém verze Emgetonu, koupil sis asi ty nejhorší "vinyl" vydání, většinou se prodávají a prodávaly stříbrné někdy i s takovým fajnovým matným metalickým povrchem, které se popisovaly perfektně a i dobře vypadaly. Byl jich jednu dobu plný Kaufland a Hypernova v balících po 20 i 100 ks, teď už bohužel ne.