Nahrávky koncertů --- rozmístění nástrojů ve stereu (?)

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nahrávky koncertů --- rozmístění nástrojů ve stereu (?)

Příspěvek od dadaft »

.
.
Tak se nám tady zrodil zajímavý spor u nahrávky Bababaloo od vynikající německé klávesistky Barbary Dennerlein

Obrázek

Úplně konkrétně u skladby č.5 Going Home.

Hammondky se během hraní různě přelévají mezi levou a pravou bednou, jejich zvuk je neklidný, prudce vystřeluje různými směry, však si to poslechněte sami.....
https://open.spotify.com/album/6kO4v6oppKSPrH20JklW30

A teď:

dkdkdk tvrdí, že to je špatně, že by při poslechu měl mít hudebníky zřetelně rozmístěné před sebou a zvuk těch varhan považuje za různě napanovaný a nedobrý.

dadaft tvrdí, že ty klávesy jsou super.
Abych to trošku vysvětlil --- určitě by mě vytáčelo, kdyby takhle po scéně poskakoval saxofon, ale u těch hammondek mně to vůbec neva, opravdu se mi to moc líbí.
((( a dokonce jsem byl přesvědčený, že ten pan-efekt vytvářejí samotné varhany, ne že to jsou studiová kouzla )))
---------------------------------------------------------

Takže dvě otázečky:

První pro znalce -- jak je vytvářený ten stereo-pan efekt u kláves v Going Home?

Druhá pro všechny -- vadí / líbí se vám zvuk kláves v Going Home?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávky koncertů --- rozmístění nástrojů ve stereu (?)

Příspěvek od bacil2 »

Tá nahrávka je úplne v poriadku ... je to klasický doplnok Hammondiek tzv. Leslie-bedňa (resp. možno tu konkrétne už jeho elektronická simulácia) ... ja osobne to milujem - stejne ako Barbaru *hura*

https://en.wikipedia.org/wiki/Leslie_speaker

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Vnímám celek a líbí. Lahodí.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Teď jsem doposlouchal a za mě v pohodě *thumbs up* Ale je pravda,že vnímám nahrávky stylem buď se mi líbí,nebo ne. Nekoumám,jak a co zní ve skutečnosti,abych pravdu řekl,tak většinu nástrojů ani neznám ;) Proto jsem rád za příspěvky typu dadaft,philcol,bacil atd,spoustu interpretů jsem vůbec nikdy neslyšel,furt jsem se j...l s kablikama atak,a na samotný poslech jsem málem zapomněl.Ted se sice dál j..bu s kablikama,ale užívám si hudby *2thumbsup*

Odpovědět