Názor na ceny základních reprosoustav.

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Názor na ceny základních reprosoustav.

Příspěvek od Pesi »

Lechos : Já bych tedy tazateli přeci jen doporučil když už stavět vlastní, tak podle nějakého ne No name návodu, ale raději nějakou stavebnici zde uvedenou. Přeci jen to vymysleli lidi s praxí a zapálením, jsou odzkoušené, a vyřadit se na tom může taky manuálně. Toť teda můj názor

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Dobře Pesi, naše názory si (v zásadě) neodporujou.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Najlacnejsie reprobedny su tie z bazaru... teda ak si clovek nekupi nepredajny high-end model za "vyhodnu" cenu :-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Všechno bylo řečeno, snad jen kdybys tu cenu potřeboval fakt dole, tak AQ Labrador 39 jsou dobré rovné neutrální dvojpásma za 19t.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Mám doma i hotový TOTEM 100 (větší verze 80tek) navržený MaBatem.Dvoupásmovky hybridní koncepce (klasickej středobas + tlakovej vejškáč se zvukovodem).
Díly jsem před spoustou let koupil na reproobchod.cz.Vyšlo mě to tenkrát asi na pět tisíc.
Boxy a povrchovku nepočítám.
Zvuk mají výbornej, naprosto neagresivní, na basech plnotučnej, skvělý vejšky.Jsou to poměrně velký sloupový reprobedny, s obrovským zvukem.Perfektně zahrajou taneční, rockovou, ale i klasickou hudbu.

MaBatem profesionálně navržená vyhybka umožňuje úpravu množství vysokejch tónů.Tohle se s nějakým domácím návrhem s jedním kondenzátorem a jednou tlumivkou vůbec nedá srovnávat.
kabelguru.cz

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Sedour: než to začnu hledat: takže mají nějaký přepínač na tu regulaci ? Ty stovky

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ne, mají volbu hodnoty odporu ve vyhybce.Pro sebe jsem zvolil střední cestu a nikdy jsem neměl potřebu to měnit.Ale četl jsem na fóru, že mnozí si zvolili ten nejsilnější stupeň, a pak to zeslabovali.
On ten titanovej vejškáč dokáže bejt zvukově dost nekompromisní.

Určitě by šlo přidat přepínač (min. třípolohovej), ale osobně bych s tím měl problém (jakože další kontakt v cestě zvuku).
Nebo to někteří výrobci reprosoustav řeší tak, že jako přepínač slouží krátká propojka s banánkama a ta se strká do příslušnejch zdířek.

Pokud bys to neměl daleko do Říčan u Prahy, tak si je přijeď poslechnout (pokud nemáš alergii na kočičí chlupy).
kabelguru.cz

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Diky- kočky jsou v pohodě🙂.
Jo, to mi připomíná když jsem dolaďoval Monology- taky jsem tam zparalelnoval odpory si vzpomínám . Vlastně když jsem je původně udělal , málo jsem je nějak vycpal , pak ladil v panelaku- v trefě jsem vzal vozík, a vykoupil jim všechnu vatu co měli , pak zavíral, otvíral , ladil odpory .

Odpovědět