Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery
Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery
Skvěle natočené a zahrané drama.Má to pět dílů.doporučuji.
http://www.csfd.cz/film/70198-doctor-foster/prehled/
http://www.csfd.cz/film/70198-doctor-foster/prehled/
A kolko % si z tych 90 % filmov o nicom videl?sekal píše:Jinak cca 90 % v tomto vlákně doporučovaných filmů je naprosto o ničem
Stale lepsie, ako pozerat sedemdesiatyosmykrat tu istu kravinu v televizii a nechat si to sprijemnovat reklamami. Nikdy nemozes vediet vopred, aky bude film, ktory ides pozerat. Mozes len odhadnut na zaklade informacii na webe, ci by ta mohol zaujat, alebo nie. Vacsinou sa snazim film vzdy dopozerat do konca, aj ak mi uplne nesadne. Ak je to uplna kravina, tak vypinam. Ale to sa mi stalo zatial iba parkrat. Trebars tu odporucany Youth ma nechytil. Prislo mi to roztahane, nudne. Ale verim, ze su ludia, ktorym ten film sadne do nalady. Kolko ludi, tolko chuti.sekal píše:Já tomu rozumím tak, že náš Dadaft se zřejmě nudí a tak čumí na vše, co mu přijde pod ruku.
Odar : Několik filmů ze zde uvedených tipů jsem viděl a bylo to pro mne vesměs poměrně výrazné zklamání. Já se od jisté doby řídím v oblasti filmu, ale i hudby výhradně vlastním vkusem a intuicí. Na televizi se už prakticky nějakých 7 let vůbec nedívám, tudíž jsou mi nějaké reklamy volné. Jinak máš můj obdiv. Já bych se na subj. nekonvenující film nedokázal dodívat až do konce. Na to si příliš vážím svého času (a také nervů). Pokud jde o chutě, souhlas. Proto jsem už v předchozím příspěvku poznamenal, že jde pouze o můj pohled na věc, který tady nikomu nijak nenutím..
sekal píše:Odar : Několik filmů ze zde uvedených tipů jsem viděl
sekal píše:Jinak cca 90 % v tomto vlákně doporučovaných filmů je naprosto o ničem

Máš pocit, že na to, abych zjistil, že hovno smrdí, do něj musím nevyhnutně šlápnout ? To si skutečně myslíš, že na to, abych si udělal o nějakém filmu dostatečný názor, ho musím celý vidět ? K čemu jsou pak informace na spec. webech typu csfd, potažmo trailery apod. ? Překvapuješ mě. Takovou infantilní argumentaci bych od tebe nečekal..

No prave. Ako pisem vyssie - CSFD je len o tom, ze si precitam, o com film je a zvazim, ci by ma mohol zaujat. Je n filmov, ktore maju na CSFD nizke hodnotenie a subjektivne ich povazujem za velmi dobre a naopak. Robit si nazor na akekolvek umelecke dielo (v tomto pripade film) na zaklade subjektivnych dojmov inych ludi je nestastne. To sa tu snazim napisat.
Ide o to, ze si napisal, ze vacsina odporucenych filmov je tu na prd. OK, tvoj nazor. Ale ber to tak, ze ludia, ktori tu tie filmy odporucili maju na ne iny nazor a mozu zaujat aj niekoho ineho. To konstatovanie nie je voci nim fer. Maju len iny vkus, ako ty. Navyse si sam priznal, ze si z nich videl len zlomok. Tak o com sa bavime?
Na tuto temu odo mna bodka. Preber si to, ako chces. Nechcem to tu viac rozvlakat, lebo je to OT.
Ide o to, ze si napisal, ze vacsina odporucenych filmov je tu na prd. OK, tvoj nazor. Ale ber to tak, ze ludia, ktori tu tie filmy odporucili maju na ne iny nazor a mozu zaujat aj niekoho ineho. To konstatovanie nie je voci nim fer. Maju len iny vkus, ako ty. Navyse si sam priznal, ze si z nich videl len zlomok. Tak o com sa bavime?
Na tuto temu odo mna bodka. Preber si to, ako chces. Nechcem to tu viac rozvlakat, lebo je to OT.
Ale to jsme si bohužel trochu nerozuměli. Subjektivní dojmy jiných lidí mě prakticky nezajímají nebo jen zcela okrajově. Ze zmíněných spec. zaměřených webů čerpám především informace o tom, kdo daný film realizoval. Tedy, kdo ho režíroval, kdo psal scénář (příp. dle jaké předlohy), jaké má obsazení, kdo skládal hudbu apod. Souhrn těchto faktů, doplněný o eventuální ukázky z filmu, mně poskytnou rel. přesný obrázek o tom, jaká je kvalita vybraného titulu a zdali má smysl se na něj dívat.Odar píše:Robit si nazor na akekolvek umelecke dielo (v tomto pripade film) na zaklade subjektivnych dojmov inych ludi je nestastne. To sa tu snazim napisat.
Pokud jde o můj názor na zde doporučované filmy, stojím si za ním. Tím ale nikomu "nezakazuji" se na ně dívat. Jde jen o moje subjektivní stanovisko k tomuto tématu, což zde píši už asi potřetí.. Tímto bych z mé strany tuto diskuzi také ukončil...
Odar
Nerad se musím zastat Sekala.
I když jste skončili váš war (aspoň to píšete), tak psal , že je to jeho názor. A u svého názoru jsem to psal taky.
Co je na tom divného, že když (třeba já), nemám rád filmy, které nemají se skutečným životem nic společného , (tím myslím ty akční zběsilosti = a o ně mi hlavně jde=), které nikdy nikdo nikde nemůže naživo dokázat? Je to jen a jen PC hra , převedená na živé herce (především však kaskadéry) a velmi , ale velmi pořádně sestříhaná z tisíců km záběrů a dodělaná digitálně.
Takové filmy prostě nemusím vidět. Samozřejmě jsem nějaký viděl v průběhu let a jak píše Sekal, dnes stačí kouknout na trailer, přečíst si o čem to je a finito. To si raději pustím animovanou nebo "hranou" pohádku, u které to beru, protože je to pohádka. Narozdíl od těch akčních sraček, kde se to skoro vždy tváří jako skutečnost. A bohužel mnoho potrhlých to tak i bere. Navíc ruku na srdce, scénáře hodně pokulhávají a někdy až tak, že se člověk diví.
Když se mi nelíbí kapela XY a nikdy se mi nelíbila, tak nové cedlo maximálně "ochutnám" namátkově, zda se něco nezměnilo a jdu od toho pryč. Nemusím to celé slyěšet, abych si udělal obrázek.
Ale jak píši. Je to jen můj názor starého vlka, který má rád filmy, které jsou o něčem a něco mi dají. Ty akční by mi nedali nic, krom ztráty drahoceného času.
Nerad se musím zastat Sekala.
I když jste skončili váš war (aspoň to píšete), tak psal , že je to jeho názor. A u svého názoru jsem to psal taky.
Co je na tom divného, že když (třeba já), nemám rád filmy, které nemají se skutečným životem nic společného , (tím myslím ty akční zběsilosti = a o ně mi hlavně jde=), které nikdy nikdo nikde nemůže naživo dokázat? Je to jen a jen PC hra , převedená na živé herce (především však kaskadéry) a velmi , ale velmi pořádně sestříhaná z tisíců km záběrů a dodělaná digitálně.
Takové filmy prostě nemusím vidět. Samozřejmě jsem nějaký viděl v průběhu let a jak píše Sekal, dnes stačí kouknout na trailer, přečíst si o čem to je a finito. To si raději pustím animovanou nebo "hranou" pohádku, u které to beru, protože je to pohádka. Narozdíl od těch akčních sraček, kde se to skoro vždy tváří jako skutečnost. A bohužel mnoho potrhlých to tak i bere. Navíc ruku na srdce, scénáře hodně pokulhávají a někdy až tak, že se člověk diví.
Když se mi nelíbí kapela XY a nikdy se mi nelíbila, tak nové cedlo maximálně "ochutnám" namátkově, zda se něco nezměnilo a jdu od toho pryč. Nemusím to celé slyěšet, abych si udělal obrázek.
Ale jak píši. Je to jen můj názor starého vlka, který má rád filmy, které jsou o něčem a něco mi dají. Ty akční by mi nedali nic, krom ztráty drahoceného času.
Nejdem to pocitat, ale myslim si, ze prave v tomto vlakne neprevlada vo vacsine pripadov odporucanie na brainwashing filmy. Skor su to zaujimavejsie veci, ktore sa mozno ani nedostanu do kin, resp. nie je na ne taka reklama, ako na "popcornaky". Ja som to niekde vyssie aj pisal, ze nevidim dovod pisat tu o Spidermanovi sedemnast a Batmanovi sedemdesiatjeden, ktory na teba vybafne v case vydania este aj z chladnicky.
Nic viac, nic menej
Nic viac, nic menej

Já osobně jsem za každé doporučení vděčný, jelikož filmů je mnoho a ne všecko člověk sám objeví. Už několikrát jsem díky tomuto vláknu objevil zajímavý film. Mám rád typy filmů jaké sleduje sekal s boxerem, ale i ty brainwashingové. V každém žánru lze najít kvalitu. Pokud ji člověk ovšem vůbec hledat chce. Chápu, že pro někoho jsou určité žánry ztrátou času a je to v pořádku. Já zase rád svůj čas filmům obětuji. Často se mistává (teď je to skoro pravidlem), že špatně hodnocené filmy na csfd se mi zrovna dost líbí. Takže nějaký tip se vždycky hodí. Smysl to zkrátka má. 

Pred chvilou som dopozeral toto

http://www.csfd.cz/film/395871-diagnoza ... n/prehled/
Pacilo sa mi to. Inspirovane skutocnymi udalostami.

http://www.csfd.cz/film/395871-diagnoza ... n/prehled/
Pacilo sa mi to. Inspirovane skutocnymi udalostami.
ale přátelé, s těmi superhrdiny to byla kapku nadsázka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
jinak vám boxere a sekale nezávidím -- já se dokážu radovat i z malých věcí.
je spousta slušných filmů.
(osobně jsem zde nedoporučil jediný film, který by nebyl aspoň v něčem vynikající)
jinak vám boxere a sekale nezávidím -- já se dokážu radovat i z malých věcí.
je spousta slušných filmů.
(osobně jsem zde nedoporučil jediný film, který by nebyl aspoň v něčem vynikající)

http://www.serialzone.cz/serial/durrells-the/
Seriál hodně volně natočený podle knih Geralda Durrella - zatím jsem zkouknul 2 díly a v podstatě jsem spokojený. Jen - pokud jako já znáte knížky skoro nazpaměť - nečekejte jejich adaptaci. Většina věcí je v seriálu úplně jinak, tím myslím i posun některých postavy docela výrazně jinam (Svan). Hodně věcí - vtipných situací z knihy - je překvapivě vynecháno, naopak většina situací v seriálu v knihách není. Seriál se snaží být víc dramatický a poetický, na úkor humoru knížek. Knihy jsou psány pohledem Gerryho, seriál se spíš soustřeďuje na matku. Takže je to něco jiného než filmová adaptace z roku 2005.
Hudba a animované titulky
[youtube]rMwKSdynmls[/youtube]
Alžír 1954. Učitel, škola uprostřed pohoří Atlas.
http://www.csfd.cz/film/361584-daleko-o ... komentare/
http://www.csfd.cz/film/361584-daleko-o ... komentare/