Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od Steve »

Něco pro romantiky a milovníky knih Daphne du Maurier:
Nejnovější zpracování Jamaica Inn (2014), velmi dobré a předloze věrné zpracování, k tomu skvělá atmosféra, a výborně vybraní herci do hlavních rolí !!! Obsadit do hlavní role Mary nádhernou a přirozeně krásnou Jessicu Brown Findlay byl dle mého geniální nápad, aspoň já jsem si ji přesně tak při čtení románu představoval - a hlavně, tahle mladá herečka mi svým výkonem a ztvárněním hlavní postavy naprosto vyrazila dech a beze zbytku mě dostala, takže jsem jen nevěřícně zíral...No a její herecký partner, mě úplně neznámý Matthew McNulty v roli Jema byl pro mě také obrovské překvapení, velmi zdatně Jessice sekunduje, a mezi oběma to navíc skutečně "jiskří", což je v téhle drsnější historické a pirátské romanci to podstatné, takže o kulturní zážitek je postaráno. Náááádhera. *thumbs up*
http://www.csfd.cz/film/370380-jamaica-inn/prehled/

Odar

Příspěvek od Odar »

http://www.csfd.cz/film/56207-narcos/prehled/ *sunglases* Zatial som videl iba uvodnu cast, ale toto bude pecka.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Keeping Mum
http://www.csfd.cz/film/219286-univerza ... komentare/

nesmírně citlivá a lidská britská černá komedie (takže nějaká ta vraždička lopatou tam taky bude, to by nebyli Angláni :lol: ),
kterou bych ale osobně pojmenoval Mysterious Ways, podle nevyzpytatelných cest Páně, motivu, který se celým filmem proplétá.

Hlavní role:

Obrázek
tři ženské generace,
Tamsin Egerton, Kristin Scott Thomas, Maggie Smith.

a dva muži

Obrázek
Patrick Swayze, Rowan Atkinson.

Všichni jsou skvělí.
Kristin Scott Thomasová exceluje.
taky Atkinsonova četba z Písně písní má sílu - v originále, český dabing jsem neslyšel. (nehraje tady Mr.Beana)

má to šmrnc.
jemný a radostný instrumentální hudební doprovod.
zkrátka skvělý film.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Anonym
http://www.csfd.cz/film/268527-anonym/komentare/

výpravná shakespeareovská fikce, kterou jsem jen tak náhodně včera rozkoukal v TV............................ a nakonec i spokojeně dokoukal.
(ovšem jak stárnu už ty reklamy snáším hůř a hůř, základ je samozřejmě okamžitě vypnout zvuk, pak je i možné po těch pár minutách navázat, ale je to fakt hnus)

dobře natočené, vynikající herci

natočil to Emmerich, nefalšovaný král blbých hollywoodských velkosraček, ale na rozdíl od všech jeho odpadů s výjimkou Hvězdné brány, tentokrát dávám 5 hvězd i když je to přepálené -- na truc známým českým recenzentům, kteří film nekompromisně setřeli, ale ve své opovržlivé argumentaci používali takové fauly, jako upírání tvůrci uměleckou svobodu (Fila), nebo dokonce "nedodržování základních pravidel jako třeba jednota času" (Nouzová) (kriste pane!!!)

ve filmu skutečně jsou tři časové linie .................. nicméně pokud je si člověk schopen zapamatovat několik jmen, neměl by se ztrácet, protože výběr herců se Emmerichovi povedl na jedničku a velmi pomáhá v orientaci:

např. mladá a stará královna Alžběta I. v podání Joely Richardson a Vanessy Redgrave

Obrázek

Obrázek

velice povedené, není-liž pravda?

Amadeus to není, ale není to ani špatný film -- má to spád a mnoho opravdu dobrých momentů.
o hercích a výpravě už jsem se zmiňoval -- absolutní špička.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Obrázek

Youth (Mládí)

Michael Cane, Harvey Keitel a Rachel Weisz v působivém a nádherně pozvolna plynoucím filmu. Vizuálně propracovaný a se skvělou hudbou. ČSFD.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

Kdo chce fakt prima film, podle skutečné události, koukněte na " V zajetí rychlosti".
Hlavní role Antony Hopkins.
Film bez krve a podobných idiocií, o jednom závodníkovi na doma vyrobené motorce v kůlně, který vyhrál rychlostní rekord v Utahu a do dnešního dne ho nikdo nepřekonal. Jeden z mála výborných filmů, od začátku do konce.
Jedna z mnoha scén, kdy ho nakonec pustí na technickou přejímku a když na jeho starou motorku s úsměvem koukají a říkají: Kde máš brzdy? Hopkins se podiví, na co brzdy? Já nepotřebuju brzdit, potřebuju jet co nejrychleji:-)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Life of Pi
http://www.csfd.cz/film/221649-pi-a-jeh ... are/?all=1

vizuální hostina, která uspokojí i ty největší labužníky světa.
skutečně dechberoucí.

Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Myslím, že zrovna tenhle film je na testování schopností televizoru jak dělaný. Vizální parádička. Ovšem mozek při sledování používati netřeba... :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

drfish píše:Ovšem mozek při sledování používati netřeba...
pravda pravda, ten film se sice snaží o jakýsi filozofický přesah, ale řekněme si na rovinu, je to hlavně dobrodružný film a ta dobrodružná pasáž na moři je prostě špičková, strhující filmařina.
(a digitální zvěř vypadá skutečně jako živá *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* )

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Odar :D
dneska už se dá díky počítačům natočit fakt cokoliv - vesmírné souboje, mluvící tekutinu, zvířata, explodující sopky, mimozemšťany.......

P.S. to temné hluboké vrčení tygra bylo opravdu hrůzostrašné

Odar

Příspěvek od Odar »

Mas to podbne, ako Game of Thrones. Snad 2/3 scen je dorenderovavanych. Dnes standard.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Včera na ČT2, Horiace Mississipi. Videl som to prvý krát, skvelý film hodiaci sa do dnešnej doby.

Odpovědět