Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Pokoj 1408
https://www.csfd.cz/film/224788-pokoj-1408/komentare/
Poslední dobou se mi s filmy moc nedařilo, naposledy Prometheus -- řeklo by se Ridley Scott, Charlize Theron (mám ji moc rád), to bude super....... - pche, strašná sračka............. Pokoj 1408 vysloveně úleva a konečně něco, čemu se dá říct slušný film.

A taky slušné psycho. :lol:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

výborná predloha, podarený film.

*klanimse*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Sherlock II 3/3 - The Reichenbach Fall
https://www.csfd.cz/film/281729-sherloc ... d/prehled/
Poslední díl druhé série má na IMDb i ČSFD neuvěřitelných 97% (!!!) --- a je třeba říct, že naprosto právem.
Třeba nesmírně akční rozjezd s kamerou v neustálém pohybu a skvělými přechody podbarvený famózní Puccinniho overturou ke Strace zlodějce a následně tradicionálem Sinnerman......... uff, za takový se v Hollywoodu platí těžké miliony. A rozhodně to není jen rozjezd, celý díl je prostě našlapaný......
Má ho na svědomí britský režisér Toby Haynes.
Kromě The Reichenbach Fall natočil ještě jasně nejlepší díl seriálu Wallander, několik dílů Pána času ............. dovolím si malé proroctví -- nejpozději 2020 se objeví nějaký jeho skvělý akční dobrodružný hollywoodský blockbuster za 100 mega, co vydělá majlant.
Má na to.

sekal

Příspěvek od sekal »

Neodpustím si poznámku:
Seriál Wallander je kvalitní, protože má výbornou předlohu a v hlavní roli K. Branagha. Naproti tomu Sherlock nemá s původními Doyleovými příběhy téměř nic společného, vyjma jmen hlavních protagonistů. Jde o vcelku běžnou krimi-akční marmeládu, kterých se točí každý rok xy. To hodnocení z csfd, pocházející vesměs od pubescentů, má velmi malou vypovídací hodnotu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Já jsem znal holmesovky z paměti a tenhle Sherlock s Cumberbachtem má s původním Doyleovým dílem společného celkem dost, v podstatě vše podstatné --- v prvé řadě je to Sherlockova pozorovací a deduktivní schopnost, kdy dokáže např. z drobných náznaků na oblečení zjistit o člověku spoustu věcí, až někdy působí jako kouzelník, a díky které řeší své případy............. a v druhé řadě i jeho dost komplikovanou osobnost a náturu -- od zběsilého pracovního tempa v okamžicích, kdy má případ, po sebedestrukční nudu, když se "nic neděje" (v seriálu vyjádřenou závislostí na tabáku, kterou si odpírá, u Doylea to byla mnohem silnější "medicína", koktejl kokainu a opiátů).
Odpovídá i doktor Watson, který není pouhý zapisovatel činů božského Sherlocka, ale sám se dění aktivně účastní. Sedí i komplikovaný vztah s vysoce postaveným bratrem, Moriarty jako osudový a výsostně osobní vyzyvatel a další......................... Nicméně řeč byla hlavně o tom, jaký je ten závěrečný díl druhé série mazec po filmařské stránce. Mimochodem 9,7 má i na IMDb při 28 tisících hodnocení. *sunglases*
Fakt bych se divil, kdyby režisér Haynes už neměl nějakou pořádnou nabídku z Hollywoodu.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Sekal toto nemyslíš vážne :lol:

https://www.rottentomatoes.com/tv/sherlock/

Tu máš svojich postpubertalnych adolescentov. Sherlock hoc balancuje na hrane medzi genialitou a gycom (najmä v poslednej sérií), no ako seriál je to úplne výnimočné.

Odar

Příspěvek od Odar »

Prve dve serie Sherlocka boli velmi dobre. Potom to uz bolo len dookola to iste. Isto to ale patri k tomu lepsiemu, co sa v poslednych rokoch natocilo.

Skuste 6 dielny krimi serial www.csfd.cz/film/540337-rellik/prehled/ Ja som to doslova zhltol.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Pozri si isto mindhunter. Síce je to viac ako krimilanka psychológia, no stojí to za pozretie.

Práve pozerám The Sinner a taktiež to ma potenciál. Finálne dojmy popíšem, až keď mi to skonci... Som na tretej časti.

sekal

Příspěvek od sekal »

dadaft:
Jak už jsem předeslal výše, těch spojitostí je tam velmi málo. Ano, jsou tam téměř všichni hlavní protagonisté s náznakem jejich knižní podoby, ale tím jakákoliv podobnost končí. Smyslem toho seriálu bylo patrně přiblížit S. Holmese i mladé generaci, která původní předlohu A. C. Doylea vůbec nezná a tomu bylo podřízeno úplně vše. Mě ovšem to přenesení Holmese do dnešní doby vůbec nezaujalo. Jednou vidět a zapomenout. Ztráta času. Wallander je ve srovnání s tím úplně jiná káva. Scénáristicky i herecky. Na legendárního shakespearovského herce (i režiséra) K. Branagha se Cumberbatch a Freeman nechytají ani omylem. Ta hodnocení z csfd i imdb jsou dost úsměvná.:D Vůbec se dle toho neřídím. Úsudek o jakémkoliv filmu si udělám, až ho uvidím.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

sekal:
Jo Wallander je dobrej, Branagha mám taky rád, myslím že jeho Frankenstein, který režíroval i v něm hrál, je jeden z nejlepších hororů všech dob.
Na druhou stranu bych nesnižoval Cumberbachta ani Freemana, jsou fakt dobří. A i ostatní herci v Sherlockovi.

Souhlasím s Odarem, před pár lety jsem viděl dva tři díly z pozdějších sérií a nic moc.............. teď jsem náhodou viděl prvních šest dílů (série I a II) a ty byly dobré.
Ale hlavně mi jde o ten jeden konkrétní díl II 3/3 The Reichenbach Fall, který jako jediný režíroval Toby Haynes (nebo např. 1. díl III.série Wallandera).

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No rozhodně by potěšil klasický Sherlock s moderním rozpočtem (tj. vysokým) a přitom podle knížky. Jenže dneska platí, že to co je pro děcka, nejvíc vydělá. Ovšem suverénně nejstrašnější je Holmes s Downeym a Lawem https://www.csfd.cz/film/242855-sherloc ... komentare/. Mj. ten má 80%, nevím za co..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

drfish:
Nejblíž originálu je asi série filmů, kterou pro Hallmark natočil Rodney Gibbons.
Sice se to uvádí jako "TV filmy", ale nejsou to žádné obyčejné studiové kulišárny -- točilo se v exteriérech, na šlechtických sídlech, kostýmy a výprava luxusní, věrnost původním textům včetně doby, skvělí herci, navíc typově perfektní.

No řekni, není tohle pravý Sherlock Holmes a dr. Watson?

Obrázek

Odar

Příspěvek od Odar »

sekal --> Nepoznam predlohu, preto mozno na to pozeram inak. Je mozne, ze ak v tom hladas povodny pribeh, tak je to mimo. Je to mozne, ale to neznamena, ze ten serial je zly.

Sinner pozrete uz davnejsie. Za mna super. Na Mindhuntera sa chystam.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

dadaft píše:
07 lis 2017 23:20
Poslední dobou se mi s filmy moc nedařilo, naposledy Prometheus -- řeklo by se Ridley Scott, Charlize Theron (mám ji moc rád), to bude super....... - pche, strašná sračka............. Pokoj 1408 vysloveně úleva a konečně něco, čemu se dá říct slušný film.

No vidíš, a mně Prometheus zase tak špatný nepřišel, i když synkovi se taky nelíbí. Na pokoj 1408 se chystám, jen asi musím být doma sám, manželka by to nedala.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

drfish píše:
09 lis 2017 17:45
Ovšem suverénně nejstrašnější je Holmes s Downeym a Lawem https://www.csfd.cz/film/242855-sherloc ... komentare/. Mj. ten má 80%, nevím za co..
Je to evidentně koncipované pro mladé, má to akci. Pro mě nej asi https://www.csfd.cz/film/2695-pes-baske ... y/prehled/
A co tohle? https://www.csfd.cz/film/373742-mr-holmes/prehled/

Odpovědět