Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Nějaký dobrý film na dlouhé zimní večery

Příspěvek od Fidji99 »

Witcher - kto od americkeho serialu cakal nieco ine ako americky serial, tak bol dost naivny. V ramci toho, ako zle to mohlo byt, tak to este dopadlo nad ocakavanie. Knihy samozrejme nic nenhradi, aj na hru vela skalnych fanuskov nadavalo.

Ale co by som chcel vyzdvihnut je zvuk - skutocne excelentny. Dokonale nasnimany zvukovy ambient - velka sien znie ako velka sien, mala komnata ako mala komnata, exteriery su plne zvukov ( napr. trhovisko).
Dolby Atmos vyuzity naplno, skutocne skvela praca- overhead vrstva 3D, bed plane na 7 repro a samozrejme vela vela LFE. Vyborna praca s vertikalnym priestorom- LCR + front Heights tvori uplne ze jednoliate zvukove okno do obrazu.

Jeden z momentov, kedy si clovek povie, ze ta sialena investicia do DK stala za to. 130 palcov, 11 kanalov, zatah od 16Hz.

Dokonca aj manzelka povedala, ze fiha, to hra fakt dobre (a pritom je hlucha ako pen, napriklad nepocuje ako typicke hifi manzelky otocenie LAN kabla, uz ked vystupuje z auta)

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Lad2000 - já bych to zas tak moc neprožíval , nelíbí - nedívám ...... tak něco jiného
-
Útěk z vězení v Dannemoře
https://www.csfd.cz/film/581768-utek-z- ... e/prehled/

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Taky to nějak neřeším, podívám se, zhodnotím a hotovo.

A tu Nadaci jsem poprvé četl před více než 30ti lety, a tohle je totální ukázka mršby. A každý kdo to četl to celkem jistě potvrdí. Termín volně zrasovali je ještě hodně milosrdný... *thumbs down*

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Don't Look Up
Asi nejlepší, co jsem v poslední době viděl. Sranda a děsivé v jednom.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Pavel_LXmini píše:
27 pro 2021 09:50
Don't Look Up
Asi nejlepší, co jsem v poslední době viděl. Sranda a děsivé v jednom.
Už dlouho jsem nebyl tak intenzivně pohlcen dějem filmu, který se perfektně hodí do dnešní doby, kdy se civilizace díky sociálním sítím noří čím dál tím víc do sraček. Nejhorší je, že ve světě, v němž politicky vládnou populisti, v němž už médiím nestačí ani infotainment, ale jedou čistý entertainment, v němž značnou část reálné moci drží nikomu odpovědní technologičtí giganti v čele s výstředními megalomanskými miliardáři, v němž agendu udávají trendy na sociálních sítích, kde má líbivá blbost větší váhu než fakty podložené stanovisko, by to se zkázonosnou kometou dost možná dopadlo přesně takhle. Děsivé, pravdivé, a zároveň vtipné (CSFD). DiCaprio je geniální herec, Jennifer Lawrence miluji (od roku 2011, kdy jsem ji spatřil poprvé v X-Men: První třída) . . . takže z toho díky Netflixu plyne skvělý zážitek * * * * *

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

The Poison Rose

https://www.csfd.cz/film/662597-ztracen ... t/recenze/

Asi každý stárnoucí americký herec si chce zahrát soukromého detektiva z drsné školy.
Šel do toho i Travolta a nedopadlo to úplně špatně. Jeho Carson Phillips je křížencem Phila Marlowa a Lewa Archera. V pomalu se linoucím příběhu ze sídel multimilionářské smetánky servíruje všechno, co máme na knihách Raymonda Chandlera a Rosse Macdonalda tak rádi...
Film pro ty, kdo ho dokážou ocenit.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

The Informer (poměrně nesmyslný název "Tři sekundy" v české distribuci)
https://www.csfd.cz/film/649812-tri-sekundy/recenze/

Konečně zase dobrá hollywoodská kriminálka z NYC :D .............................. kterou spáchal (scénář i režie) Ital z Říma. :lol:
Má to tah, zápletka je z těch lepších a je to prostě dobře natočené a odvyprávěné...
Joel Kinnaman i Rosamunde Pike jsou skvělí.
*thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Střípky ( The Little Things)
https://www.csfd.cz/film/779194-stripky/recenze/
pomalá, atmosférická kriminálka z L.A. ..................... není to špatné, nicméně na konci člověk cítí, že dostat to do rukou někdo schopnější, mohlo to být o level výš...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Můj kámoš špión
https://www.csfd.cz/film/710366-muj-kam ... ?_fid=rv93

Až se trochu stydím, ale řezal jsem se u toho celou dobu...

Odpovědět