dneska večer jsem dal docela dost z Harryho Pottera na Primě. moc se mi to nelíbilo. snaha o "velký" zvuk by nebylo to nejhorší, tohle bude hrát i na žiletkách. hůř, že autor hudby filmu nerozumí, a že zvukoví mistři taky ne. dojemné melodyje a šmyčcoví plochi. a pak fuckt big big efekty. zvuk, který jen dokresluje to, co vidím. nuda.
ale o půlnoci, kdy láme se den jako chléb, jsem se nečekaně zahojil. na jedničce dávali Ohnisko požáru. takový docela ulítlý film o hasičích podle skutečné události. ten chlap byl šéf hasičů. k čemu by byli hasiči, kdyby nikde nehořelo? (něco mi to připomíná, jen si ne a ne vzpomenout

) ohledně hudby i zvuku 1.liga. skladatel měl skvělý cit pro pro výběr nástrojů a vyjádření emocí a nálad, mix je fantastický. vyjádření různých prostředí, od zčernalého doutnajícího spáleniště, přes tiché ševelivé prostředí rozlehlých kanceláří nebo naopak přetlumený obchod s ložním prádlem (znáte to, ne?), až po halucinogenní či intimní scény. až po poslední detaily jako je zatržení textu zvýrazňovačem. porozumění funkci hudby a zvuku ve filmu. a šlape to od začátku do konce. parádní práce.