Nejvýznamější osobnosti v historii populární hudby

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Nejvýznamější osobnosti v historii populární hudby

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Dnes odpoledne jsem doma probíral jednu skřínku a našel jsem knihu od publicisty Jiřího Černého – „Hvězdy tehdejších hitparád“. Píše v ní o hudebních osobnostech především šedesátých let. A tak mě napadla myšlenka vytvořit vlákno, ve kterém bychom mohli vyzdvihnout ty, kteří výrazným způsobem ovlivnili vývoj v populární hudbě. Vybrat jen několik jmen je velice obtížné, názory se mohou lišit, v každém případě jsou lidé, kteří se nesmazatelně zapsali do historie populární hudby. Vím, že pojem „populární hudba“ se dá vnímat všelijak a obsahuje nekonečnou řadu různých hudebních stylů, každopádně by nás měla pobavit a přinést positivní emoce. V seznamu, který jsem vytvořil možná někdo chybí, však doplníte. Některé vůbec neposlouchám, přesto je uznávám a nezpochybňuji jejich přínos. Přiznat ale musíme, že někdy je tomu naopak a kdybychom mohli, některé interprety bychom zrušili, či dokonce zlikvidovali. Prostě při poslechu jejich „produktu“ nám pění krev v žilách.

Zde jsem namátkou vybral několik jmen a skupin, kteří jsou všeobecně známí.

Jazz + Swing:
Oscar Peterson, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Benny Goodman, Glenn Miller, Miles Davis.
Rock & Roll:
Bill Haley, Fats Domino, Chuck Berry, Elvis Presley, Little Richard, Buddy Holly, Ritchie Valens, Jerry Lee Lewis.
Blues:
B.B. King, John Mayall, Robert Johnson, Muddy Waters, John Lee Hooker, Jimmy Hendrix, Eric Clapton, Janis Joplin, The Doors.
Rock:
Beatles, Rolling Stones, The Shadows, Pink Floyd, U2, Beach Boys, King Crimson, Elton John, Queen, New Order, Kraftwerk.
Hard Rock & Heavy Metal
Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Iron Maiden, Metallica, Deep Purple, Judas Preist.
Punk, Grunge, Alternative rock:
Sex Pistols, Siouxsie and the Banshees, Clash, Joy Division, Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Björk, Smashing Pumpkins.
Soul, Rhythm and blues,, Funky:
James Brown, Ray Charles, Marvin Gay, Michal Jackson, Aretha Franklin, Prince, Supremes & Diana Ross, Van Morrison.
Folk:
Simon And Garfunkel, Leonard Cohen, Bob Dylan, Neil Young.

A kdo vám nejvíce leze na nervy? :oops:
U mě to byl např. Lunetic a nemohu vystát No Name.

jaro
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejvýznamější osobnosti v historii populární hudby

Příspěvek od jaro »

Miles Davis, Bob Dylan a Led Zeppelin

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Michael Petruciani-malý velký muž jazzového piana.
Carlos Santana-co dodat,snad jen,že kdyby Cuba byla svobodná,tak by těch Santanů už bylo víc.
Bruce Springsteen-je z toho dobrého,co Nord Amerika světu dala a pro mne lepší než Bob.
J.M.Jarre-průkopník synt.soundu.
A na závěr zástupce odpudivého hmyzu-Petr Kolář a vůbec goja...
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

třeba:

Velvet Underground, AC/DC, The Smiths, Moby, Beastie Boys, Bee Gees, ABBA, Grateful Dead, Vladimír Vysocký, Prodigy

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Filipe, velmi správně jsi do sekce hard rocku napsal 2 x Deep Purple !!!
(sice už před pěti lety, ale nevadí)

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

Svoje miesto tu ma urcite aj genius Frank Zappa...

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Ahoj vsichni , za me jsou to tito -Pink Floyd,Depeche Mode,Queen,John Lee Hooker,Jean Michel Jarre.
Nepisi je protoze se mi libi,ale myslim si,ze z dlouhodobeho vyvoje a hlediska neco dali a vytvorili.Ale bylo by jich sakra vic , Morrison,Zappa,Elvis Presley......
A u nas je to napriklad ctyrlistek Hapka,Horacek,Muller,Hegerova, Olympic,Michal Pavlicek.......

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Přidávám výběr (dosud neuvedených) mých oblíbenců: Mischa Maisky, Paco De Lucia, Miles Davis, John Coltrane, Dave Brubeck, Dizzy Gillespie, Wynton Marsalis, Chet Baker, Charlie Parker, Nat Cole King, Sinatra, B.B.King, Charles Aznavaour, Gilbert Becaud, Edith Piaff, Nina Simone, Joan Baez, Suzanne Vega, Tracy Chapman, Jethro Tull, Beach Boys, The Byrds, Eagles, Nazareth, David Bowie, Peter Gabriel, Phil Collins, Sting, Deee Lite (první House), Creedence Clearwater, Jeff Beck, Gary Moore, Dead Can Dance, The Stone Roses, Dead Kennedys, Lard, Ramones, The Hansons Brothers a samozřejmě DinosaurJr ! a určitě řada dalších.
Domácí - H.Hegerová, R.Muller
Je to hodně široká otázka, někdy stačí jen jedna nezapomenutelná deska. Ale zajímavější je sledovat, jak se muzikanti vyvíjení během let a když už mají hodně odehráno, tak z nich pak padají perly jedna za druhou. Hlavně to musí být VÝBORNĚ NAHRANÉ !! (a to nejlépe na macatý ňoumany)

http://www.digitaldreamdoor.com/pages/b ... ts_55.html

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ja ako pravoverny metalista by som rad urcite rad pridal z metalovych vod aj napr. Helloween (ktory som vcera videl nazivo :mrgreen: ), Nightwish (pocitajme len albumy s Tarjou, z tych novsich sa asi viacerym bude penit krv :lol: ), Gamma Ray, Europe, urcite Scorpions !, a tento zoznam by mohol pokracovat dalsimi minimalne 100 nazvami :), takisto ako aj v dalsich zanroch. Pre kazdeho z nas, je ten najvyznamnejsi v historii niekto iny.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Ačkoliv Heavy Metal není zrovna můj "šálek kávy" a v zásadě ho nemusím daily... Tak LP Keepre of the Seven Keys II mě wždy roznesse, a taky LP -dtto- I je hodně povedené. V daném období se zkrátka projevila velmi dobrá konstelace *sunglases* *palec*
(dnes mám již raději takové ty akustické nástroje...)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

z mého pohledu asi takto, byť některé nemusím:
Elvis,
Beatles,
R.Stones,
Hendrix,
D.Purple,
L.Zepp.,
B.Sabbath,
Rush,
S.Pistols
Nirvana
Prodigy
Tool

Přes mou aparaturu nesmí zaznít ČS produkce s vyjímkou Asonnance.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Tak to o dost přicházíš... :shock:

Odpovědět