maxfli píše: ↑31 led 2021 06:15
subwoofer má možnost nastavení fáze 0°a 180° - k čemu to slouží?
K posunu času odehrání signálu z recieveru. Používá se to v místnostech kde zaniká basová složka a lze tak doladit větší dynamiku basů. Podle mě je to zbytečnost, protože si to za Vás změřil a vypočítal a nastavil Audysey sám, pokud jste tedy provedl kalibraci podle návodu.
Subwoofer má možnost nastavení frekvence 50hz-150hz - jak nastavit k poměru bočních sloupových repro?
Zde už by to chtělo trošku laborování, poslat na vaše reproduktory zdroj sinusové frekvence, třeba toto
https://www.szynalski.com/tone-generator/ a zjistit od jaké frekvenece hrají vaše reproduktory basovou složku.
Prostě by jste začal na frekvenci 1Hz a pomaličku zvyšoval až uslyšíte basy pořádně a čistě jako ostatní frekvence. Tím si nastavíte dělící frekvence, kterou bude hrát subwoofer. Domnívám, se že to také řeší audyssey za vás, a tak bych na subwoofru nastavil něco okolo 60Hz a dál se v tom nehrabal a nechal to na recieveru, popřipadě audysey
Audyssey nastavení jsem provedl, nastavení ohmů na AVR jsem dle reprosoustavy také nastavil na 6 ohmů.
OK - i když Polk T50 i T15 = 8ohmů, Polk T30 = 6ohmů. divný.
No a jsme u filmů - na AVR se nastaví automaticky výstup signálu podle zdrojového signálu, ale pokaždé to hraje jinak - jiná hlasitost,jinak vyvážený zvuk,atd.
za to nemůžu, ale tak logicky asi bude záležet film od filmu. Samozřejmě že jinak bude hrát ATMOS a jinak DTS a jinak stařičký dolby digital. Co používáte za zdroj ? Počítač, nebo DVD/BlueRay ?
Je toho prostě hodně, nevím zda mám reprosoustavu správně nastavenou dle nastavení Hz, dle velikosti beden, jestli toto automaticky také nastavil Audyssey, atd.
nastavil to dobře
Netuším, proč mám v menu 2 položky nastavení db jednotlivých reprobeden - v jednom nastavení je jen center a subwoofer, tam jsou jiné hodnoty db než v druhém nastavení, kde jsou nastaveny db všech reproduktorů a které si můžu sám uložit pod 4 rychlé vlastní přístupy/volby na ovladači.
nevím mám jiný reciever, tak to zkuste vyfotit. Mám také možnost uložit 4 pozice, a to hudbu, filmy, hry a čistý (music, movie, game, pure). Aby se to uložilo, tuším musíte mít v recieveru zasunutý USB flash disk nevím přesně. Pak si na daném zařízení přepnete, jestli chcete poslouchat hudbu a nebo filmy. Filmy samozřejmě přes dekódery budou hrát jinak než stereo hudba. Tady nic nevylepšíte.
A dále v nastavení AVR různé funkce, názvy, když k některým nemohu najít překlad, když najdu překlad, nebo si to přeložím v překladači tak vysvětlení k čemu to přesně slouží nepochopím jako neznalý, např:
Cinema EQ
- nastaví zesíleni/zeslabení určitých frekvencí, tak aby byly omezeny sykavky a film zněl tak jako v kině, více ponurně, aby nebyl tolik cinkavý a spíše klidnější.
Center Spread
- myslím že s tím nastavuje kolik zvuku se pouští na centrální reproduktor s tím že pokud posloucháte stereo hudbu, tak to reciever mixuje, že osoba zpívá jen z centrálního a přední reproduktory hrají jen hudbu. Což většina z nás nemá ráda, tak si zapnete aby na přední reproduktory šla všechna hudba a centr se tím zatlumí.
Speaker Virtualizer
- Nevím, nepoužívám.
MultiEQ XT / Reference,L/R Bypass,Flat,Off
- nastavení audysey, filmy na reference, hudbu na L/R Bypass.
Dynamic EQ
- nastavení audysey, zapíná funkci vyrovnání hlasitosti pro vaši místnost pro vyvážení nedokonalosti lidského ucha. mám zapnuto.
Reference Level Offset
- o kolik chcete vyrovnat křivky předchozího pro vaše uši, mám 0.
Dynamic Volume
Restorer / High,Medium,Low,Off
- o kolik chcete aby různé písničky hráli stejně hlasitě. plus záleží na velikosti datového toku. mám na low a nějak nepozoruji že by se hlasitosti měnili.
Pokud jsem někde napsal nějakou blbost prosím ty znalejší o opravu či upřesnění.