Olympic 4

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Olympic 4

Příspěvek od Pesi »

Zdravím,
mám rád tuhle desku Olympicu, Korn tam zřejmě začal trochu přerůstat přes hlavu, tak kapelník zakročil 🙂. No prostě tahle deska je trochu jiná. LP mám.
Ovšem chtěl bych CD; vyšlo asi 1992 myslím, to by mohlo být zvukové dobré, nedávno jsem si koupil 2cd best of 1992, to je ok. Na čtyřku jsem zatím nenarazil
Chci se proto zeptat na reedici z roku 2006 - to by se mi líbilo už kvůli spoustě bonusů. Ovšem samozřejmě mám obavy ze zmrseneho zvuku .... je to poslouchatelné? Má s tímto konkrétním vydáním zkušenost? A potažmo vůbec tahle reedice i jiných alb. ... Stojí to za koupi?
Diky

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Olympic 4

Příspěvek od Oldear »

Mám všechna jejich řadová alba na CD v obou vydáních, i LP, kromě těch, kdy Janda měnil manželky a házel to jako rychlou seriovku. Ty já neposlouchám.
Celá řada vyšla poprvé na CD v roce 1993 u Supraphonu, včetně 2CD THE BEST OF, ještě tam mám cenovku: 369,- Kčs. Ta "4" je vydaná ve stejném roce a ta má cenovku 179,- Kčs.
Pak vyšla celá ta řada v roce 2006, jako tzv. zlatá edice, včetně toho THE BEST OF. Cenovky už na tom nemám, ale zkušenost ano. Bohužel už je to nové provedení, zesílené, ale ještě v jakési únosné úrovni. Na řadových deskách nejsou jen původní řadovky, ( podle původních LP ), ale jsou tam ještě další skladby ze singlů. U té "4" je tam jako bonus dalších 13 skladeb, většinou neznámých, či velmi ranných.

U mně je to tak, že pokud dostanu chuť si pustit Olympic z CD, tak tu původní řadu z roku 1993, která kopíruje kvalitu původních LP, jak vycházely a ta novější "zlatá" je předělaná, silnější a je to ostřejší.Nějak mně to neoslovilo. Škoda - je to na zlatě.
Pokud seženeš, ber tu původní. "4" je super, ale moje nejlepší jsou ty první tři.

BTW: v sobotu vysílala ČT1 jejich koncert k 60 výročí. Sledoval jsem to. Tady na rozdíl od Artu měli alespoň DD 5.1 ( tedy ze satelitu na 23,5 Skylink, obraz 7-9 Mbit/s a zvuk 440 kbit/s ) za mně velmi dobré, na 0,8 na Digi to bylo AAC stereo ( obraz cca 5 mbit/s, zvuk 128 kbit/s ) za mně hnus.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo, díky oldeare, samozřejmě pokud seženu 1993, tak nevaham, ale pokud je 2006 ještě snesitelné, tak jestli to nebude cenově prestrelene, tak to kvůli bonusům asi vezmu. Dik

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Souhlas s Oldear, ale je to podmíněno, že čím lepší hifi, tím lépe hraje původní CD vydání (já mám zkušenost se Želvou, Prázdninami a Ulicí). Na druhou stranu na entry-level aparátu může hrát lépe novější (zesílená) verze. Čtyřku mám taky v merku ("Vůně benzínu" atd) a pochopitelně tu první verzi.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

NIN : no tak snad to není narážka na mou ne zrovna moderní hifi sestavu🙂.
Ne, beze srandy: best of z r 1993 fakt ok. Resp. kopíruje to původní vydání písní. Hodně je to poznat na těch dvou třech skladbách z " když ti svítí zelena" ..... Z toho už jsem byl zklamanej ( zvukové) hned jak jsem si to koupil v 1987'na vinylu . Takové sušší bez basů......
Takže vydání 4 z r1993 očekávám zvukově jako LP co mám.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

1987 je asi blbost, spíš 1988nebo 89 max., Ale to není důležité. Holt paměť už tolik neslouží 🙂

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Ten sobotní koncert vysílaný na ČT1 přes Skylink byl opravdu technicky zvukově celkem fajn.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Pesi píše:
13 bře 2023 21:48
NIN : no tak snad to není narážka na mou ne zrovna moderní hifi sestavu
Vůbec ne. V popisu to sice máš, ale jak ty modely hrajou pro tvé ucho nemohu tušit. Beru to obecně. Sám jsem si tím prošel. Nejdřív jsem měl původní nahrávky, pak jsem je vyměnil za remastery (hrály mi líp) a pak se to s další obměnou aparátu překlopilo a zase jsem sháněl zpět původní nahrávky :D

pepazdepa3
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pepazdepa3 »

Tady je původní CD za trochu velkou částku. Já zůstanu u LP a dnes si ho pustím...

https://www.discogs.com/sell/release/6323666?ev=rb

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já si včera dovezl tu zlatou edici remaster. Nějak nestíhám, lítám kvůli marodovi.
Pustil pár písní, dobrý celkem, jak psal oldear , ostřejší, ale dobré zaplaťpánbůh. Hlavně kvůli těm bonusům.je jich hodně. A až se poštěstí, určitě koupím původní cd.
.... Jak jsem se dočetl v přebalu, Korn je občas používal jako " begleitunsgruppe" na výlety do NDR... To fakt nemohlo mít dlouhého trvání tahle sestava😀

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Pesi:
Tak, jestli tvoje aparatura není mobil nebo ntb, musíš rozdíl mezi edicemi 1992/2006 rozeznat okamžitě. A z té 2006 si udělat zlatý tácek pod pivo. Na nic jiného se nehodí.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Tak samozřejmě že je to poznat. Ovšem na zlatý tácek to úplně není ; přeci jen je to ještě ucházející. Mohlo to být i horší.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Tak jsem jel dnes autobusem MHD, seděli jsme za řidičem, řidič měl naladěné (dementní pro mně) Rock rádio.... Myslel jsem že se mi to zdá, ale nezdálo: Někdo ( zřejmě nějaká fajn skupina) tam hrál Karneval .....no, slyšel jsem to ne moc jasně, ale nedá se to nepoznat. Hnus. Asi jako když nějaká fajn skupina (možná Landa nebo kdo) hraje na skvělém Rockradiu něco od Kryla 🙄....Děs. Ještě se mi ani nechtělo zjišťovat jaci umělci to hrajou. Tipuju nějakej Škwor

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak pokud vím, skladbu "Karneval", kterou deska Olympic 4 začíná, proslavila kapela XIII.století. Troufám si říct, že většina lidí dosud ani neví, že je to předělávka Olympiku. Je to hodně překopané. Ale možná, že to hraje ještě někdo jinej.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Ne, asi to nehraje nikdo jinej. Našel jsem si to na YouTube, je to XIII. století..... Mně tohle minulo... To "proslavení" téhle skladby. Vůbec se mi to nelíbí. Odmalička jsem zvyklej na tuhle desku Olympicu a přeskakující čtvrtou písničku Blázen. Holt se to vybrousilo tehdy krystalovou přenoskou. Ale takhle to mám v hlavě, a to co jsem včera slyšel je pro mne hrůza😁

Odpovědět