Poslech hudby - kolik času na čem?
Poslech hudby - kolik času na čem?
Jen mě tak napadlo. Každý máme doma nějaké ty stereo komponenty pro soustředěný poslech hudby, ale kolik hudby (= času vyjádřeného v procentech) na ní poslechneme?
U mě to vychází cca:
50% hudby poslouchám v autě
30% na své aparatuře
15% sluchátkový zesilovač + sluchátka (poslouchám u PC)
5% přenosný mp3 přehrávač (v Pendolinu, při turistice)
Cca 30% na aparatuře. Přide mi to málo. Jsem v tom exot, nebo jste na tom podobně?
U mě to vychází cca:
50% hudby poslouchám v autě
30% na své aparatuře
15% sluchátkový zesilovač + sluchátka (poslouchám u PC)
5% přenosný mp3 přehrávač (v Pendolinu, při turistice)
Cca 30% na aparatuře. Přide mi to málo. Jsem v tom exot, nebo jste na tom podobně?
Re: Poslech hudby - kolik času na čem?
Pokud nebudu brát v úvahu vnucený poslech čehokoliv linoucí se ven na ulici z hospod,obchodů apod,tak poslouchám denně 40 min do práce a 30 min zpět MP3.
Pokud není nic mimořádného alespoň 2-3 CD( LP) si poslechnu na aparátu denně.
Takže 60:40.
Pokud není nic mimořádného alespoň 2-3 CD( LP) si poslechnu na aparátu denně.
Takže 60:40.
poslouchám jen domácí stereo.
před šestou ráno vstávám do rachoty.
vždy v 6h usednu ke stereu a chvilku si něco pustím.
pak až večer. denně tak hodinku. v průměru.
takže 95% doma.
hodně ale poslouchám po návštěvám. ušetřím za elektřinu a ještě namasíruji ego.
před šestou ráno vstávám do rachoty.
vždy v 6h usednu ke stereu a chvilku si něco pustím.
pak až večer. denně tak hodinku. v průměru.
takže 95% doma.
hodně ale poslouchám po návštěvám. ušetřím za elektřinu a ještě namasíruji ego.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Jakmile dorazím domů, rozsvítím lampičky a ty vypnu až jdu do hajan
. Soustředěnému poslechu se věnuju tak dvě hodinky, víc se asi nedá soustředit. V autě mám povětšinou ČR3 - Vltava. V práci neposlouchám, přestože mám v PC tak 23 GB v mp3.

Až přestanou doma všichni řvát, bude to lepší. Zatím nemá cenu si po pěti taktech elegantního smooth jazzu, říkat o prosbu: tačínku pust mi džesžkéé sédéško.
Hodinka denně průměrně.
Sluchátka 10%. LP a CD 90%. Auto - hlas navigace : za 200 metrů, odbočíte DO Leva
Hodinka denně průměrně.
Sluchátka 10%. LP a CD 90%. Auto - hlas navigace : za 200 metrů, odbočíte DO Leva

100% na aparátu, 10 - 24 hod denně, 2 - 5 hod (přerušovaně) soustředěný poslech.
V robote počúvam z PC, kde mám nabúchaných asi 180 giga muziky so schválením môjho šéfa, lebo pri tomto podmaze mám o 20% vyšší pracovný výkon, doma s rodinou a kamarátmi CD. Vynil vyslovene len sám v nočných hodinách, som totiž fajnšmeker a hudobný egoista. Nechcem aby ma niekto rušil. 

V autě jsem tatranku nevytáhl už snad 2 roky.Od určitého věku chci mít při cestě z práce relativní klid a odpočinout si.V práci to je úředně zapovězeno a i tak si užiju cca12 hod.poměrného hluku
.Doma zes.nevypínám(jištěno přepěťovkou
)a hudba hraje prakticky celou dobu co jsem doma a nespím.Takže to mohu rozdělit na 95% hifi / 5% PC přes s(h)luchátka(spíš jen tipy a ukázky).S nerušeným poslechem je to různé,pokud jsem doma sám,hodiny nevnímám,čas letí a pak se jen chytám za hlavu co už zase nestíhám
,ale nelituji odkladů zbytné práce,slušný poslech v klidu u kávy je pro mne živá voda regenerace.

Kolik času na čem???
V atelieru poslouchám celý den asi 70 na 30.
70% je kulisa z CD. 30% živá hudba při přehrávání nových, nebo restaurovaných nástrojů.
Večer to ještě doma porovnám dvouhodinovým poslechem s CD nebo LP. Zjistím, že to není ono a jdu spát.
Z toho vyplývá: Vykašlat se na celý hifi a koupit si radši lístek na koncert.
Tak a teď mě ukamenujte. 
V atelieru poslouchám celý den asi 70 na 30.
70% je kulisa z CD. 30% živá hudba při přehrávání nových, nebo restaurovaných nástrojů.
Večer to ještě doma porovnám dvouhodinovým poslechem s CD nebo LP. Zjistím, že to není ono a jdu spát.
Z toho vyplývá: Vykašlat se na celý hifi a koupit si radši lístek na koncert.

Proč kamenovat,vždyť je to hezky napsáno.---zjistím,že to není ono a jdu spát---hezká práce.