Poslech internetových radií
Poslech internetových radií
Ahoj. Tak jsem si koupil (ještě běží 14 denní lhůta) Technisat Digitradio 10 IR. Když se použije audio out do zesilovače, hraje to stejně jako z mobilu Xiaomi. Mám se tomu divit? Asi ani ne, ty technologie budou podobné. FM radio hraje slušně. Optický výstup budu zkoušet dnes, tak se uvidí. Chtěl jsem jen naznačit: Komu nevadí reklamy a nabíjení telefonu, i ten telefon s aplikací postačí. Pokud to hraje 320 kbps nebo 128 AAC, už se to dá poslouchat, ale stále je to jen radio. CD je úplně jinde.
Re: Poslech internetových radií
No nevím, když ti hraje FM radio slušně, tak asi nebude problém ve výstupech. Měl jsem historicky několik TechniSatů, ale na TV, jmenovalo se to nějak jako Digicorder nebo tak, a analogové výstupy byly vždy na danou úroveň více než dobré, určitě nadprůměrné. Jestli to není tím, že tohle je asi základní model. win
Přes analogový výstup se nedivím, že to hraje mizerně. Protože ten převodník v tom rádiu bude mizernej. Přes optický výstup to bude hrát lépe v závislosti jak kvalitní máš DAC.
Tak něco nakonec. Hraje to jak z mobilu na audio out, což ani není tak zlé. A nemá to reklamy na displeji. Optický výstup zní možná čistěji než analog, ale zas bych to nepřeceňoval. (můj sluch rozhodně není testovací). Určitě to vidím na blízký poslech s vyladěnýma dvoupásmovkama. Přes mobil se to dá přesměrovat a poslouchat Spotify. Dobře nahraná alba hrají slušně. Pokud má skončit FM, je to zbytečné pásmo a ČRO DAB se svými max. 80 kbps (AAC) je tam taky vlastně zbytečný. Hraju si s tím rád a nechám si to.
Jen pro upřesnění k tvým zmateným slovům-´.
Vládou bylo již déle odklepnuto, žádné FM nekončí a ani končit nebude. Pojede soubežne jak FM, tak DAB+.
Datový tok je u 90% stanic ČRo pouhých 48kbps HE-AAC v2, takže zvukový humáč.
Vládou bylo již déle odklepnuto, žádné FM nekončí a ani končit nebude. Pojede soubežne jak FM, tak DAB+.
Datový tok je u 90% stanic ČRo pouhých 48kbps HE-AAC v2, takže zvukový humáč.
Jj, napsal si to přesně - humáč. Zlaté FM. DAB+ mám jen v autech a je to strašné a nepoužívám to, raději FM pokud je dostupná.
Poslouchám v autě ČR Jazz (DAB) a hraje to slušně. Rozhodně mě to za jízdy nijak neštve.
Jo, Jazz a Klasika jsou jakž takž akceptovatelné protože mají z těch stanic největší bitrate. V německu je to o level, či dva jinde. Tam se to dá. Je to stejné jako s DVB.
Já poslouchám ČR Jazz přes satelit- vyveden zvuk ze satelitu optikou do DACu a to je zvuková lahůdka.
Nejvyšší datový tok z těch DAB stanic má Classic a DAB Test HQ což je testovací stanice Rádia Color kde jedou 80s bez reklam, docela fajn stanice, v autě se to celkem dá poslouchat. Bohužel moje zkušenost s DAB v autě je, že mi to často vypadává, kromě stanic ČRo jsou výpadky u mě i na hlavních dálnicích, je to opravdu neposlouchatelné, zlaté FM.
Protoze jsou to stale zkusebni site a nejsou finalni. Zatim se vysila na nefinalnich docasnych kmitoctech/blocích s minimalnim vykonem.
Aukce finalnich a mezinarodne koordinovanych bloku byla ukoncena teprve nedavno, takze nove radne vysilani na finanich blocich uz bude mit uplne jine vykony.
Aukce finalnich a mezinarodne koordinovanych bloku byla ukoncena teprve nedavno, takze nove radne vysilani na finanich blocich uz bude mit uplne jine vykony.