Poslech internetových radií

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Poslech internetových radií

Příspěvek od štětináč »

Ahoj. Tak jsem si koupil (ještě běží 14 denní lhůta) Technisat Digitradio 10 IR. Když se použije audio out do zesilovače, hraje to stejně jako z mobilu Xiaomi. Mám se tomu divit? Asi ani ne, ty technologie budou podobné. FM radio hraje slušně. Optický výstup budu zkoušet dnes, tak se uvidí. Chtěl jsem jen naznačit: Komu nevadí reklamy a nabíjení telefonu, i ten telefon s aplikací postačí. Pokud to hraje 320 kbps nebo 128 AAC, už se to dá poslouchat, ale stále je to jen radio. CD je úplně jinde.

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Poslech internetových radií

Příspěvek od winelover »

No nevím, když ti hraje FM radio slušně, tak asi nebude problém ve výstupech. Měl jsem historicky několik TechniSatů, ale na TV, jmenovalo se to nějak jako Digicorder nebo tak, a analogové výstupy byly vždy na danou úroveň více než dobré, určitě nadprůměrné. Jestli to není tím, že tohle je asi základní model. win

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přes analogový výstup se nedivím, že to hraje mizerně. Protože ten převodník v tom rádiu bude mizernej. Přes optický výstup to bude hrát lépe v závislosti jak kvalitní máš DAC.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Tak něco nakonec. Hraje to jak z mobilu na audio out, což ani není tak zlé. A nemá to reklamy na displeji. Optický výstup zní možná čistěji než analog, ale zas bych to nepřeceňoval. (můj sluch rozhodně není testovací). Určitě to vidím na blízký poslech s vyladěnýma dvoupásmovkama. Přes mobil se to dá přesměrovat a poslouchat Spotify. Dobře nahraná alba hrají slušně. Pokud má skončit FM, je to zbytečné pásmo a ČRO DAB se svými max. 80 kbps (AAC) je tam taky vlastně zbytečný. Hraju si s tím rád a nechám si to.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Jen pro upřesnění k tvým zmateným slovům-´.
Vládou bylo již déle odklepnuto, žádné FM nekončí a ani končit nebude. Pojede soubežne jak FM, tak DAB+.
Datový tok je u 90% stanic ČRo pouhých 48kbps HE-AAC v2, takže zvukový humáč.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jj, napsal si to přesně - humáč. Zlaté FM. DAB+ mám jen v autech a je to strašné a nepoužívám to, raději FM pokud je dostupná.

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Poslouchám v autě ČR Jazz (DAB) a hraje to slušně. Rozhodně mě to za jízdy nijak neštve.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, Jazz a Klasika jsou jakž takž akceptovatelné protože mají z těch stanic největší bitrate. V německu je to o level, či dva jinde. Tam se to dá. Je to stejné jako s DVB.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já poslouchám ČR Jazz přes satelit- vyveden zvuk ze satelitu optikou do DACu a to je zvuková lahůdka.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Nejvyšší datový tok z těch DAB stanic má Classic a DAB Test HQ což je testovací stanice Rádia Color kde jedou 80s bez reklam, docela fajn stanice, v autě se to celkem dá poslouchat. Bohužel moje zkušenost s DAB v autě je, že mi to často vypadává, kromě stanic ČRo jsou výpadky u mě i na hlavních dálnicích, je to opravdu neposlouchatelné, zlaté FM.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Protoze jsou to stale zkusebni site a nejsou finalni. Zatim se vysila na nefinalnich docasnych kmitoctech/blocích s minimalnim vykonem.
Aukce finalnich a mezinarodne koordinovanych bloku byla ukoncena teprve nedavno, takze nove radne vysilani na finanich blocich uz bude mit uplne jine vykony.

Odpovědět