POSLEDNÍ DESKA - skvělá detektivka z "našeho" světa :-)

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
zabiny007

POSLEDNÍ DESKA - skvělá detektivka z "našeho" světa :-)

Příspěvek od zabiny007 »

Právě mám rozečtenu skvělou detektivku, která by měla být povinnou četbou nejen milovníků vinylu a jazzu, ale i ostatních, protože možná pochopíte "proč" :-). A navíc si rozšíříte obzory, stejně jako moje manželka. Knihu čte zároveň a neustále ji musím vysvětlovat, co hlavní hrdina dělá, když nastavuje na gramofonu přítlak a antiskating a o čem se se svými kamarády baví když řeší žhavení baněk, elektrostaty atd :-).

Zde je anotace, převzata z knižního obchodu:

Bydlí se dvěma kočkami, prvotřídním gramofonem, velkou sbírkou jazzových nahrávek a na živobytí pro sebe i obě ochočené šelmy si vydělává jako „vinylový detektiv“. Raritní gramofonové desky, o které sám nemá zájem, prodá se ziskem na internetu. Zkrátka poklidná, nevzrušivá existence…
Jenomže pak u jeho dveří zaklepe tajemná Nevada, jejíž ještě tajemnější zaměstnavatel touží po raritní nahrávce z roku 1955. Historie desky je trochu zvláštní – vydavatel krátce před vydáním alba spáchal sebevraždu kvůli problémům s konkurencí a vydíráním… Ale je to snad důvod práci odmítnout, když je nabídka finančně štědrá a Nevada tak krásná? Brzy ovšem za podivných okolností umírá detektivův kamarád, znalec jazzu a majitel obchodu s deskami, následují další podezřelá úmrtí a dvojici se na paty pověsí nájemní zabijáci…

Obrázek

filos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: POSLEDNÍ DESKA - skvělá detektivka z "našeho" světa :-)

Příspěvek od filos »

Souhlas,četl jsem nedávno.Jenom si nedovedu představit,že by to četl někdo,komu vinyl a hudba nic moc neříká.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

filos píše:Souhlas,četl jsem nedávno.Jenom si nedovedu představit,že by to četl někdo,komu vinyl a hudba nic moc neříká.
Ale jo, jen musí mít někoho blízkého, kdo mu podá vysvětlení. Anebo někoho blízkého, kdo se pak stane terčem jeho vtípkům. Jako moje žena. Zrovna před chvílí vybuchla vedle v pokoji smíchem a předčítala mi pak pasáž, kde hlavní hrdina vysvětluje, proč je potřeba dát vypraný vinyl ne do jednoho, ale rovnou do tří obalů :-).

filos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od filos »

Jo jak ti jednou diagnostikujou vinylofilii...

Odpovědět