Prosím o radu - STP kabel cat. 7
Re: Prosím o radu - STP kabel cat. 7
Ano - to je obecné doporučení, ale doporučuji trochu experimentovat. Já jej nakonec nechal před switchem (resp. mezi routerem a switchem, blíže k switchi), ze kterého dále vedou LAN kabely jen do audio PC a media serveru.
FS ...a nenachytá se po cestě ke streameru nějaký vf svinčík?
No pro všechny případy to zkusím.
No pro všechny případy to zkusím.
@Fidas: Asi nějaký ano, ale je tam jen metr kabelu a samotný media server (raspberry). Taky jsem čekal, že to bude lepší až těsně před streamerem, ale nakonec to rozhodl poslech (+ nezávislý poslech, manželka to vyhodnotila stejně).
Já to teď zkusil a změna nic moc. Spíš zvuk jako by ztěžkl, méně vzdušnější. Nicméně změna je malá. V pondělí čekám zásilku s jiným oddělovačem, aktivním: https://www.djmelectronics.com/gigafoil ... ilter.html
Uvidím, co to udělá. Mezi routerem a streamerem je 15 metrů cat. 7 kabelu.
Uvidím, co to udělá. Mezi routerem a streamerem je 15 metrů cat. 7 kabelu.
Měl bych zájem o ten tvůj pasivní isolator, kdybys ho pouštěl do světa.. 
Díky za zájem a dám vědět. Nechme tomu trochu času, než vyhodnotím.
Samozřejmě... zájem každopádně mám...a poděl se s námi o zkušenosti s novým isolatorem ... díky 
Nový isolator je dost slyšitelným přínosem, i když to není stoprocentní. Došlo ke zklidnění ve všech pásmech, hudba je “čitelnější” a zbavená projevu ostrosti. Doprovázeno tím pádem i vyšším rozlišením. Ale není to ještě finální řešení, vždy se najde ještě něco v rukávu ...např. lepší ethernet kabel, dále jsem si objednal hudební server a renderer novozélandské firmy Antipodes EX. Mají zastoupení v Rakousku a četl jsem jen a jen pochvaly. Tedy mělo by to být lepší než Aurender N100, na kterém hraji.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sroll NUC jsi nezkousel ?
Slyšel jsem jej u Šrolla, je dobrý...ale zatím ještě není dotažený Tidal, pokud vím. Určitě do NUCa půjde nějaká appka nainstalovat...nicméně od Antipodu čekám víc. Nevím -uvidím. 
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
jestli to ma postavene na Volumio nebo Daphile tak Tidal neni problem
Na Daphile není Tidal problém, jedu na něm...u Volumio pokud vím, potřebuješ předplatné (na Volumio), změnili tam nedávno cenovou politiku...Volumio je stále zdarma, ale exkluzivní funkce (i Tidal) jen za poplatek
jen poznámka, Tidal přez Volumio 24/48 bez poplatku za MyVolumio (od verze 2.555).
Mám čerstvou a zároveň dobrou zkušenost se Sommer Cable MERCATOR CAT.7 PUR XL + samořezné konektory solarix. Cena kabelu je 192 Kč za metr, konektory 378 Kč za oba. Kabel je dlouhý jen 3 metry od PC ke streamru, z internetu nehraju.