PŮJDETE VOLIT ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
zero
Kontaktovat uživatele:

Re: PŮJDETE VOLIT ?

Příspěvek od zero »

62%-ní účast voličů?
Hmmm ...
Takže větší třetina voličů má dění v Česku u prdele nebo si myslí, že vše je OK.
Aspoň, že slizkej "íčko" Langer byl vyšachovanej.

sekal

Příspěvek od sekal »

ad KDU-ČSL
V Jihomoravském kraji 8 % a je škoda, že se jim nezadařilo. Cyrila bych tam viděl raději než "Metoděje"..

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Renown píše:Jinak u mne velká spokojenost, že otylý pán s bradavicí je tam kde je *thumbs up*
nemohu než jen souhlasit. Pán s velkou bradavicí si to už uvědomil. *thumbs up*
uvidíme jak si povedou nové strany při jednáních. myslím reformní balíčky atd.
Rothaudio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Zkoušel jsem se ptát všech okolo. Koho a jestli půjdou volit. Někteří o tom kupodivu nechcou ani slyšet. A někteří dokonce říkají, že ten jejich jeden hlas stejně nic nezmění. Takže to je opět ta naše typická česká povaha. Někdo mě říkal: "A koho tam jako mám jít volit?". Ale dost lidí v okolí na to kašle. Takže je jim to celkem jedno. Jeden kolega podnikatel taky na to z vysoka sere. Nechápu....

Já za sebe nechci nikomu nic špatného přát. A to ani panu Paroubkovi. Jsem z výsledkem celkem spokojen. Nejdůležitější bude, aby se to tam mezi těmi hraboši konečně stabilizovalo a začlo se něco dělat.

Mám ale jednu otázečku. Četl někdo z vás ty volební programy jednotlivých stran? A pokud ne, podle čeho volíte? Sledujete jestli strana, kterou jste volili plní tento svůj volební program po celou dobu volebního období? To by byl zajímavý průzkum a to by mě hodně zajímalo.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Takže budeme mít (pravděpodobně) středopravicovou vládu, složenou z ODS, TOP 09 a VV.

Svým způsobem je to prohra jak pro ODS, tak i ČSSD. Pro ODS proto, že v tomto kočkopsu bude mít v případě paritního zastoupení jen 42,3% čili méně než 1/2 a bude tedy přehlasovatelná zástupci TOP 09 a VV. Ti totiž budou chtít mít ve vládě zastoupení také, jedině, že by je vyměnili za jiné lukrativní posty.
Pro ČSSD je to totální prohra, protože by se musela spojit s komunisty a ve vládě by ji náležela při paritním zastoupení jenom 2/3 křesel. Tím by ovšem ztratila mnoho svých voličů, kteří spolupráci s komunisty z pochopitelných důvodů nechtějí. navíc by tato varianta neprošla parlamentem, protože tam obě strany budou mít pod 42%.
Výhra je to pro komunisty, kteří ztratili nepoměrně méně, než ODS a ČSSD, ale těm členská základna bude postupně vymírat.

Co to znamená ?

Jenom jedno: Ti, co šli volit, si přejí změnu a nevěří stranám, které nás dostaly tam, kde dnes jsme.

JFI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JFI »

By mě zajímalo, jaké osobní důsledky vyvodí volební manažer tvrdík?
Doufám, že se podaří sestavit vládu s jasnou podporou a nebudeme řešit přeběhlíky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pro mě osobně jsou tyto volby obrovské zklamání - 65 míst ze 200 ve sněmovně zaujmou strany, které za sebou nemají nic, žádnou práci, jen letošní předvolební kecy. dalších 26 mandátů mají komunisté. = 91.
hrůza.

mfr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mfr »

volby skoncily, od teto chvile uz politiky nezajimame,
Paroubkovo a Langerovo hi-fi nezajima zase volice,
nechcete tech kecu nechat a uzavrit to tady?

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

No to bude mazéc,už teď se hrozím budoucna...smolte na tento link,nemá to cenu,bavme se radši o muzice...

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Patmann píše:No to bude mazéc,už teď se hrozím budoucna...smolte na tento link,nemá to cenu,bavme se radši o muzice...
Souhlas!!!
Otázka zněla:"Půjdete volit" . . . Už je po tem, tož se fakt asi věnujme muzice!!!
Já si pouštím DVD Transatlantic a pomalu při tom budu usínat. Kdybych ráno chyběl při snídani...neposerme se. Muzika byla, je a bude . . . navzdory všem politikumnepolitikum ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

připojuji se k Patmannovu návrhu. *thumbs up*
ať žije Hi-Fi.
ať žije muzika! (a sem tam nějaký dobrý film)

(ne že bych se o volby přestal zajímat, ale tohle je hifi-fórum)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JFI píše:By mě zajímalo, jaké osobní důsledky vyvodí volební manažer tvrdík?
Doufám, že se podaří sestavit vládu s jasnou podporou a nebudeme řešit přeběhlíky.
p.p.: já jsem zase zvědavý, jestli prezident pověří sestavením vlády předsedu vítězné strany (teda jestli ještě nějakého předsedu má), i když v podstatě nemá šanci - nejsem ústavní právník, ale myslím si, že výklad je takový, že by měl - a jestli to neudělá (u nás je možné všechno), co se bude dít.
ale to je už skutečně *offtopic* .

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Jeden předvolební slib ale ČSSD už splnila.:-) Heslo " Splníme sny našich dětí " *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Děkuji všem, kteří se této ankety zúčastnili.
No, je nás tady něco přes tisíc dvě stě. Z toho vyplývá, že účastníků diskuze nebylo nic moc. Ani se nedivím, že skoro čtyřicet procent voličů chybělo.
Je dobře, že to máme za sebou.
V neděli jsme s efičákem na všechno zapomněli a raději se věnovali poslechu hudby.

Odpovědět