Reakce moderátoru Aleskovi...

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
sekal

Reakce moderátoru Aleskovi...

Příspěvek od sekal »

Vážený moderátore Alesko,
poněvadž toto je již druhá výhružná SZ, kterou jste mně v rel. krátké době zaslal, a kterou na rozdíl od té první považuji za naprosto neadekvátní, budu reagovat veřejně. Pro úplnost dodávám, že vyhrožovat jste (opět) začal kvůli těmto dvěma příspěvkům - http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 435#p92598 ; http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 435#p92605

Hned v úvodu mě osočujete tím, že sám nedělám nic a jen kritizuji práci ostatních.. Můžete mi laskavě sdělit, kde konkrétně kritizuji práci ostatních ? A myslím tím skutečnou práci, nikoliv "moderování"..

Co se týče mého nicnedělání, tak laskavě pohlédněte sem : http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 116#p92324 ; http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... t=0#p89854 ; http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... t=0#p89868 ; http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 110#p90423 .. Dále si můžete prohlédnout vlákno Co právě poslouchám.. V porovnání se zdejšími bastlíři, kterých je zde ovšem jako šafránu (resp. prakticky žádní), jsou to jistě jen drobnosti, ale myslím, že z následných reakcí tazatelů je zřejmé, že je má malá pomoc potěšila...

Dále mě obviňujete, že prý já mohu za malý počet přispívajících.. Tato vaše "dedukce" je už ovšem naprosto absurdní a mimomísová. Ke snížení počtu přispěvatelů došlo (již před časem) především z důvodu rozdělení tohoto fóra (na 2), což jste btw. i Vy rovněž uvítal.. A nestalo se tak jen z důvodů vzájemných averzí jednotlivých členů, ale i z důvodů komerčních.. Dalším zásadním důvodem redukce členstva bylo odejití konstruktérů Kazzatele a PMA, což nesu nelibě dodnes i já... A kdo se na tomto podepsal - na toto si zkuste odpovědět sám...

Jinak co se úrovně sousedního Highendfóra týče, se kterým je to naše srovnáváno, tak i tam panuje okurková sezóna, a debatuje se tam např. jak o politice - a to poměrně ostře (V.Havel; J.Hutka..), tak i o jiných zcela ne-hifist. tématech, např. nyní o autech apod...

Závěrem bych již jen parafrázoval známý "idiom", který jste ve své výhružné SZ použil i Vy : Úroveň každého fóra není závislá jen na počtu příspěvků člen. základny, ale i na jejich informační hodnotě.. Nějaké poplácávání po zádech je sice pěkné, ale z hlediska dalšího vědomostního vývoje toho kterého bastlíře o ničem...

P.S. Jinak bych ocenil, pokud budete propříště své výhrady vůči mé osobě psát veřejně (přímo v tom kterém vlákně), tak jak je to zvykem na většině fór, a nikoliv tímto pokoutným způsobem, prostřednictvím SZ....

Roman2

Re: Reakce moderátoru Aleskovi...

Příspěvek od Roman2 »

Je fakt, že pokud měl moderátor Aleska vůči tvé osobě nějaké námitky, tak tě měl veřejně napomenout, případně udělit ban a ne to cpát do soukromé pošty. Nicméně se ti divím, že na to s tvým intelektem takto reaguješ?
Já osobně považuji tvé příspěvky za přínosné a myslím, že ostatní také. Osobně proti tobě nic nemám, jen se prostě nemohu zbavit dojmu že jsi přecitlivělí. Vykašli se na to, dál přispívej a užívej si dobré muziky!

Roman.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Drahý Sekale,

Měl jsem vynikající učitele kteří mi kladli na srdce jednu poučku: Nikdy nepřistupuj k problému okamžitě, pár dní počkej !

Takže od tvé „Reakce moderátorovi Aleskovi…“ uplynulo již několik dní, vychladl jsem a jak doufám ty také. Můžeme se tedy pustit do rozboru celé situace, prostě co, jak a kdy vzniklo, kde a kdo udělal chybu a na konec se pokusit z toho vyvodit závěr.

Předem všechny upozorňuji že jsem toho názoru, že špinavé prádlo se má prát doma a proto jako moderátor běžně používám formu SZ, chci-li někomu z fóra něco vytknout. Je to totiž jedna ze zásad řízení lidí a kolektivu všeobecně, jde o zachování cti toho, komu něco vyčítáme – teprve v okamžiku kdy to nepomůže, má nastoupit výtka veřejná. Takže SZ v rámci fóra používám zcela běžně a ty jsi nebyl výjimkou.

Vraťme se ale k tvé „Reakci moderátorovi Aleskovi…“. Vždy budu citovat určitou část a následně dělat rozbor, abychom se dopracovali výsledku. Protože jsi napsal veřejnou reakci předpokládám že sneseš také veřejně pravdu a nemusím si dělat starosti s tím, že použiji plnou citaci obou mých SZ tobě, jedné SZ adresované mně (tam bude odstraněné kdo ji psal) a tvůj email mně. Inu, když jsi se již rozhodl prát špinavé prádlo veřejně, pak s plnou parádou.

Takže začínáme:
…poněvadž toto je již druhá výhružná SZ, kterou jste mně v rel. krátké době zaslal, a kterou na rozdíl od té první považuji za naprosto neadekvátní, budu reagovat veřejně. Pro úplnost dodávám, že vyhrožovat jste (opět) začal kvůli těmto dvěma příspěvkům - viewtopic.php?f=9&t=9435#p92598 ; viewtopic.php?f=9&t=9435#p92605
Tady je něco špatně. Ano, poslal jsem ti dvě SZ, ale zcela určitě ne za dva příspěvky ve vlákně na které odkazuješ, protože oba tvoje linky směřují tamtéž, tj. do vlákna Restaurování repro Pioneer HPM-700. Netvrdím, že k omylu došlo záměrně (každá lež je dobrá), věřím že se jedná pouze o překlep udělaný v okamžiku tvého rozhořčení nad mojí druhou SZ, která se tohoto vlákna skutečně dotýká.

Moje první SZ tobě (jak jsi napsal „výhružná“) vznikla na základě SZ, kterou jsem dostal od svého přítele (a jak jsem již napsal jeho jméno nezveřejňuji, protože jsem jej nežádal o svolení ji otisknout). Zde je:
Odesláno: 25 dub 2012 16:54
Od: XYZ
Komu: Aleska
Ahoj Aleši, nechci být žalovníček, ale Sekal mě jmenoval ve vlákně mým příjmením a moc se mi to nelíbí. Zavání to špiclovstvím, nechápu jak mě našel, trošku mě to děsí... Nebo jsem paranoidní a je to normální?
tady je vlákno, co si o tom myslíš?
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =28&t=9386

dík
Když jsem tuto SZ dostal, okamžitě jsem vymazal příspěvky o které šlo tak, aby význam vlákna zůstal nezměněn. Možná, že jsem udělal chybu a měl vymazat jen inkriminované jméno, ale stalo se.
Každý na mém místě by reagoval a taky jsem ti proto poslal první SZ. Je zde v originálním znění, jen na místě jména je XXX, nebo XYZ:
Re: Celní poplatky
Odesláno: 25 dub 2012 18:18
Od: Aleska
Komu: sekal
Předmět: Celní poplatky
Každý člen našeho (ale i jiných) fóra má své uživatelské jméno, pod kterým je oslovován, identifikován a které mu nahrazuje jméno a příjmení.

Jde totiž o respektování soukromí jiných a o určitou ochranu diskutujícího. Na to má každý z nás právo a budeme to všichni respektovat. Já mám například uživatelské jméno Aleska a přitom v emailové adrese mám jak jméno, tak i příjmení a nemám s tím sebemenší problém.

Já se tě neptám, kde a jakým způsobem jsi došel k tomu, že pod uživatelským jménem „XYZ“ je zrovna pan XXX, ale částečně jsi porušil pravidlo 2 a 3 a totálně pravidlo č.7, které zní:

Respektujte soukromí jiných.

Oba tvé příspěvky, kde jméno pana XXX zaznělo jsem upravil, resp. toto jméno z nich vymazal. Smysl příspěvku je zachován.

Máš-li námitky, prosím touto cestou, čili cestou SZ.

Upozorňuji tě, že bude-li se něco obdobného opakovat, zakročím důrazněji a s plnou parádou.

Aleš

PS: Tím nemám nic proti tomu, použít uživatelské jméno "XYZ", je-li příspěvek adresován na něj a týká-li se kolegy XYZ.
Na tuto moji SZ č.1 jsem od tebe dostal tuto emailovou odpověď:
Od: jiri sekal
Předmět: Reakce na SZ z Hifinázorů
Datum: 25.4. 2012, 21:01

Vážený pane Kocourku,
soukromí jiných samozřejmě respektuji, kromě jistých "výjimek".. Tou výjimkou je zrovna - patrně Váš kamarád nebo známý - p. XYZ, což vysvětlím níže.. Píšete, že jsem se dopustil porušení pravidel 2, 3 a 7. Porušení pravidel 2 a 3 si nejsem vědom. Diskuze v předmětném vlákně se odvíjela naprosto klidně - až na drobné poznámky ohledně "inteligence", se kterými ovšem začal p. XYZ, nikoliv já..

Co se týče "porušení" pravidla č.7, tak to si p. XYZ tak nějak vykoledoval.. Setrvale mě, jak může, napadá, a rýpe.. Co je ale podstatné - dodnes nijak nedoložil následující LŽIVÉ nařčení http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 713#p81724.. Předpokládám, že si snad ještě na celou záležitost matně vzpomenete. Pan XYZ mě nejdříve NEPODLOŽENĚ obvinil z "opakovatelné kafrání v prod. vláknech", což ovšem nemohl následně nijak doložit, protože v té době jsem se - až na jednu vcelku neškodnou výjimku - ničeho takového nedopustil (a nečiním tak ani nyní).. Posléze, když už neviděl kudy kam, si najednou vzpomněl, že toho "opakovatené zasahování v prodej. vláknech" jsem se měl dopustit v nějakých jeho prod. threadech, což ovšem byla opět LEŽ JAKO VĚZ. Když jsem ho znovu a slušně požádal, aby své tvrzení konkrétně doložil, začal mlžit cosi o tom, že už ty vlákna vlastně vymazal a kdesi cosi... Prostě vytáčel se jako had při svlékání kůže... A když jsem se posléze legitimně bránil (podobným stylem jako svého času Hellboy), obdržel jsem BAN... Panu XYZ se ovšem nestalo vůbec nic... A jak už jsem předeslal výše, p. XYZ svá lživá nařčení dodnes nijak nedoložil a neměl ani tolik slušnosti, aby se omluvil... Prostě tento Váš vykutálený známý je prachsprostý LHÁŘ, a proto jsem v diskuzi reagoval (výjimečně) zcela adresně, poněvadž si to ten pán zasloužil....

To je z mé strany vše. Přeji příjemný zbytek dne...
S.
Takže toto byla první SZ kterou jsem ti zaslal a dnes vím, že jsem tehdy udělal hrubou chybu. Nebudeme-li bazírovat na porušení pravidel č.2 a 3, zůstává nám pravidlo č.7 které (jak sám přiznáváš) bylo porušeno v plném rozsahu, naprosto úmyslně a s plnou odpovědností za toto porušení. Na každém jiném fóru by za to byl BAN. A já ti jej nedal.

Ale budeme pokračovat dále, cituji:
...Hned v úvodu mě osočujete tím, že sám nedělám nic a jen kritizuji práci ostatních.. Můžete mi laskavě sdělit, kde konkrétně kritizuji práci ostatních ? A myslím tím skutečnou práci, nikoliv "moderování"..
Chceš-li konkrétně, mohu konkrétně, viz. tvůj vlastní link: http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 435#p92605 . Já si Tetiho nesmírně vážím za to, co dokázal udělat a jen tak pro zajímavost zde je link na jeho vlákno na Slovanetu: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight= A je zajímavé, že nikdo jej nekritizuje, ale radí a chválí ! Stejně tak jej chválí na HighEnd fóru http://www.highendforum.cz/viewtopic.ph ... ab2720ded7 , prostě kdo umí tak umí. V každém případě se nevyplnila tvá předpověď,
„že chlapci ze Slovnaftu ti zajisté a bez skrupulí už řeknou své...“
Já ti poslal v této souvislosti svoji SZ č.2 a zde je její plné znění:
Re: Restaurovani repro Pioneer HPM-700
Odesláno: 09 kvě 2012 05:32
Od: Aleska
Komu: sekal
Předmět: Restaurovani repro Pioneer HPM-700
sekal píše:
Teti píše:Prece drive se to vyrabelo s pomoci uchometrie ne?
Pokud máš na mysli oblast DIY, tak před těmi cca 30 lety, když nebyl k dispozici hotový návrh, tak víceméně ano. Ovšem komerční komponenty, alespoň ty lepší, měřeny byly. A řekl bych, že to platí i pro ten tvůj model budek od Pioneeru. Jinak jsem si všiml, že máš identické vlákno i na Slovanetu, takže tě již přestanu otravovat, poněvadž chlapci ze Slovnaftu ti zajisté a bez skrupulí už řeknou své...:twisted:
Drž se toho

Máš neobvyklou schopnost sám nedělat nic (a o tom je těžké něco psát pro jiné) a jen kritizuješ práci jiných.

Uvědom si, že úroveň každého fóra je závislá na počtu příspěvků členů - v počátcích tohoto fóra psal kde kdo, ale na druhé straně se vyskytli členové se stejnou povahou jako máš ty, takže počet příspěvků se geometricky snižoval.

Kdo by také něco psal, když za to bude kritizován někým, kdo nenapíše NIC a jen čeká na chybu jiných, aby se zviditelnil a byl spokojen

Já Tetiho obdivuji,
že je ochoten přispívat a doufám, že mu nenapíšeš takovou hovadinu jako kdysi mně v mém vlákně DIY úpravy malé poslechovky:
Obdivuji Tvou trpělivost, že máš ještě chuť do tohoto threadu přispívat.. Já už bych to vzdal.. Řekl bych, že to, co jsi popsal výše, je i jeden z hlavních důvodů, proč (k naší škodě) prakticky přestal psát na HiFi fóra i Velký Bobo, osoba v daném oboru patrně nejkvalifikovanější...
Aleš
Takže to byly ty dvě (výhružné) SZ, které jsem ti napsal a které se tě tak dotkly. Víš, jakákoliv práce vyžaduje vždy určité zaujetí a touhu dosáhnout výsledku, cíle. Takže já si vážím kohokoliv, kdo něco dělá a přitom je ochoten se o výsledky podělit s ostatními. To jen tak každý nedokáže, někdy neumí, někdy to považuje za své know how, někdy se i za ní i stydí, prostě možností je spousta. V případě Tetiho jsi ujel, chlapci ze Slovanetu se chovají přesně opačně než jsi očekával, žádné sekání Tetiho se nekoná.
...Co se týče mého nicnedělání, tak laskavě pohlédněte sem :…
Zde se ti omlouvám. Uznávám, že kdyby každý člen našeho fóra měl 605 příspěvků, pak bycho si mohli gratulovat. A uznávám, že i malá pomoc potěší, stejně tak jako nesmyslná (a zbytečná) kritika nasere.
...Dále mě obviňujete, že prý já mohu za malý počet přispívajících…
Sekale, odnesl jsi to za jiné a možná trochu neoprávněně. V počátcích tohoto fóra byl každý pln enthuziasmu (jak jsi napsal Tetimu) a na fóru denně přibývaly nové a nové příspěvky. Jejich úroveň byla (a dodnes je) pochopitelně různá, takže velice často vyvolávala příspěvky kritického ražení, ne nepodobné tvým.
Důsledkem byla pochopitelně postupná redukce příspěvků, protože proč by někdo měl přispět na fórum, kde může za svůj příspěvek očekávat maximálně kritiku ? A to kritiku od členů, kteří sami nic smysluplného na fórum nenapsali, jen čekali na chybu jiných ?
…Ke snížení počtu přispěvatelů došlo (již před časem) především z důvodu rozdělení tohoto fóra (na 2), což jste btw. i Vy rovněž uvítal.. A nestalo se tak jen z důvodů vzájemných averzí jednotlivých členů, ale i z důvodů komerčních….
Jsi „mimo mísu“, jak jsi napsal. Já se o rozdělení fóra dozvěděl až v únoru 2011, byť jsem tušil, že se něco děje. Bylo mi z toho smutno - od doby vzniku HiFinázorů jsem se snažil, aby fórum bylo pro všechny, takže jsem rozdělení skutečně neuvítal. Ale chápu jej a respektuji. Mám svůj názor na rozdělení, netajím se jím, publikoval jsem jej, opakovat se nebudu.
…Dalším zásadním důvodem redukce členstva bylo odejití konstruktérů Kazzatele a PMA, což nesu nelibě dodnes i já... A kdo se na tomto podepsal - na toto si zkuste odpovědět sám...
Ta poslední věta je skutečně perla – to je názorná ukázka typu: „Hodím hovnem, troška ulpí a vždy se najde někdo kdo tomu uvěří a bude to ventilovat jako pravdu dál“.

Sekale, nezesměšňuj se ! Já jsem ochoten věřit, že jsi inteligentní, byť hysterický když se ti šáhne na pindíka, ale tohle snad nemáš zapotřebí ! Stačí, když se srovnáš datum od kdy dělám moderátora (protože to nikdo jiný dělat nechtěl) s dobou kdy k redukci jejich příspěvků došlo. Mimochodem, poslední příspěvek PMA na našem fóru je ze dne 28. dubna 2012, takže neodešel, stejně jako neodešel Kazzatel, prostě nepřispívá. Na Slovanetu dokonce najdeš důvod, proč i tam došlo k redukci příspěvků Kazzatele a VB, jen chtít.
…Nějaké poplácávání po zádech je sice pěkné, ale z hlediska dalšího vědomostního vývoje toho kterého bastlíře o ničem...
Pěkná věta, vzpomeň si na ni, až budeš vychovávat své děti. Za každý i sebemenší úspěch je nikdy nepochval, vždyť pochvala jim vědomostně nic nedá, vždyť je o ničem !
Komenský by blil, chápu, je jiná doba…

Závěr: Považuješ-li SZ za něco pokoutného, pak další ti posílat nebudu. Když jsem se včera vracel domů, šel jsem okolo fekálu co zrovna (zcela veřejně) ze septiku čerpal cosi lidsky smrdutého. Tak proč neprat špinavé prádlo taktéž veřejně ?

sekal

Příspěvek od sekal »

Vážený pane Alesi K.,
hned v úvodu musím projevit podivení, proč zde zmiňujete a podrobně rozebíráte Vaši první "umravňující" SZ, kterou jste mi zaslal, když jsem, myslím, jasně naznačil, že za neodpovídající považuji až tu poslední - tedy v pořadí druhou.. Jinak ale vše zlé je k něčemu dobré, a alespoň i ostatní mají možnost posoudit, who is who..

Co se týče Vaší reakce ohledně druhé karatelské SZ, tak jste mě poněkud překvapil, poněvadž u osoby Vašeho vzdělání a intelektu bych očekával něco trochu jiného a nikoliv pouze kombinaci (snad) nepochopení a demagogie.. Pokusím se tedy vše ještě jednou vysvětlit..

Co se Tetiho týče, tak mé příspěvky jsem v jeho restaurátoském vlákně pochopitelně nemyslel nijak kriticky, což musí uznat každý soudně uvažující člověk. Pro Vaši informaci Vám sděluji, že jsem se po tom Vašem druhém moderátorském extempore Tetiho přímo mailem dotázal, zda jsem se ho nějak svými 2 předmětnými příspěvky dotknul a současně jsem se mu "preventivně" omluvil.. Následně se ukázalo, že mé obavy o Tetiho "duš. rovnováhu" byly zcela zbytečné, neboť mi na můj dotaz odpověděl, že se ho mé příspěvky samozřejmě nijak nedotkly a moje omluva byla tedy zbytečná..
Jinak pane Alesi K., když zde již argumentujete s chováním lidí z jiných fór, vždy si pokud možno zevrubně přečtěte to které vlákno předtím, než sem na něj dáte odkaz. Protože jestli lze něco považovat za kritiku resp. za snahu o zesměšnění autora, tak je to přesně tato reakce http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 068#163068, která pochází z vlákna, jež jste mi sem dal coby příklad...:mrgreen:

Pokud jde o rozdělení fóra, budu pro lepší srozumitelnost malinko adresný a zeptám se přímo - Vám zde chybí např. osoba vystupující pod nickem Pasul ? Mně tedy v žádném případě ne.. Vzpomenete si ještě, co jste mi před časem o tomto pánovi sdělil formou SZ ? A mohu Vám prozradit, že jste nebyl zdaleka sám.. A tento člověk Vám zde, zvláště po Vašich vzájemných dosti ostrých různicích, chybí ? To jistě nemyslíte vážně.. Ostatně chybí-li Vám zde někdo tak citelně ze sousedního Highendfóra, tak se tam přece můžete bez problémů zaregistrovat. Jak snadné, nicht wahr ?

Co se týče odchodů konstruktérů, tak k těm skutečně došlo nedlouho po vstupu všeobecně známého p. Federmanna. Kazzatel i PMA žádali o zrušení účtu a pokud vím, bylo jim vyhověno.. Nyní již mají oba sice účet opět aktivován, ale prakticky sem vůbec nepřispívají a stav je tedy téměř stejný, jako když jim byl účet přechodně zrušen.. Jinak nechápu, proč jste si odchod těchto pánů dal do souvislosti s Vaší osobou. Tak to pochopitelně nebylo myšleno, viz moje vysvětlení výše.. Dále bych v této souvislosti mohl rozvést setrvalé konflikty Boxera, Efičáka (a několika dalších) s BVa, který sem rovněž přestal z tohoto důvodu již téměř přispívat, ale myslím že je to zbytečné...

Závěrem bych již jen dodal, že má-li moderátor jakékoli výhrady k obsahu příspěvků toho kterého člena, tak mu tyto v drtivé většině případů sděluje veřejně, poněvadž jinak to zavání právě tím Vámi zmiňovaným septikem....

Odpovědět