Recenze - pár vět k zamyšlení

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Recenze - pár vět k zamyšlení

Příspěvek od dadaft »

Patrik Bláha: Test DVD/SACD přehrávačů Philips SACD 1000 a Sony DVP-S 9000 ES a SACD přehrávače Sony SCD 555 ES.

Vnitřní provedení (Philips SACD 1000) je dobré, účelné a přehledné, přesto bych v této cenové hladině očekával o trochu více - například oproti Sony DVP-S 9000 ES působí celkově prázdněji.

více proužků, více Adidas?

Přestože je zvuk (Philips) SACD (1000) velmi čistý a jasný. oproti Sony vykazuje jiný zvukový charakter, ve kterém dominují středy. Cítíte jemné omezení na vyšších kmitočtech s nenápadným zdůrazněním středů a pevným basovým pásmem. Oproti (Sony) DVP-S 9000 ES a SCD 555 ES o nějaký ten stupínek postrádá vzdušnost a rozlišení. Umím si však představit, že si své ctitele najde právě kvůli těmto vlastnostem, které jsou pro mě synonymem snížení zvukové kvality a horšího prostorového zobrazení. Musím však dodat, že kdybych přístroj nepodrobil přímé konfrontaci s modely Sony, výše uvedené nedostatky bych tak snadno nepostřehl.

tak tohle už na mě působí vyloženě jako okecávka, aby výsledek mohl dopadnout podle údaje na cenovce...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze - pár vět k zamyšlení

Příspěvek od pasul »

A je to tu zase.Proboha co ty o tom můžeš vědět?Víc proužků víc adidas.Nemáš tuchy co je v takových strojích ve vnitř za obvody.Jak můžeš takové věci zpochybňovat?Spíš mi to připadá,že ti zase někdo šlápnul na kuří oko(philips).Podle tebe bude ten Philips jednoznačně nejlepší co?

Tohle děláš chválně co?Jinak bys to nedával rovnou do volné diskuze.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ne pasule

co si myslím o philipsu sacd1000 jsem jasně řekl ve vlákně philips - je to šrot. (akorát, že ty to nečteš, protože pro tebe jsou šrot všechny philipsy, že?) laskavě mi nepodsouvej, že jsem idiot. osobní útoky prosím vynech.

já na ty slova narazil, protože se o philipse zajímám. kdybych byl vyznavačem nadů, našel bych je podle mě taky - jen jinak řečená.

jde o způsob argumentace (a její podřízenost cenovkám) u našich recenzentů. to jsem měl na mysli.
Naposledy upravil(a) dadaft dne 04 říj 2008 18:51, celkem upraveno 2 x.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

pasul
Proboha klid..... Dadaftovým cílem určitě nebylo rozpoutat válku Philips vs zbytek světa. Ale hodl má pro tuhle značku slabost

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Patrik Bláha to bezpochyby napsal jak to vnímal, vyzná se se dost a dost, a o žádné podřízenosti cenovkám nemůže být taky řeči.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Jak Patrika znam ,(ac relativne mlady) je to jeden z nejzkusenejsich hifistu v Cechach , ktery mel a ma moznost poslouchat nejen doma skutecny high end , jeho nazory jsou duveryhodne a neni treba o nich pochybovat .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já Patrika Bláhu vybral jen náhodou - ona ta recenze je jedna z těch lepších, co znám - kromě výsledku dle ceny (ale budiž, lepší komponent je určitě i nákladnější na vývoj a výrobu - nechme stranou poplatky za prestiž značky) má ovšem další, podle mě docela zásadní nedostatek, který je v tuzemsku téměř zvykem. neříká, na čem ostatním se testovalo!!!

celá k přečtení je na stránkách hifibazaru.cz u philipse sacd1000

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

chtěl bych poprosit, aby jsme to osobně nehrotili. já vůči Patrikovi Bláhovi nic nemám. vždyť ho ani neznám.

jde o to, jakou cenu mají pro mě, jako pro čtenáře, takové recenze všeobecně. věty "... působí celkově prázdněji." nebo "jemné omezení na vyšších kmitočtech" (u SACD sic!) na mě prostě nepůsobí věrohodně, navíc když ani nemám informace o zbytku řetězce!

když poskládám nejdražší komponenty, budu mít nejlepší aparát?

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Tak si vypujč ty zmíněné Sony, třeba ti doma výjde něco jiného. :o

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

cože?

Odpovědět