jen tak pro zajímavost.
kdo by jste chtěl někdo něco ke kombajnu na obraz z dvd placek.......
jsme onehdá s fotolaikem zapojili do jednoho pc stejnými dvi kabely nové monitory
samsung "26" LCD sm 2693hm ....13t kč a
eizo "27" LCD sx2761...38t kč.
samsung má velice, ale velice zvláštní podání barev. film "28 týdnů po té" je úplně na všech přehrávaných dvd.
skvělou světelnost. výrobci slunečních brýlí jistě přidávají korejcům na reklamu.
skvěle ovladatelná tlačítka. fotolaika jsem musel chladit mraženou zeleninou.
eizo je zase drahé.
jestli mohu....
nevyplatí se šetřit. fakt ne.
samsung x eizo
Re: samsung x eizo
bohuzel musim souhlasit a zase se potvrzuje, ze kupovat marketingove vychvalene a levne vyrobky jsou ve finale prodelkem....
Samsung - z meho pohledu jednoznacne katastrofa - opravdu se obavam, ze vyrobce tohoto LCD panelu ma tajnou kartelovou dohodu s ocni klinikou a vyrobci bryli, jinak by nebylo mozne, aby i pri stazenem jasu na 20% byl svitivost tak vysoka....barvy no coment - kazda pletovka pripomina ozivlou mrtvolu, oznacit monitor za "user friendly" by byla silenost - ovladani tlacitky na dolni hrane monitoru, jakmile nebude dostatek svetla, nelze vlastne ovladat vubec..proste Samsung - jedinou vec, kterou bych hodnotil kladne, je design - bohuzel nefunkcni - monitor na dodavanem integrovanem podstavci tak divne balancuje......myslim, ze i 13 tis korun je moc, za takovy shit ...
EIZO - no to je proste EIZO ..kdo to zna, neni treba nic dodavat, rada SX je opravdu vyborna, je to vlastne 2 nejvyssi rada - 16bit zobrazeni (zpracovani) - Samsung ma myslim 6 max 8bit, samozrejme 6 trubic podsviceni, dekoder HDCP ....opravdu vyborny kandidat na sledovani DVD, BR, na fotky, na strih videa atd....samozrejme vykoupeno vyssi cenou, ale rozhodne se vyplati ...pokud nekdo tedy ke kombajnu hleda nejaky zobrazovac a zaroven treba dela do "videa, fotek", nebo hodne casu pracuje s PC, tak EIZO je jasnou volbou !!
btw ..ja mohu Lachimovi pouze tise zavidet, protoze me by se na fotky hodilo to 27ckove EIZO moooc, ale jako nemajetna luza musim vystacit s mensim bratrickem Eiza

Samsung - z meho pohledu jednoznacne katastrofa - opravdu se obavam, ze vyrobce tohoto LCD panelu ma tajnou kartelovou dohodu s ocni klinikou a vyrobci bryli, jinak by nebylo mozne, aby i pri stazenem jasu na 20% byl svitivost tak vysoka....barvy no coment - kazda pletovka pripomina ozivlou mrtvolu, oznacit monitor za "user friendly" by byla silenost - ovladani tlacitky na dolni hrane monitoru, jakmile nebude dostatek svetla, nelze vlastne ovladat vubec..proste Samsung - jedinou vec, kterou bych hodnotil kladne, je design - bohuzel nefunkcni - monitor na dodavanem integrovanem podstavci tak divne balancuje......myslim, ze i 13 tis korun je moc, za takovy shit ...
EIZO - no to je proste EIZO ..kdo to zna, neni treba nic dodavat, rada SX je opravdu vyborna, je to vlastne 2 nejvyssi rada - 16bit zobrazeni (zpracovani) - Samsung ma myslim 6 max 8bit, samozrejme 6 trubic podsviceni, dekoder HDCP ....opravdu vyborny kandidat na sledovani DVD, BR, na fotky, na strih videa atd....samozrejme vykoupeno vyssi cenou, ale rozhodne se vyplati ...pokud nekdo tedy ke kombajnu hleda nejaky zobrazovac a zaroven treba dela do "videa, fotek", nebo hodne casu pracuje s PC, tak EIZO je jasnou volbou !!
btw ..ja mohu Lachimovi pouze tise zavidet, protoze me by se na fotky hodilo to 27ckove EIZO moooc, ale jako nemajetna luza musim vystacit s mensim bratrickem Eiza

No jo, Eizo je pojem. Ale srovnavat vyrobky v tak rozdilne cenovce.... To ani jinak nemohlo dopadnout. Samsung (TN panel ?), Eizo S-IPS (nebo PVA?). Ja nahodou levny 19 palcovy LCD monitor Samsung mam a za 3 tisice si nestezuju. Mate pravdu s tou svetelnosti, hned jsem to stahl na 10%. Ovladani je taky ve tme na pikachu, ale zase co porad nastavovat? Nastavim jednou a pak nemenim. Jako monitor na net to bohate staci, tam ani omezene pozorovaci uhly TN panelu nevadi. V praci (pardon, v zamestnani) mame panel 8 LCD NEC 21palcu S-IPS a vyhoda je hlavne, ze i ze spoda z kresla je na monitorech v horni rade videt obraz. Ale zase nestaly 3 tisice. 
Trochu pozdě, ale souhlasím s fotolaikem, 1000 hodin na Eizu mi to potvrzuje. Stojí to opravdu za to. Na sport a filmy je lepší už jen 22 CRT trinitron PC monitor. Laciné TV displeje je dle mě krok zpět, stejně jako digitální šíření signálu díky kompresi. Je to líbivé, ale kvalita v tom není. Ale abych nehaněl, nedávno jsem v elektře zahlédl Panasonic LCD cca 95 cm za cca 25 tisíc na full HDTV signálu. Na to už se dalo docela koukat.
milan t
eizo je prostě eizo.
každý den pohledů na monitor jsem potěšen tím "drahým rozhodnutím".
co máš za typ?
eizo je prostě eizo.
každý den pohledů na monitor jsem potěšen tím "drahým rozhodnutím".
co máš za typ?
Je to jen základ na pročítání emailů, prolézání netu, atd. Videu zatím zkrátka neholduju tolik abych investoval 30 tisíc. Je to S1731.