Na setkani jsem se moc tesil.Chtel jsem zjistit zdali se muj vkus tak nejak nezmenil.Vite ze vlastnim delene komponenty Naim ktery ma velmi zivy character a tim navozuje klubovou ci studiovou atmosferu.Navic jsem se chtel setkat s lidmi kteri se jevili jako typci nenafoukany,sympaticky a pratelsti.Mark levinson je prvni s kterym jsem si mohl overit tuto domnenku.Petra5 jsem uz znal s predesleho setkani pri prodeji jednoho krasneho Naim komponentu a Riga z vystavy z Prahy.
Nasedl jsem tedy na vlak a po ceste jsem premyslel jake to bude.Taky mne napadly myslenky a co kdyz se mi to bude libit vic jak u mne doma?To by bylo pekne v haji,prodavat vsechno a zacinat znova,to by byla takova mala tragedie.
No nic ne kazdy muze bydlit treba v Alpach,ze?....
A uz jsme se vitali s Viktorem ktery si na nic nehral a prisel nam otevrit v trenkach.
Diskuze se vedla o muzice,o audiofilnich nahravkach,kabelech a taky doslo na pomlouvani nekterych postavicek z fora…..
Sam jsem navrhl aby kazdy nechal pustit 3 cd hezky po porade.Nakonec jsem byl ja ten ktery toto pravidlo porusil ale nikomu to nevadilo.
K Rigovi jsme dorazili a ted nastal pravy chaos.Mnoho lidi,mnoho muziky,mnoho predstavovani ruznych voodoo a zapojovani a prepojovani.Dovedete si to asi nalezite predstavit.Po zapojeni posledni kombinace bylo jasne ze pro mne nastava neco vyjimecneho!Amarro monobloky zapojene z polskeho prehravace od polskeho konstruktera (Rigo muze vysvetlit)…… na WLM (nejaky druhy nejvyssi model )……Hudba ktera z toho vychazela znela jak tryskajici masivni horsky vodopad pruzracne ciste vody z rozpoustejiciho se ledovce.No proste pro mne ,ktery vyhledava intenzivni zazitek z hudby ,to bylo ONO.Kdyz zacal Brombo JB Project atack tak jsem se citil jako nekde v klubu kde Brombaci zacali svuj pekelny kolotoc .Vynikajici podani basu a zivost celeho spektra.Diky zazracnym panelum za bednami jsem OPRAVDU slysel hudebniky daaaaaleko vzadu za bednami takze bedny neexistovaly, tak jak jsem to nikdy neslysel.To je fantasie.Nevim jetsli to bylo zpusobeno tim ze repro WLM byly asi POUZE 1.5m ode mne a za nimi hned ty panely a pak zadni stena asi 3m za panely.Nevim jestli by efekt byl stejny kdyby repro staly 1m od zadni steny a za nimi ty panely,pokud ano tak je velmi nerealne mit repra takto postaveny v normalnich obyvacich pokojich!!!Vysky se mi zdaly byt lehce potlaceny a pruzracnost na kterou jsem zvykly nebyla az takova.Nejlepsi zazitek jsem mel pri poslechu Nik Bartsch's Ronin /Holon svedskeho tria
.KungPao v teto restauraci urcite nedoporucuji,slane a tak jsem si to pocakal nejakou omackou o ktere jsem nevedel to podstatne ze pali jako cert!Pak jeste prochazka po Stodolni ulici a rozlouceni s Rigem.Jeste u auta jsme hovorili vic nez hodinu s Petrem a Viktorem.Po ceste k Petrovu domovu jsme potkali 3 ostravske ridice a kazdy z nich nam na silnici pekne zatopil.Takze do Ostravy doporucuji nejezdit autem!Druhy den jsme s Petrem poslouchali na jeho vyladene Naim sestave ale ten zvuk uz znam,jako vzdy zazitek.Podrobnosti mozna pozdeji v Naim vlaknu.
Moje moravska navsteva splnila me ocekavani,vyborny lidi,hodne skvele hudby,vyborne vyladene hifi sestavy a hodne zabavy.Zavidim moravske komunite to ja na Pardubicku nemam.A Rigovo studio vsem doporucuji,skvely chlapek s vysokym prehledem muziky.Ale uz musim koncit protoze se musim prichystat na odjezd na sever Cech kde mam v planu mimo jine poslech Tannoy Westmister Royal v domacim prostredi a mozna znovu poslech v N.A. domacim studio.Podam reportaz az prijedu.