Setkani s Mark Levinsnem,Petrem5 a Rigem

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Setkani s Mark Levinsnem,Petrem5 a Rigem

Příspěvek od Zappadaddy »

SETKANI S MARKEM LEVINSONEM,PETREM5 A RIGEM

Na setkani jsem se moc tesil.Chtel jsem zjistit zdali se muj vkus tak nejak nezmenil.Vite ze vlastnim delene komponenty Naim ktery ma velmi zivy character a tim navozuje klubovou ci studiovou atmosferu.Navic jsem se chtel setkat s lidmi kteri se jevili jako typci nenafoukany,sympaticky a pratelsti.Mark levinson je prvni s kterym jsem si mohl overit tuto domnenku.Petra5 jsem uz znal s predesleho setkani pri prodeji jednoho krasneho Naim komponentu a Riga z vystavy z Prahy.
Nasedl jsem tedy na vlak a po ceste jsem premyslel jake to bude.Taky mne napadly myslenky a co kdyz se mi to bude libit vic jak u mne doma?To by bylo pekne v haji,prodavat vsechno a zacinat znova,to by byla takova mala tragedie. :) No radsi jsem zacal premyslet positivneji a uz jsem byl v Ostrave na nadrazi kde mne vyzvedl Petr a vyrazili jsme k Viktorovi(ML).Po ceste jsme shledli krasne panorama podobne tomuto:
Obrázek *thumbs down*
No nic ne kazdy muze bydlit treba v Alpach,ze?.... :lol:
A uz jsme se vitali s Viktorem ktery si na nic nehral a prisel nam otevrit v trenkach. *2thumbsup* Zavedl nas do mistnosti kde nas vitaly ty nadherne pro mnohe vysnene komponenty Mark Levinson ktere uz byly pekne nazhavene a pripravene se predvest spolecne s Focaly ktere jako by na tebe hrozily jen pockejte ja vam s temi velkymi basaky ukazu co dovedou.Viktor tam pustil myslim Brombo JB Projekt 1 ale to jsme pocali diskutovat tak na soustredeny poslech nebylo misto.Vinecko cervene jsem musel nakonec vypit ja protoze jsem byl jediny neridic….. *hura*
Diskuze se vedla o muzice,o audiofilnich nahravkach,kabelech a taky doslo na pomlouvani nekterych postavicek z fora….. :lol:
Sam jsem navrhl aby kazdy nechal pustit 3 cd hezky po porade.Nakonec jsem byl ja ten ktery toto pravidlo porusil ale nikomu to nevadilo. *thumbs down* Objevovala se proste nova muzika a zdalo se mi ze to bylo lepsi nez sousteredene poslouchat a mlcet.Nakonec jde hlavne o zabavu a ta byla v plnem proudu kdyz jsme si uvedomili ze uz jsme meli byt u Riga ve studiu.Proste 3 hodiny ubehly jako voda a ani se nam moc nechtelo tuto session prerusovat.
K Rigovi jsme dorazili a ted nastal pravy chaos.Mnoho lidi,mnoho muziky,mnoho predstavovani ruznych voodoo a zapojovani a prepojovani.Dovedete si to asi nalezite predstavit.Po zapojeni posledni kombinace bylo jasne ze pro mne nastava neco vyjimecneho!Amarro monobloky zapojene z polskeho prehravace od polskeho konstruktera (Rigo muze vysvetlit)…… na WLM (nejaky druhy nejvyssi model )……Hudba ktera z toho vychazela znela jak tryskajici masivni horsky vodopad pruzracne ciste vody z rozpoustejiciho se ledovce.No proste pro mne ,ktery vyhledava intenzivni zazitek z hudby ,to bylo ONO.Kdyz zacal Brombo JB Project atack tak jsem se citil jako nekde v klubu kde Brombaci zacali svuj pekelny kolotoc .Vynikajici podani basu a zivost celeho spektra.Diky zazracnym panelum za bednami jsem OPRAVDU slysel hudebniky daaaaaleko vzadu za bednami takze bedny neexistovaly, tak jak jsem to nikdy neslysel.To je fantasie.Nevim jetsli to bylo zpusobeno tim ze repro WLM byly asi POUZE 1.5m ode mne a za nimi hned ty panely a pak zadni stena asi 3m za panely.Nevim jestli by efekt byl stejny kdyby repro staly 1m od zadni steny a za nimi ty panely,pokud ano tak je velmi nerealne mit repra takto postaveny v normalnich obyvacich pokojich!!!Vysky se mi zdaly byt lehce potlaceny a pruzracnost na kterou jsem zvykly nebyla az takova.Nejlepsi zazitek jsem mel pri poslechu Nik Bartsch's Ronin /Holon svedskeho tria Obrázek,to byl pro mne jeden ze 2 nejvetsich objevu roku.Ten prvni byl Mighty McClain/Give it up to love Obrázek!Ale to uz kluci hlavne Viktor spechali na pivko a na veceri.Kdyby bylo na mne zustal bych tam jeste nekolik hodin i kdyz jsem mel obrovsky hlad.Po neuspechu v oblibene Rigove hospode kde bylo plno jsme se museli spokojit s cinskou restauraci hned pod studiem.Obsluha opravdu exoticka,vyloupnul se tam I takovy rozcepyreny japonecek jako vystrizeny z japonskych scifi animeObrázek.KungPao v teto restauraci urcite nedoporucuji,slane a tak jsem si to pocakal nejakou omackou o ktere jsem nevedel to podstatne ze pali jako cert!Pak jeste prochazka po Stodolni ulici a rozlouceni s Rigem.Jeste u auta jsme hovorili vic nez hodinu s Petrem a Viktorem.Po ceste k Petrovu domovu jsme potkali 3 ostravske ridice a kazdy z nich nam na silnici pekne zatopil.Takze do Ostravy doporucuji nejezdit autem!
Druhy den jsme s Petrem poslouchali na jeho vyladene Naim sestave ale ten zvuk uz znam,jako vzdy zazitek.Podrobnosti mozna pozdeji v Naim vlaknu.
Moje moravska navsteva splnila me ocekavani,vyborny lidi,hodne skvele hudby,vyborne vyladene hifi sestavy a hodne zabavy.Zavidim moravske komunite to ja na Pardubicku nemam.A Rigovo studio vsem doporucuji,skvely chlapek s vysokym prehledem muziky.Ale uz musim koncit protoze se musim prichystat na odjezd na sever Cech kde mam v planu mimo jine poslech Tannoy Westmister Royal v domacim prostredi a mozna znovu poslech v N.A. domacim studio.Podam reportaz az prijedu.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Setkani s Mark Levinsnem,Petrem5 a Rigem

Příspěvek od Peer »

Pěkně jste si užívali. :)
Škoda, že mě to časově nevyšlo se přidat. :(
Holt budu muset dorazit na tu pizzu k tobě... :)
Naše hobby je zábava a ne boj!

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

HiFi v trenkách,tak to má být. *hura* (Vzpomněl jsem si na M.z B.)
Jo,jo,po poslechu monobloků Almarro/WLM nezbylo než přemýšlet o produktu roku... *thumbs up* :)
Přes řeku do stínu stromů.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Barvitě si nám popsal všechno (studio ,cestu,nahrávky ,diskuze,Viktora v trenkách) *offtopic* ,ale jak to Marku Lewinsnovi hraje doma jsi přešel tím ,že na soustředěnější poslech nebyl čas...
Já vážit cestu z Pardubic ,tak bych si na takovou sestavu našel soustředěnou chvíli. Neber zle
Tímto zdravím ML *jupi*

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

Dzyan píše:...jsme se museli spokojit s cinskou restauraci hned pod studiem...KungPao v teto restauraci urcite nedoporucuji,slane a tak jsem si to pocakal nejakou omackou o ktere jsem nevedel to podstatne ze pali jako cert
Ta čínská restaurace, co je vedle hifistudia o ulici vedle Stodolní? Tak to je jedna ze dvou restaurací, které nesmím vynechat při každé své návštěvě Ostravy! Pravda poprvé jsem si taky dal nevědomky KungPao a měl jsem stejné dojmy jako ty.
Ovšem teď už tam chodím najisto - položka č. 322 :) pečené kuře na horkém talíři, naprostá mňamka! Přinesou ti kuře nasekané na tenké proužky s krásně křupavou kůrkou, položené na zelenině, to celé na rozpáleném kusu železa, takže se to peče ještě u tebe na stole. K tomu žlutou rýži a omáčku pěti chutí, no sedmé nebe ...
A ta druhá restaurace? Parlament v Porubě u ul. Maďarská. Ostraváci, udělejte si tam vejlet a dejte si povinně Republikánský řízek. To si smlsnete :!:
*offtopic*

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

Zdravím prvně kolegy z naši poslechové akce a Dzyanovi uděluji *palec* *palec* *palec* že se přemohl k takové pěkné reportáži *2thumbsup* musím se trochu přiznat že ta titulní fotografie Ostravy je má práce, Dzyana jsem štenkroval atˇto tam zavěsí.M.L. ví proč :D
I já velice vzpomínám na tento nevšední den , který byl nejen naučný ale taky byla sranda a kdybych nebyl vozem a Mark L. také 100 % bychom přicházeli domů k ránu a ještě by jsme možná byli omotani nějakými kabely "Oyamide" tento zkomolený název , jsme taky probírali.

Jsem rád, že jsem se seznámil s M.L. skvělý chlápek *2thumbsup*
Má spoustu zajímavých zkušeností a opravdu jsem měl pocit , že má jasno v tom co chce a co má....
Jeho sestava je velice dobře vyladěná(včetně kabeláže, filtrů a různých vylepšovátek , které mě přesvědčili o tom , že si je musím pořídit a tomu taktéž odpovídá kvalita reprodukce.
Rozepisovat se o jednotlivých pásmech je zcela zbytečné , protože to hrálo naprosto sourodě (skvěle) *bravo* a je to zvuk který si najde spoustu spokojených Highendistů a Viktor mezi ně bezesporu patří....
Jsem rád , že po návratu domů , jsem nemusel konstatovat větu : vše prodávám...
Nadále zůstávám spokojeným zastáncem značek v mé sestavě, ale všichni zůčastnění jsme si vysvětlili , že máme aparáty na takové úrovni , kde už je pouze otázka preferencí a filozofie , která komu vyhovuje :D
Tímto chci Viktorovi a jeho fajné manželce ještě jednou poděkovat za jeho přátelskou pozvánku, pohoštění , kdy zvládal i ve velmi vytížených rozhovorech stolování...Možná kdyby jsme zůstali trochu déle dočkali jsme se i nějakého cukroví, ale¨na to nebyl čas.
K návštěvě Riga :
Riga znám už delší dobu a vždy se těším , co nového jeho studio předvede , má obrovský přehled v muzice , kdy vždy dokáže poradit a to též platí o výrobcích které dováží.
Zjednodušeně řeknu , že zvuk , který nám naservíroval byl zatím to nej , co jsem v Hifi studiu Pánský Dvůr slyšel...jen tak dál Pavle.
Taktéž jsme jedním vrzem prověřili jednoznačný přínos ACOUSTIC REVIVE RD 3 na Cd discích.Určitě si jeden koupím *2thumbsup* tak jako M.L.

No bylo tuším 20:00 sobota a ve studiu byla žízen´a hlad , tak jsme opustili studio a šli jsme do avízované restaurace.Musím předznamenat , že jí taky znám a rovnou jsme si dal pečenou křupavou pekingskou kachnu se žlutou rýží a omáčkou pěti chutí, výborné...
Kluků , kteří si dávali dle obsluhy skleněné nudle " co nejdou vidět :D " mě bylo trochu líto.
No a musím říct závěrem , že řeč nikdy nestála a že na druhou návštěvu se lépe připravíme.
Přijedeme dříve a ne vozidlem.
Rigovi děkuji za jeho ochotu v sobotu otevřít studio od 17 - 20.

Rád vzpomínám na přestřelky mezi Rigem a Dzyanem o hudbě , kdy chvílemi jsme si připadal jak v sázkové kanceláři.S M.L jsme se pořád smáli. Např. znáš .... jůůů ...toho mám 12 desek a tohle ....znáš , jo , toho mám 7 desek :D :D

S pozdravem Petr *jupi*
Amarock Studio | Naim Studio

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

pipis píše:já se snad přestěhuji na Ostravsko, navíc je tam tak krásně, viz foto výše :mrgreen:

tady u nás je hifi mrtvo.
Tobě se v našem lázeňském kraji nelíbí? :o Jak krásné jsou vyhlídky z mého lázeňského okénka! *sunglases*
Obrázek

A že je tu mrtvo? *taktone*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Petr 5:
Acoustic Revive RD3 přece nemůže fungovat. Psali to tady odborníci... :D
Obrázek
Proto raději používám Bedini Dual Beam. :D
Obrázek
Chtěl jsem se za vámi zastavit ale postavily se mi do cesty dvě lahve koňaku, tak jsem jim věnoval svou pozornost...
To Oyamide fakt nemá chybu. *hura*
Tak příště si ale vyhradím čas!

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

Ahoj peere,
škoda , že jsi dal přednost końaku,příště si ho nechej až na Ostravu :D

Ty mě čteš úplně myšlenky.Již dlouho zvažuji , zdali Bedini nebo Acoustic revive (Furutech).
Bedini je pro odstranění statického náboje , nebo demagnetizátor.
Kterému by jsi dal přednost bez ohledu na cenu ?
Můžeš rozepsat vliv na kvalitu ?
Když ne tady , tak aspoń do pošty ?

S pozdravem Petr.
Amarock Studio | Naim Studio

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Dostal jsem se sem až dnes v noci a koukám co všechno jste tady kluci napsali o té naší sobotní akci. Kdyby to tak dopadalo vždy, asi bych velice rád chodil do studia každou sobotu odpoledne. Dzyane tebe bych tu potřeboval častěji, ale spíš ještě v hospůdce u pivka, kde bychom mohli společně probírat novinky i starší kousky námi oblíbeného progresivního rocku a třeba pokecat i o aparátech. Osobní setkání je vždy super a pokec o muzice prostě miluji. Díky kluci, akce to byla skvělá, ale krátká, příště berte ty spacáky. Jinak Petře počkej, brzy vyjde testík na RD-3 od Valdese, kde se rozepíše o konkrétních nahrávkách a typech disků, to ti pomůže v přemýšlení.
Hifi Studio Panský dvůr

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zdravím všechny účastníky sobotní akce a děkuji jim za návštěvu.
Hned na začátku bych uvedl na pravou míru ty "trenky". Nejednalo se o trenky typu "spoďáry", ale o trenky tzv. kraťasy Adidas :lol:.
Velmi rád jsem poznal Dzyana a Petra5 (s Petrem už jsem se krátce potkal na koncertu Johna Scofielda). Oba jsou to zanícení NAIMisti s odlišným stylem reprodukce Dynaudio a Tannoy. Docela se těším na poslech obou systémů. Oba dva jsou velmi, velmi sympatičtí chlapíci se kterými se moc dobře sedí, poslouchá a povídá. Myslím, že tady se hodí Petrova hláška "Čas byl náš nepřítel"! Oba přivezli nějaké CD vzorky (Dzyan asi 100), které jsme po demagnetizaci cpali do playeru a poslouchali a poslouchali. Všechna jejich CD byly unikátní raritní vydání miniLP od Japonců, SHM-CD nebo XRCD. Dokonce jsme měli možnost v několika případech poslechnout stejnou muziku na různých formátech, ale popis těchto pokusů by byl na dlouho, takže to jen shrnu. Rozdíly tam jsou jasně slyšitelné :idea:.
Musím taky poděkovat Rigovi za ochotu v sobotu otevřít studio a jeho trpělivost, protože jsme nakonec dorazili do studia s pěkným zpožděním. Odcházeli jsme ode mne na několikátý pokus a vždy to zdržela hláška "už jdeme, jen tam pusť ještě XY a jdeme" :lol:.
V Pánském Dvoře jsme poslouchali sestavu Ancient Audio, Almarro a WLM. Myslím, že nejvíce zasáhla tato sestava Dzyana, který chtěl ve studiu přespat :lol:, Michale možná příště *hura*. Většinu času seděl v ideálním poslechovém místě právě Dzyan, já jsem tuto sestavu slyšel již víckrát, takže jsem dal hostům přednost. Musím uznat, že tato sestava opravdu umí podat krásný prostor a zvuk je tzv. "High end". I když nejsem příznivcem lamp, tak některé značky umí lampy udělat, že bych si je dokázal představit u sebe doma např. Audio Research, Reimyo, McIntosh a taky monobloky Almarro. Líbil se mi pokus, kdy jsme vyzkoušeli přínos demagnetizéru Acoustic Revive RD-3 na poslouchaných mediích. Porovnání zvuku provedli Dzyan a Petr5, kteří nebyli nijak zainteresování na tomto zařízení. Výsledek byl jednoznačný, oba zaregistrovali slyšitelné zlepšení zvuku po demagnetizaci CD :!:.
Večer jsme zašli do čínské restaurace (já měl ty skleněné nudle, které nebyly vidět a chutnalo mi) a na stodolní, ale byli tam i tací, kteří nemohli pít, takže jsme se shodli, že příště to musí být bez aut. To už popsali kluci výše, tak se nebudu opakovat. Snad jen, že když už jsme se rozešli a na parkovišti nám stály auta vedla sebe (Dzyan, Petr5 a já), tak jsme se ještě trochu zakecali (cca 1,5 hodiny), prostě pořád bylo o čem mluvit.
Když to celé shrnu, tak to bylo setkání s fajn lidmi kde jsme si rozšířili obzory jak v hifi tak v hudbě. Škoda, že nemohl dorazit Peer, který chtěl přijet, ale zastavily ho dvě láhve koňaku. A taky Pašul a Korýš a Pipis a Rowing a Lindemann a Davidhighend a Valdes a......a......... prostě všichni, prostě více lidí, více setkání, více muziky.
Více takových to setkání :!:!!!
Zdraví ML

P.S. Jo a v Ostravě to vypadá i takto:
Obrázek

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Co mate proti spodarum pod urovni Adidas?

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Vytahané ,na doma trenky,bermudy... jedno jestli Adidas musí se v tom dobře chodit. *palec*

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

a hlavne sedet.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Hlavně musí být trenky z průzvučné tkaniny jako mřížka z reproduktorů, aby propouštěla zvuk a posluchač tím pádem vnímal hudbu celým tělem. Furutech dělá jedny z nějakého kosmického materiálu, jsou sice dost drahé, ale zvuk se opravdu o dost zlepší. Fakt cítíte vibrace hudby celým tělem. Musel jsem je prostě mít.
Obrázek

Odpovědět