skobičky ven a zase zpátky

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

skobičky ven a zase zpátky

Příspěvek od dadaft »

kdysi jsem měl výborný zesilovač Pioneer SA8800. někdo mi poradil, abych obyčejné skobičky, které spojují předzesilovač a koncák (pre out - main in), nahradil signálním kabelem. prý bude zvuk lepší.
a skutečně.
po výměně za signální kabel v ceně stokorun byly basy najednou lépe konturované a pevnější, středy prokreslenější a výšky delikátnější, bez sklonu k ostrosti.

povzbuzen tímto úspěchem jsem zakoupil lepší signální kabel a dychtivě naslouchal, zda se dostaví nějaké zlepšení.
a skutečně.
po výměně za signální kabel v ceně tisícikorun byly basy najednou lépe konturované a pevnější, středy prokreslenější a výšky delikátnější, bez sklonu k ostrosti.

když jsem po čase zesilovač prodával, vyměnil jsem drahý signální kabel za původní skobičky.
nemohl jsem uvěřit vlastním uším.
basy byly najednou lépe konturované a pevnější, středy prokreslenější a výšky delikátnější, bez sklonu k ostrosti.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

víte, že v současnosti vychází 3x více knih o okultních jevech, věštění a magii než vědeckých publikací?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

jeden profesor harvardské univerzity zorganizoval dvojitý slepý test pro proutkaře. měli určit ve dvou sériích po šesti pokusech ve kterém ze šesti plastových kontejnerů je láhev vody. v pěti ostatních byl písek. byli vybraní dobrovolníci, kteří byli přesvědčení a tvrdili, že v tomto testu uspějí.
v jedné z těch sérií se jednomu z nich podařilo určit 2x správně kontejner s láhví vody, jinak byla úspěšnost 1 nebo 0 - tj. naprosto v rámci pravděpodobnosti. stejných výsledků by dosáhla jakákoliv náhodně zvolená skupina lidí, kteří o proutkaření v životě neslyšela.
co je na tom nejzajímavější?
ANI JEDEN z neúspěšných proutkařů po tomto debaklu nezačal pochybovat o svých schopnostech!!!

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: skobičky ven a zase zpátky

Příspěvek od lachim »

moc jsi mě rozesmál!!
vynikající.

bohužel je to asi často přesně takhle.

osobně mám často strach zapojit zpět ty staré (výrazně levnější) pomůcky.
:-)

moc se tady chechtám.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Vitej do klubu. Prave ses stal nevericim psem *palec*

(Mimochodem, temer kazdemu zvukari se stalo, ze vasnive diskutoval o vlivu zapojeni nejakeho efektu a jeho nastaveni s kolegou, uplne jasne oba slyseli rozdily, akorat po chvili zjistili, ze celou dobu na ten efekt meli bypass. A ktery zvukar po par letech praxe tvrdi, ze se mu to nikdy nestalo, lze ;))

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Taky jsem se na skobičky nechal ve svých začátcích nachytat. Doporučil mi je prodavač jednoho nejmenovaného pražského hifi studia. Aby to nebylo málo, nechal jsem si jich vyrobit pro DK hned pět. Zpočátku jsem byl nadšený. Když jsem potom přešel na dělený stereo zesilovač, použil jsem jeden pár na propojení. Nestačil jsem se divit, jak byl zvuk špatný. Musel jsem propojovací kabely vyměnit za jiné.
Z toho vyplývá, že skobičky neměnit. Signálový kabel může zvuk pouze ovlivnit.
Myslím, že podobné začátečnické zkušenosti má nás víc, ale nikomu se o tom nebude chtít moc mluvit.
Prodavač měl aspoň větší kšeft a já mám o zkušenost víc. Chybami se člověk učí. Vůl je ten, kdo naletí podruhé.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

*offtopic*
Pemza pod každý zesilovač-zvuk z jiné dimenze.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

david
nejsem nevěřící pes - jsem fanatický stoupenec solid-core: kdo neuznává smaltovaný drát je prašivý šakal.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Já ho uznávám, ale nepoužívám = jsem jen smrdutý šakal.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

A když jsme u těch kabelů, přikládím zkušenost jiných ze slepého testu (klikni na obrázek)
Obrázek
Dadafte díky, funguje to perfektně !

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

A uz nekdo zkousel, co udela chcipla krysa nacpana v bassreflexu? ;)

Odpovědět