Takže jak to je ? Budeme si tykat nebo vykat?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Takže jak to je ? Budeme si tykat nebo vykat?

Příspěvek od TRANSIWATT »

"Bva-omluva. Napsal jsem nepochopils. Mělo být nepochopil jste. Mám respekt a vážím si slušného jednání. Tykání mi ujelo.
A opravit už to nejde..."

Když jsem vstupoval do toho fóra, též jsem ze slušnosti používal vykání. Pak se kdosi dost důrazně ohradil jakože co jsem to za nechápavý balík "tady si všichni tykáme" . V pořádku, ok, skvělé, dodržuji.
Občas tady narážím , že některým lidem se vyká, případně to někteří "lepšolidé" snad i vyžadují.
Reaguji tím na náhodně vybranou citaci uvedenou výš.
Co kdyby někdo sepsal a zveřejnil seznam těchto "lepšolidí" co si nepřejí tykání. Případně ať se sami přihlásí.
Děkuji.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Takže jak to je ? Budeme si tykat nebo vykat?

Příspěvek od overgrounder »

Tak třeba já jsem panu Buntovi ve svém prvním a zároveň posledním příspěvku vykal, on mě v odpovědi tykal - a to celkem suverénně. Myslím, že už to samo o sobě o něčem svědčí... *sunglases*
Seznam tykačů a vykačů by dle mého názoru mohl zrcadlit měřáky a pocitáře. A pak je tady ještě třetí skupina... :roll:

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Na fórech je víceméně zavedeno, že si tykáme. Já si to přebral tak, že pokud někoho oslovuji nickem, pak vždy tykám.
Pokud bych náhodou ve speciálním případě někoho oslovil jeho pravým jménem (což se snažím normálně nedělat), pak bych takovému, pro mne cizímu člověku ,mu zřejmě vykal.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Tak tohle bych tu zrovna neřešil. Je tu přeci nějaká komunita, takže by bylo prirozene podle mě tykat. Já bych si mohl taky už nechat vykat. :) Ale jsou tu i o 20 let starší.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Internetová komunikácia má svoje pravidlá, v diskusiách sa tyká. Ja BVa vykám, nakoľko som navštívil jeho štúdio a teda viem o koho ide.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No pravda je, že pokud bych někoho oslovoval pravým jménem, tak asi neřeknu - hele Bunto , ale pane Bunta, nicméně při použití nicku bych tykal. ..... A pardon za užití prikladu, Bva

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

https://sk.wikipedia.org/wiki/Netiketa

Je to nejak tak, že pokiaľ sa diskutuje pod nickname (anonymne) - tyká sa.

https://blog.gabkakoscova.sk/nazory-pro ... ine-svete/

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Tiež si myslím a aj som zvyknutý na tykanie na fórach.. Je to tak už dávno všeobecne zaužívané.. Úcta sa prejavuje vystupovaním k dennej osobe a získava taktiež..

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Kdyby někdo chtěl, může mi klidně onikat, snesu to ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mně je osobně zcela úplně jedno, zdali mi někdo vyká, či tyká. V současné době už by mělo rapidně přibývat těch, co mi vykají, ptž už je výrazná většina mladších :-) Ale co chci říct je to, že tykání snusu od Člověka (záměrně píšu velký Č), který je charakterově přímej, není podrazák a určité problematice rozumí. Ale co nesnesu, aby mě tykal smrkola, co má mlíko na bradě a sežral Šalamonovo ho*no. Tak tohle nedávám. Na forech ajko je toto, by měla platit, že staršímu a váženému člověku má býti vykáno, jest tento držen v úctě. Ovšem dotyčný si to musí zasloužit svými činy a podepřít vhodným jednáním. Řeznickejm psům tykám, byť by mohli býti mojím dědem.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Zdeny píše:
14 úno 2019 18:28
Mně je osobně zcela úplně jedno, zdali mi někdo vyká, či tyká. V současné době už by mělo rapidně přibývat těch, co mi vykají, ptž už je výrazná většina mladších :-) Ale co chci říct je to, že tykání snusu od Člověka (záměrně píšu velký Č), který je charakterově přímej, není podrazák a určité problematice rozumí. Ale co nesnesu, aby mě tykal smrkola, co má mlíko na bradě a sežral Šalamonovo ho*no. Tak tohle nedávám. Na forech ajko je toto, by měla platit, že staršímu a váženému člověku má býti vykáno, jest tento držen v úctě. Ovšem dotyčný si to musí zasloužit svými činy a podepřít vhodným jednáním. Řeznickejm psům tykám, byť by mohli býti mojím dědem.
Věk diskutujícího z nicku nesvítí, hledat to v představení dotyčného nikdo nebude, tykání je naprosto v pořádku. Kdo to neunese, má smůlu. Netřeba se chovat jako slečinka.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

No, jak už to řekl klasik. Mnohem lépe zní "Ty vole" než "Vy vole" :lol:

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Vždyť i ten blbej brouk má TYkadla.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Zdeny píše:
14 úno 2019 18:28
Mně je osobně zcela úplně jedno, zdali mi někdo vyká, či tyká........
... Ale co chci říct je to, že tykání snusu od Člověka (záměrně píšu velký Č), který je charakterově přímej, není podrazák a určité problematice rozumí. Ale co nesnesu, aby mě tykal smrkola, co má mlíko na bradě a sežral Šalamonovo ho*no. Tak tohle nedávám.
Moc pěkný proud myšlenek...
Doufám, že ostatní v tom mají jasno a můžeme si tykat.

Odpovědět