Témy ako Basreflex..., Biwiring... a mnohé iné

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Acon
Kontaktovat uživatele:

Témy ako Basreflex..., Biwiring... a mnohé iné

Příspěvek od Acon »

Všimli ste si ako dopadlo toto ( a vlastne všetky) hifi fóra ? Občas sem zablúdim a je mi len ľúto z toho, ako sa tu vyvíjajú debaty. Viď spomenuté vlákna a nie len tie. Nonstop urážky, hádky, hladenie vlastného ega. Čo Vám to pripomína? Mne "hifi škôlku" kde sme skoro všetci začínali, neskôr slovanet a tu je to detto rovnaké. Intolerancia hifistov nepozná hraníc. Už nejaký čas fungujem na fóre o LandRoveroch a poviem Vám, hifisti sú nevychovaná, netolerantná, konfliktná bagáž. S ničím podobným som sa tam nestretol a členovia sú všetko do jedného ústretoví ľudia, ochotný poradiť, vysvetliť, pomôcť, odpovedať.... komukoľvek bez snahy poukazovať na jeho nevedomosť, nevzdelanosť, nižšie IQ.... Skrátka, na rozdiel od hifistov žijú pre svoj koníček, stretávajú sa, komunikujú výlučne v priateľskom duchu.

Ospravedlňujem sa všetkým hifistom, ktorých sa to netýka. Fórum o našom koníčku by malo byť priateľské prostredie a nie smetisko neutíchajúcich bojov o pravdu.
Ak je môj pohľad na vec jediný, nič som nepovedal. Na založenie tejto témy na naviedol rozhovor s jedným hifistom, ktorý sa tiež lepšie cíti medzi LandRoveristami.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Témy ako Basreflex..., Biwiring... a mnohé iné

Příspěvek od Aleska »

Acone ,

Je to vývoj a dospívání. Někdo dospěje rychleji, jiný pomaleji. Někdo vydrží tahat si triko až do stáří, jinému zase vydrží dělat "blbce" z jiných celý život a sám lejno řekne. Někdo poslouchá hudbu, jiný pouze tzv. "audiofilní nahrávky", jiný zase svoji peněženku, dalšímu stačí ke štěstí, že si DIY udělá sám. Když k tomu připočtu to, že elektronkáři nechápou tranzistoráře, tranzistoráři elektronkáře,High-End(ďáci) holoprdelníky (opačně to již tak nebývá pravda), analogisté nesnáší digitály, členové BK nechápou "budkaře" (a opačně)...... každý jsme jiný, každý z nás má jen tu svoji pravdu...

Bohužel každé fórum stojí jen a jen na vzájemném porozumnění, toleranci a spolupráci. Jinak následuje (po slibném rozjezdu) jen napadání, posmívání, vyčítání, nevraživost, nepochopení...(viz. opět vývoj na ostatních fórech). Je to nespíše v povaze lidské, nebo spíše, že v případě tvého nového koníčka mezi sebou nestrpíte ty, kteří negativizmus ssebou nesou, ba dokonce se v něm vyžívají.

Držím ti v novém koníčku všechny *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zrovna jsem přemýšlel, že na toto téma založím vlákno a ty jsi to napsal rychleji. Chtěl jsem jej nazvat Cenzura. Naprosto s tebou souhlasím. Člověk pak ztrácí jakoukoliv chuť se vůbec nějak vyjadřovat k čemukoliv, protože vždy se najde někdo, kdo ho sjede jak malého kluka.
Každý se může mýlit, každý se může vyjádřit ne zcela srozumitelně , každý může být nepochopen, každý občas něco nepochopí správně. Většina reakcí je ale bohužel *thumbs down* *taktone* *headbang*.
Akceptovány jsou jen názory těch lidí, kteří se navzájem osobně znají a tudíž chápou, co ten druhý myslí, zvláště když si myslí totéž co ten první. Když se objeví jiný pohled na věci, nebo někdo udělá něco jiného než je obecně akceptováno, nebo se splete - okamžitě utlouct.

Já se počátkem roku přihlásil na toto fórum, protože jsem chtěl napsat jeden příspěvek o svých zkušenostech s DacMagicem, nic víc. Někdy si říkám proč u toho nezůstalo.
Dovolím si být taky trochu negativní - anonymní komunikace je na hovno. To je ten problém. Jediné co funguje je osobní styk.

Shylock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shylock »

S tím osobním stykem to také nebude úplně jednoduché. Můj kamarád dříve provozoval Hifi studio. Když jsem se ho ptal, proč studio zavřel, tak řekl, že "hifisti ho srali nad únosnou míru" :shock:

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

Mam dost zaujmovv a teda sledujem viac diskusnych for. O muzike, bikoch, sachu, autach, PC.. Na vacsine z nich som aj zaregistrovany a uz som aj niecim prispel a aj si odniesol.. Tiez som sa stretol s roznym pristupom ludi a to aj s tym arogantnym, primitivnym, znechucujucim. Naposledy na forach o cyklistike. Nastasite je to viac menej vinimkou ako pravidlom. Osobne mi zahranicne fora na rozdiel tych domacich pripadaju takmer bezkonfliktne. Musim povedat ze taketo veci niesu len zalezitostou HiFistov ako takych. Na kazdom fore sa niekto najde kto ma potrebu ventilovat si takto svoje problemy a pocity menejcennosti, zakomplexovanosti, nahradzat si tym socialne kontakty, viest zabomysie vojny o nicom a vsetkom zaroven, robit zo seba "odbornika" na celu vedu pretoze ma uz po tolkych rokoch "amaterskeho hladania" nieco tak na 5% nastudovane co je zaruceny dovod na tvorbu vlastnych teorii, pravidiel a osobnych pravd s ktorymi nemoze suhlasit iba blbec, navyse hluchy ktory sa nicomu nerozumie..atd.

Suhlasim ze HiFi fora su v tomto smere najviac postihnute, ale nemyslim ze by to bolo tym ze ide o HiFi/HiFistov. Skor to vidim takto.. pred neakym casom tu boli popularne neake "Martinove" fora (tam sa to uz cele zacalo).. potom dalsie, medzicasom ine..atd.. ale ak si to clovek takto vezme, na vacsine tychto for ak nie vsetkych, najviac prispievaju rovnaky ludia a to bud pod tym istym nickom alebo inym.. a potom ze sa clovek cuduje tomu ake je to vsetko cele podobne :idea:

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Pánové, fóra o hifi jsou hlavně o pocitech a ty máme pochopitelně každý jiné. Potom již záleží jak dotyčný se snaží prosadit svoji pravdu respektive ty svoje pocity...
Jiná kapitola je vlastní technika a zapojení, grafy a souvislosti, znalosti elektrotechniky. Tady mne překvapuje jak velká skupina hifistů se pouští na tenký led aniž by o tom měli potuchy. Nanejvýš si někde o tom něco přečetli a pokroucené vydávají za svatou pravdu. Co s tím? Asi nic, musí se to brát jako "vedlejší produkt"...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Podobné šarvátky jsou i na mezinárodním DIY foru, a to se to tam míhá vlajkama z různých koutů vyspělého světa. Je to samozřejmě vždy o lidech, navíc hifi je natolik různorodé (elektronky/polovodiče, analog/digitál, malé/velké bedny, pocity/měření….) že shoda je téměř nemožná. Hemží se to tu navíc úplnýma začátečníkama, pokročilýma, ale i již ostřílenýma bardama co už toho za spoustu let hodně slyšeli, porovnávali i vlastnili. Jsou tu pasivní uživatelé, stavěči s různýma zkušenostma ale i profesionálové. Jsou tu technici, kteří co nenaměří současnýma metodama neberou do úvahy a na druhé straně zastánci předraženého HIGH-ENDU který musí být to jediné pravé ořechové. Další se potácejí mezi těmito dvěma extrémama, protože se neumí definitivně přiklonit k žádné z těchto variant. Mezi tím je ještě skupina která se snaží brát z obou variant něco a hledat vlastní cestu, která se formuje postupem času s přibývajícíma zkušenostma.
Samozřejmě svou významnou roli hraje anonymita a nutnost se vyjadřovat jen písmenkama.
Jako v běžném životě po dlouhých měsících až letech „soužití“ není těžké si vypěstovat averzi k někomu za jeho vystupování a chování v tomto virtuálním světě, ale i při osobních setkáních v soukromí nebo na různých akcích. Úplně stejně přijde averze k sousedovi který dělá do rána hlasité mejdany, k šéfovi který si s váma utírá boty nebo k sourozenci který vydírá rodiče i vás. Je to prostě život a navíc máme demokracii, což si nejen politici vysvětlují po svém.
Když dojde k tomu, že někdo píše nebo se chová tak, že s tím nesouhlasíte nebo Vás to nějak uráží či popouzí můžete to zkusit ignorovat, nebo se proti tomu ohradíte. Pak se většinou ukáže kdo má v místní komunitě větší množinu přívrženců, respektive těch, kteří mají toho bojovného ducha a nedělá jim problém se za vás postavit. Ten pak vyhrává bez ohledu na spravedlnost a to kde je pravda. Je to nespravedlivé, jako celý svět. Jsme zde a musíme tady žít, jestli nám něco pozitivního čtení a zapojování se zde ve virtuálním prostoru přináší nebo ne, si musí každý určit sám.

Nemyslím si, že jsem nějaký nesnášenlivý člověk, ale když po mě někdo plive a kope do mě, bráním se, ale slušně. Ti co pro vulgarismy nechodí daleko, vytahují se na ty co nemohou utratit za sestavu tolik co oni, technici co nevidí dál než na svůj osciloskop a dělají z ostatních blbce, eventuelně ti co za posledních 6 let plynule několikrát změnily své hlásané PRAVDY a většinou i o 180 stupňů, masírují si tu ego a dělají ze sebe arbitra přes všechno tak tyhle všichni mě vadí a netajím se tím.
Stejně tak ležím v žaludku někomu já. Za to, že se mi něco povedlo dotáhnout do úspěšného konce, že jsem si dovolil zmínit se o něčem, nebo něco hodnotit atd. Každý jsme na něco více citlivý až přecitlivělý a proto tu není jen přívětivě a pohodička.
Noble Audio - výroba a prodej

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Acon:

zajímavá poznámka o majitelí LR. To, že se nehádají, má jediný společný jmenovatel: nemají o co, když mají všichni to samé:-) U HiFi je to právě naopak -každá liška ocas chválí.

Odpovědět