Test sluchu

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Test sluchu

Příspěvek od Sany »

Narazil jsem na tento jednoduchý test sluchu: http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can ... ring-test/ Je jasné že se jedná pouze o orientační měření, vliv budou mít připojená zařízení, sluchátka, kvalita počítače možná připojení a kdo ví co ještě, ale jako orientační test by to mohlo posloužit a někomu třeba posloužit k zamyšlení a ušetřit peníze. Zvláště my starší hifisti si nechceme připustit že máme roky a sluch chtě nechtě slábne.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Test sluchu

Příspěvek od daliborr »

Tak to je voda na můj mlýn , ať vhodí kamenem ten co slyší nad 15 000 Hrc. A potom kde je ta lokalizace , sametové a špičkové a hluboké a vyrovnané . *fnuk*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Mám 23 rokov a 15 kHz som nepočul.

:cry:

Damn you, iPod ear plugs.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Na tomto odkazu přes PC končím u 14kHz, na aparatuře z testovacího CD jdu k 20kHz (od 17kH ale musím přidat volume), takže nehažte flintu do žita, chyba bude možná jinde než v uších...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

I přes otřesné pískle na tabletu jasně slyším 18kHz a dál je jen lupnutí u vyšších frekvencí a mám pocit, že víc nestíhá tablet než mé uši :P. Na Kristova vyducaná léta super *2thumbsup*. PS: Daliborre posečkej, jak zapojíš vertikální biamp, tak uslyšíš ;).

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

mám letos 57 a dobře slyším telef.přenos 100-5000 Hz takže žádný stress a neustálé nutkání měnit tunit aparáty a to je dobře, ať platí mladí bohatí

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Letos 46 a slyším 16 kHz. Myslel jsem, že na tom budu hůř. *2thumbsup*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

update: zvýšil som hlasitosť a dostal sa na 18 kHz. Škoda, že táto idea nepredchádzala prvému posluchu a následnému infarktu zo sklamania. :D

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

48 pryč 15kHz slyším 16 kHz nějaký záchyt na plnou hlasitost, výš ani ťuk. *fnuk*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

lechos píše:mám letos 57 a dobře slyším telef.přenos 100-5000 Hz takže žádný stress a neustálé nutkání měnit tunit aparáty a to je dobře, ať platí mladí bohatí
Blbe hrajici aparat muze byt pruserem i v tebou slysitelnem spektru. :) Tak si moc nefandi. :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

áááále, vyměním baterky v naslouchadle Sennheiser a jede se hraje dál ! ;)

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Vypadá že ten test funguje poměrně dobře, manželka která pracuje od počátku v klidném prostředí, má zhruba stejně let jako já slyší 17kHz a 18kHz při zvýšené hlasitosti i když by teoreticky neměla, ale zřejmě logicky největší vliv na sluch bude mít právě zaměstnání.

sekal

Příspěvek od sekal »

Ženy mají (zejména) na vysokých kmitočtech lepší sluch než muži. Je to dáno evolučně. Vůbec jsou na tom ženy, pokud jde o smyslové vnímání, lépe než muži. Mají i lepší paměť. Kdoví, jak to s tím Adamovým žebrem vlastně bylo, chlapci..:lol:

Odpovědět