Test sluchu
Test sluchu
Narazil jsem na tento jednoduchý test sluchu: http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can ... ring-test/ Je jasné že se jedná pouze o orientační měření, vliv budou mít připojená zařízení, sluchátka, kvalita počítače možná připojení a kdo ví co ještě, ale jako orientační test by to mohlo posloužit a někomu třeba posloužit k zamyšlení a ušetřit peníze. Zvláště my starší hifisti si nechceme připustit že máme roky a sluch chtě nechtě slábne.
Re: Test sluchu
Tak to je voda na můj mlýn , ať vhodí kamenem ten co slyší nad 15 000 Hrc. A potom kde je ta lokalizace , sametové a špičkové a hluboké a vyrovnané . 
Mám 23 rokov a 15 kHz som nepočul.
Damn you, iPod ear plugs.
Damn you, iPod ear plugs.
Na tomto odkazu přes PC končím u 14kHz, na aparatuře z testovacího CD jdu k 20kHz (od 17kH ale musím přidat volume), takže nehažte flintu do žita, chyba bude možná jinde než v uších...
I přes otřesné pískle na tabletu jasně slyším 18kHz a dál je jen lupnutí u vyšších frekvencí a mám pocit, že víc nestíhá tablet než mé uši
. Na Kristova vyducaná léta super
. PS: Daliborre posečkej, jak zapojíš vertikální biamp, tak uslyšíš
.
mám letos 57 a dobře slyším telef.přenos 100-5000 Hz takže žádný stress a neustálé nutkání měnit tunit aparáty a to je dobře, ať platí mladí bohatí
update: zvýšil som hlasitosť a dostal sa na 18 kHz. Škoda, že táto idea nepredchádzala prvému posluchu a následnému infarktu zo sklamania. 
48 pryč 15kHz slyším 16 kHz nějaký záchyt na plnou hlasitost, výš ani ťuk. 
Blbe hrajici aparat muze byt pruserem i v tebou slysitelnem spektru.lechos píše:mám letos 57 a dobře slyším telef.přenos 100-5000 Hz takže žádný stress a neustálé nutkání měnit tunit aparáty a to je dobře, ať platí mladí bohatí
áááále, vyměním baterky v naslouchadle Sennheiser a jede se hraje dál ! 
Vypadá že ten test funguje poměrně dobře, manželka která pracuje od počátku v klidném prostředí, má zhruba stejně let jako já slyší 17kHz a 18kHz při zvýšené hlasitosti i když by teoreticky neměla, ale zřejmě logicky největší vliv na sluch bude mít právě zaměstnání.
Ženy mají (zejména) na vysokých kmitočtech lepší sluch než muži. Je to dáno evolučně. Vůbec jsou na tom ženy, pokud jde o smyslové vnímání, lépe než muži. Mají i lepší paměť. Kdoví, jak to s tím Adamovým žebrem vlastně bylo, chlapci..