VitC-Covid19
Re: VitC-Covid19
To není žádná pi*ovina, ale snaha o efektivní (a seriozní) řešení problému. Vliv vitamínu C jsem si opakovaně odzkoušel i sám na sobě a potvrzuji, že na infekce virového původu (chřipka apod.) funguje velice dobře. Je-li užíván s určitou obezřetností, tak není žádný problém. Tím pochopitelně netvrdím, že tím jde zcela vyléčit i Covid-19.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S pozitivnimi ucinky vysokych davek vitaminu C mas pravdu. Pouziva se treba i pro procisteni organismu od skodlivych latek.
Jen bych dodal a silne apeloval, ze je nezbytne nutna ne jen urcita obezretnost, ale velmi dukladna obezretnost doprovazena vedomim o aktualnim stavu travici a vylucovaci soustavy. Protoze naduzivani Cecka muze zpusobit vazne potize, pokud clovek neni v poradku.
Ale taky jsem pro odstraneni vlakna o koronaviru z hifi fora. Te masaze je opravdu nadbytek ze vsech stran.
Jen bych dodal a silne apeloval, ze je nezbytne nutna ne jen urcita obezretnost, ale velmi dukladna obezretnost doprovazena vedomim o aktualnim stavu travici a vylucovaci soustavy. Protoze naduzivani Cecka muze zpusobit vazne potize, pokud clovek neni v poradku.
Ale taky jsem pro odstraneni vlakna o koronaviru z hifi fora. Te masaze je opravdu nadbytek ze vsech stran.
A proč se nepřihlásíš do krizovýho štábu jako odborník na medikaci? Voni se tam serou s Remdesivirem a ty máš přitom v kredenci vodzkoušenej celaskon.sekal píše: ↑28 bře 2020 15:42To není žádná pi*ovina, ale snaha o efektivní (a seriozní) řešení problému. Vliv vitamínu C jsem si opakovaně odzkoušel i sám na sobě a potvrzuji, že na infekce virového původu (chřipka apod.) funguje velice dobře. Je-li užíván s určitou obezřetností, tak není žádný problém. Tím pochopitelně netvrdím, že tím jde zcela vyléčit i Covid-19.
Uz som to tu raz pisal, sme v sekcii "volna diskuse ", to vyjadruje vse.Oldear píše: ↑28 bře 2020 12:04Pánové,
tohle téma vůbec nepatří na Hifi forum, to za prvé. Sice nemám medicínské vzdělání jako zřejmě Vy " radilové ", ale alespoň obecný rozhled to mám. Škoda, že ten rozhled nemáte i Vy a dovolíte si tady takto nesmyslně a s velkým rizikem dávat takové návody, dokonce v takto vypjaté a vystrašené době.
Podotýkám, že některé účinky vitaminu "C" jsou v tomto směru sice známy poměrně dlouho a to je to za "A". Zapomněli jste však napsat to za "B", že tam také jsou výrazné kontraindikace a užívání vysokých dávek vitaminu "C" je nutno bezpodmínečně konzultovat se svým praktickým lékařem.
Admin
Smaž toto nesmyslné vlákno nesouvisející s Hifi, než se někdo tohoto diletantského návodu chytne a způsobí si zdravotní problémy.
Raději poslouchejte hudbu.
Osobne, ked do niecoho nevidim, tak sa nevyjadrujem, ak ked uz ano, tak sa snazim nacuvat, ziskavat informacie, nez to len tak odboku odstrelim. / pod odkazom mas i zdroje, z coho bolo cerpane, dalej intravenozne infuzny vitamin C sa v medicine bezne pouziva/. Dalej je rozdiel ci uzivas synteticky vitamin C alebo jeho prirodnu formu. Od toho sa odvijaja strebatelnost a vyuzitelnost vitaminu C a tiez zatazenie obliciek a inych organov pri odburavani. Osobne preferujem vitamin C obsiahnuty v strave. Podobne to mas s mineralmi napr. roznymi forami horcika ci vapnika, pretoze niektore ich formy telo vyuzije len v 15-20-tich percentach, 50% je uz vysoka vyuzitelnost / biologicka hodnota /. Nieco ine je uzivat mineraly a vitaminy v prirodnej forme a i tu su rozdiely medzi povodom - organickym / ovocie, zelenina / a anorganickym / pri mineraloch - mineralne vody /. A napriklad i tieto informacie ti vacsina lekarnikov ci farmaceutikov poprie a na prirodovedeckych fakultach zase odsuhlasia.
A nikomu to pocuvat hudbu nezakazuje.
Pokial mam dobre informacie, tak spominany virus je nebezbecny pre starsie generacie, kedze imunita mladeho organizmu je silnejsia a jeho variabilita vyssia. Z tohto vyplyva, ze velku rolu zohrava imunita a tu s vitaminom C urcite len podporis. Netreba zabudat i na ine vitaminy a mineraly.
To mas ako s antibiotikami, ktore su prospesne a potrebne az pri rozvinuti ochorenia so svojimi negativnymi ucinkami na organizmus, a vitaminmi. Kedze mame antibiotika tak vitaminy a mineraly uzivat netreba ?
To mas ako s antibiotikami, ktore su prospesne a potrebne az pri rozvinuti ochorenia so svojimi negativnymi ucinkami na organizmus, a vitaminmi. Kedze mame antibiotika tak vitaminy a mineraly uzivat netreba ?
V té (dnešní) stravě je toho vitamínu C ale reálně dost málo. A v případě akutní infekce je pro stimulaci IS nutné dodat organismu podstatně vyšší dávky než je možné absorbovat ze stravy. Takže je nutné užít syntetickou formu kyseliny askorbové, která ale také funguje velice dobře, jak už jsem psal. Já nejsem příliš zastáncem kontinuálního užívaní vitamínu C formou suplementu, ale nárazově, v případě potřeby, jednoznačně ano. Má to podstatně lepší efekt než běžně doporučovaná farmaka typu Coldrex apod., která prokazatelně poškozují játra a ledviny.
Vliv vitamínu C na IS člověka je už rel. dostatečně zdokumentován. Stejně tak byla v posledních letech v dané souvislosti zjištěna i důležitost vitamínu D. Ignorovat tyto poznatky může jen naprostý prosťáček.
Vliv vitamínu C na IS člověka je už rel. dostatečně zdokumentován. Stejně tak byla v posledních letech v dané souvislosti zjištěna i důležitost vitamínu D. Ignorovat tyto poznatky může jen naprostý prosťáček.
Zeby bolo malo vitaminu C v strave nie je pravda. Pravdou, ale je, ze pokial konzumujes napr. ovocie ci zeleninu zo zahranicia / Spanielsko, Taliansko, Holandsko / , tak tam toho moc necakaj, nakolko sa zbieraju pomerne nezrele a nasledne cestou dozrievaju .
Nesdílím tvůj optimismus. Navíc v případě akutního infektu je potřeba dodat mnohonásobně vyšších dávek, což ti žádná strava neposkytne ani náhodou.
Ked si to premietnes cez spominanu biologicku hodnotu vitaminov organickej forme, tak ich aj mnohonasobne menej potrebujes a nezatazujem organizmus / oblicky, pecen /.
Pro nějakou terapeutickou dávku by toho jídla (i kdyby člověk jedl jenom pomeranče nebo co) muselo býtb tolik, že trávením a ostatními složkami zatíží organismus daleko víc než umělé vitamíny. Jak už tady padlo, pro imunitu je důležitý vitamín D, který se jinak tvoří jenom v kůži na slunci - a kdo dneska, kromě pokrývačů a kopáčů, tráví na slunci několik hodin denně? Po vitamínu C jsem se vždycky cítil hůř, při chřipce mi nikdy nepomohl. Abych nedostal kurděje stačí ten, co je v jídle. Naopak od tý doby, co beru D, tak s chřipkou nemarodím.
Já mám přesně opačné zkušenosti. Při akutních potížích (způsobených virovou infekcí) mi vitamín D nikdy nepomohl, a to i když jsem užíval rel. vysoké dávky. Zatímco vitamín C mi zabral poměrně rychle a velmi účinně. Podotýkám, že mi tento způsob potírání virových patogenů funguje i za přítomnosti zvýšené teploty. Poslední zkušenost mám v tomto směru z loňského roku na podzim. Výsledný efekt je zřejmě závislý i na určité rovnováze IS, tj. na poměru cytokinů Th1 a Th2.
sekal: No vidíš to, dva lidi (ty a petrL) a oba máte s vitamíny C a D naprosto opačné zkušenosti. Proto bych se zdržel vyjádření tipu "sám mám na sobě odzkoušeno a proti virům funguje". Z těchto důvodů se dělají klinické studie na velkém počtu osob, aby se mohly eliminovat další externí vlivy, zdravotní stav, strava, psychická i fyzická forma jedince, genetická výbava a spousta dalších faktorů, které můžou mít vliv.
Držel bych se rčení, že všeho moc škodí. Není dobrý ani nedostatek vitamínů a minerálů v těle, ale stejně tak je často škodlivý i jejich přebytek. Používat argument, že v nemocnicích se podává vit C intravenózně a tím pádem je naprosto v pořádku je zcestné. V nemocnicích se podává spousta různých dalších látek a neznamená to, že by si je měli najednou všichni začít užívat bez lékařských znalostí.
Držel bych se rčení, že všeho moc škodí. Není dobrý ani nedostatek vitamínů a minerálů v těle, ale stejně tak je často škodlivý i jejich přebytek. Používat argument, že v nemocnicích se podává vit C intravenózně a tím pádem je naprosto v pořádku je zcestné. V nemocnicích se podává spousta různých dalších látek a neznamená to, že by si je měli najednou všichni začít užívat bez lékařských znalostí.
Hlavně pozor na různý šarlatány, kteří nabízejí detoxikace a podobný šidítka. Mám s nima taky zkušenosti a nikdy více. Společné je pro ně pohrdání vědeckou medicínou, mizivé znalosti fungování organismu, a soustředění na 1 teorii (dnes jsou krome "detoxikace"v módě "paraziti"), která má vysvětlit všechny nemoce, které oni potom umějí vyléčit. A když se to nepovede, je to chyba pacienta. Bývají to většinou ženské, a když si ženská něco vezme do hlavy, tak s ní nic nehne, že...
Pod uvedenim clankom su uvedene aj zdroje z coho autor cerpal, pravdepodobne tam najdete potrebne odpovede. Tiez sa zastavam optimalnej davky akychkolvek vitaminov ci mineralov. Lenze, pokial ich prezenies v organickej forme, dopad je minimalny. Su aj ine zdroje vitaminu C nez citrusy popripade sipky a pritom velmi lahko dostupne a lacne. Na 100g ho sice vela neobsahuju, ale bezne z nich zjes denne kludne v jednej davke i kilo.
Adrian, zošalel si? Čoho zješ v bežnej dennej dávke kilo? Prosím, nepíš k takýmto témam, skús niečo iné.