Uvedu dva příklady. Jedná se o věci, které jsem v poslední době hodně naposlouchal a o kterých vím, že se staly součástí mých oblíbených desek: Black Sabbath - 13 a Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin.
(Zajímavé je, že třeba ten nový Plant se mi na první dva poslechy hodně líbil, asi hlavně kvůli Robertovu magickému hlasu, ale už ho zavál čas a neposlouchám ho, kdežto ti Sabbati se mi pod kůži zadřeli postupně a teď už to mám tak, že když Ozzyho, tak sáhnu po 13-náctce
Takže:
U Black Sabbath - 13 vždycky vynechávám první a poslední skladbu (End Of The Beginning a Pariah), připadá mi, že tam jsou nějak nepatřičné, navíc..... nevím jak to vysvětlit............. prostě startuju dvojkou God is Dead? a pak (podle mě) přichází každá další písnička s vyšší a vyšší kvalitou a celá deska vrcholí Piece of Mind. Závěrečná Pariah je jak jsem říkal moc rutinérská a jenom by mi kazila dobrý dojem..................
U Tony Spinner - Rollin´n´Tumblin vynechávám šestku Saving Grace (písnička úplně mimo, popíčkářská balada, ke zbytku desky nepasující) a jedenáctku Luv Thang, která prostě také nedosahuje kvalitou na zbytek. Bez těchle dvou je to podle mě úžasná, sevřená, mistrovská blues/hard-rocková deska.
A takových alb mám mnohem více................................................
Asi se mi budete smát, že se povyšuju nad kapely a producenty, kteří nad tím strávili desítky hodin a ví mnohem líp, co a jak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no jo, asi to tak bude.
Ale prostě to tak mám.