zapůjčení mini-lp kopie
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
zapůjčení mini-lp kopie
Zdravím vás, již delší dobu uvažuji nad tím, zda se vyplatí si některé zrdcovky pořídit na mini-lp kopii. Hlavně mne zajímá, zda opravdu zvuk, který z nich bude, vyrovná jejich cenu. A proto bych se rád zeptal a zároveň požádal některého z brňáků, zda by mi nebyl ochoten nějaké mini-LP zapůjčit k poslechu a srovnání. Nejsem nějaký barbar, který by s tím třískl o stůl. A myslím, že nepřehrávám CD na nějakém střepu, kterým bych CD zničil, viz moje stránka zde na fóru. Prosím, dejte mi vědět nejlépe do SZ. Děkuji, vážně bych to ocenil.
-
BloodyBrick
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapůjčení mini-lp kopie
Omlouvám se za překlepy, psal jsem to v práci z telefonu a taky to podle toho vypadá...
Pozri si to: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=1312
Je tam výrazný zvukový rozdiel v prospech japan, ale aj tu je to kus od kusu, sú vynikajúce vydania ale aj zlé.
Ak sa rozhodneš kúpiť konkrétny album skús si ho vyhľadať na tejto stránke: http://dr.loudness-war.info/
Svoje albumy som porovnával, niektoré mám v 3 rôznych vydaniach a to čo počujem korešponduje s údajmi na tej stránke, sú to korektné údaje.
Niekedy sa môžeš pri mini LP popáliť na osobnom odporúčaní, všimol som si, že pri odporúčaniach na hifi fórach stačí označenie japan mini LP a niektorí tam počujú aj to čo tam nie je. Pôvodné vydanie je zvukovo asi najkvalitnejšie a prekonávajú aj mini LP, kde aké remastre sú oveľa slabšie. A hlavne pozor na fake, je to veľmi bežný jav a aj u serióznych predajcov.
Je tam výrazný zvukový rozdiel v prospech japan, ale aj tu je to kus od kusu, sú vynikajúce vydania ale aj zlé.
Ak sa rozhodneš kúpiť konkrétny album skús si ho vyhľadať na tejto stránke: http://dr.loudness-war.info/
Svoje albumy som porovnával, niektoré mám v 3 rôznych vydaniach a to čo počujem korešponduje s údajmi na tej stránke, sú to korektné údaje.
Niekedy sa môžeš pri mini LP popáliť na osobnom odporúčaní, všimol som si, že pri odporúčaniach na hifi fórach stačí označenie japan mini LP a niektorí tam počujú aj to čo tam nie je. Pôvodné vydanie je zvukovo asi najkvalitnejšie a prekonávajú aj mini LP, kde aké remastre sú oveľa slabšie. A hlavne pozor na fake, je to veľmi bežný jav a aj u serióznych predajcov.
s týmto absolútne súhlasímmerhaut:No, trochu by to nadšení mírnil, je to otázka preferencí a dalších souvislostí.
Většina starších japonských vydání zní načančeněji, zvukomalebněji, barvitěji. Bylo to dané mimo jiné i tím, že někteří japončíci nepoužívali no noise systémy. Pokud japončíci udrželi na uzdě svou vášeň pro určitou "estetizaci" nahrávek pro evé uši, byl výsledek parádní (například ELP - Brian Salad Surgery od JVC/Victor VICP-60637)
V poslední době se bohužel i u japonců objevují nešvary typu normalizace, alias komprimace "co to jde" (edice Pink Floyd).
Velké firmy (WEA) začaly vydávatat pod japonskou hlavičkou a v typických přebalech tituly ve zvukově identickém provedení evropské (Hendrix, Eagles, Led Zeppelin a další).
Dalším problémem je to, že internetový trh je zaplevelený ruskými padělky japonců - na to extra pozor. Obi, neobi.
U staršího bigbítu je v současné době na zvukovém vrcholu reediční řada firmy Repertoire, kdy porovnání například titulu Still Life (CD japan Universal, CD Akarma, CD Repertoire) je jednoznačné ve prospěch Repertoire (i když i tam by se našla výtka směrem k určité komprimaci makrodynamiky). Rozhodující je podle mne dnes to, jestli se reediční firma dostane přímo k originál masterům a jak s nimi ten zvukař naloží - ideální je podle mne jen čistý A/D převod, bez no-noise systémů a podobných zabijáků hudby.