Elektrozone.cz

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Elektrozone.cz

Příspěvek od Aleska »

Velmi rád pročítám www.elektrozone.cz , protože je to obrácený pohled na Hi-Fi. Je to forum mistrů zvuku z nahrávacích studií a to jak amatérských, tak i profesionálních. Snad proto, že jsem se za mikrofonem a v nahrávacích studiích čas vyskytoval (a to je hodně dávno), mám toto forum rád (ostatně jako všechna která se dotýkají věrného zvuku). Je to sice forum výrobců , ale velmi mnoho jejich témat se dotýká také nás, spotřebitelů.
Přistupte k němu s odstupem a pokorou, protože když jej pročtete zjistíte, že mnohdy mají z naší snahy o absolutno prču a nechápou naši honbu za zlatým grálem...

Přinejmenším tento pohled na druhou stranu přináší jedno zjištění: Na rozdíl od nás (spotřebitelů) preferujících tranzistory , oni (výrobci) preferují elektronky... Proč asi ?

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektrozone.cz

Příspěvek od Dismembered »

Dovolím si jen maličkou opravu - nejspíš jsi měl na mysli www.electrozone.cz, tak aby to někoho nezmátlo,
že odkaz nefunguje :)

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Zaujímavé vlákno - DIY basove pasti
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... sc&start=0

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Aleska píše:Přistupte k němu s odstupem a pokorou, protože když jej pročtete zjistíte, že mnohdy mají z naší snahy o absolutno prču a nechápou naši honbu za zlatým grálem...
Jistě máme úchylky, které mají přispět k dokonalosti, ale přitom jsou házením perel sviním ve srovnání s většími akustickými problémy, které tuto snahu pošlou do kytek. Na druhou stranu se MĚ VŮBEC NEPŘEKVAPUJE, ŽE MAJÍ Z NAŠÍ SNAHY PRČU, vždyť podle toho vypadá sound naprosté většiny hudebních nahrávek. Zažité kašlání na detail mě prostě nepřesvědčí, že by i zvukaři a jiní profíci, kteří zvukové záznamy tvoří, neměli být lempli (teď jsem to záměrně přehnal z druhé strany). Celé je to trochu složitější, ale ten příspěvek vyzněl dost jednoznačně, tak mě to trochu nakoplo.
A s těma elektronkama, proč ne. Prostě to většinou má jiný zvukový charakter. Ale jde možná spíš o záměr, velmi dobrý zvůk se dá udělat jak s tranzistory tak s elektronkami případně s jejich kombinací. Tím bych si zase tak moc hlavu nelámal.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

agavel píše:A s těma elektronkama, proč ne. Prostě to většinou má jiný zvukový charakter. Ale jde možná spíš o záměr, velmi dobrý zvůk se dá udělat jak s tranzistory tak s elektronkami případně s jejich kombinací. Tím bych si zase tak moc hlavu nelámal.
Ono tu bude někde jinde: V nástupu elektronek či tranzistorů k limitaci. U těch elektronek je to pozvolné, u tranzistorů skokové. Elektronka se při nástupu do limitace stále dá poslouchat, tranzistor ne. Faktem zůstává, že nikdo doma nepoužívá takovou hlasitost, aby zesík do limitace dostal - na koncertě je potřeba (dle akustiky, počtu lidí, základnímu šumu ...) mnohdy nastavit výkon až k maximu, takže k limitaci je jen krůček.

Odpovědět