jaká je www.vltava.cz

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

jaká je www.vltava.cz

Příspěvek od hi-fi calvus »

Na tomto webu jsem toho za poslední dva roky nakoupil dost, za tu dobu mě teda musím říct pěkně točili.
Obchodovat s nimi bylo vždy strašně zdlouhavé, informovanost na jejich webu v oblasti hudby byla vždy katastrofální, všechno jsem jim ale toleroval a to ze dvou důvodů, za prvé proto, že jsem právě u nich narazil na tu nejlepší cenu k právě mnou vyhledávané CD nebo DVD placce a za druhé proto, že jsem po té kolikrát i dvouměsiční patálií obdržel e-mail, že zboží je konečně připraveno k odběru a tak jsem si pro to zboží mohl přijít osobně u nás v Ostravě. Jenže tohle už je minulost, protože před nedávnem tuhle možnost u nás zrušili. No a co se mi pánové nestalo, minulý týden jsem na ně zase narazil a objednal si u nich dvě věci, a sice Erasure The Hits! (2DVD) a Depeche Mode Live z Milána z posledního turné, ta měla být (3DVD!) podle toho co psali na webu, se mělo jednat o tu rozšířenou verzi na 2DVD+1SACD! Pravda je, že ta cena byla hodně zajímavá, tak jsem si objednal taky ten DM. Dneska jsem si pro ten balíček musel na poštu a co jsem našel uvnitř?! Ten Erasure byl v pohodě, ale ten Depeche Mode byl na jeden usmolený DVD disk, takže mi poslali tu nejstupidnější nejosekanější verzi bez SACD a aby mě k tomu ještě nasrali, tak mi na daňový doklad(faktruru) přiloženou uvnitř balíčku taky napsali, že mi poslali Erasure The Hits(2DVD) a Depeche Mode Touring The Angel-Milano (3DVD!!!). Čechy zlaté, Čechy mé, nebo jak to napsat.
Nyní budu pracovat na tom www.cd.wow Už jsem o tom jak to tam chodí dost zjišťoval, taky jak je to opravdu s těmi poplatky přes banky od nás ven a není to tak strašné, jak to prvně vypadalo, když jsme to nedávno zde na foru řešili.
Hi-FI zdar. Nyní pošilhávám po NEW ORDER Live in Glasgow (2DVD). Viděli, respektive hlavně slyšeli jste to někdo? Vím žádná Patricia Barber kvalitou to určitě nebude, ale ono NEW ORDER léta milují a jsou na ten koncert hodně dobré recenze, teda obecně. *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: jaká je www.vltava.cz

Příspěvek od pasul »

Stále nechápu,že podporujete zdejší takzvané obchodníky s naprosto nechutnýma maržema.No ale pokud vám to nevadí,tak směle do toho.Jeden jednoduchý příklad:
Dnes mám nové doporučené u mého profilu na Amazonu:

Eric Clapton-Slowhand [HYBRID SACD] 14.99 dolarů.Poštovné k nám na jedno CD-4.55dolarů což bude při aktuálním kurzu-max 400kč a to ještě dávám rezervu.Kouknu na audio3 a hele vánoční sleva z 711kč na 583kč.No super kup.Neberte to.Co dodat? *hura*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pasul

přesně. kupovat v čechách je značný luxus. a nejen nosiče :)
ty rozdíly v cenách jsou značné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vltava je děs běs. to je pravda. já momentálně nejvíc nakupuju u bontonlandu http://www.bontonland.cz/ , kde mají hlavně u starších titulů poloviční ceny (teď mám třeba objednané největší pecky od radiohead po 260,-kč!), ale dodání je rychlé a ještě nebyly žádné zmatky.

z proradných firem mám zkušenost s SW.CZ, shopu stahuj.cz. koupil jsem tam fruity loops, který byl v textu označen jako full verze. za full verzi se běžně označuje program, který má aktivované všechny součásti. dostal jsem základní verzi, s neaktivním synťákem, kvůli kterému jsem to kupoval...

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Tak se dívám na ten web co psal dadaft a taky zde mají za cca stejné peníze to co jsem si objednal na vltavě. Je to zde : http://www.bontonland.cz/film/hudebnivi ... 63197.html Dostalo se mi ale pouze toho jednoho disku, takže koncert+2 songy bonus.
To by mě zajímalo, jestli taky zde lakujou :lol: objednávat to ale po druhé určitě nebudu.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Teď se dívám, hned vedle mají to samé co jsem dostal ale za 446,-kč. Takže to prostě na tom webu jen přehodili, ty ceny, podle mě úmyslně, jinak by stejný bordel neměli na vltavě, český obchodník prostě spoléha na to, že se 9 z 10 blbů neozve a nechá si to co mu poslali.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

hi-fi calvus píše: ...Depeche Mode Live z Milána z posledního turné, ta měla být (3DVD!) podle toho co psali na webu, se mělo jednat o tu rozšířenou verzi na 2DVD+1SACD! Pravda je, že ta cena byla hodně zajímavá, tak jsem si objednal taky ten DM. Dneska jsem si pro ten balíček musel na poštu a co jsem našel uvnitř?! Ten Erasure byl v pohodě, ale ten Depeche Mode byl na jeden usmolený DVD disk, takže mi poslali tu nejstupidnější nejosekanější verzi bez SACD...
Tento titul mám dva roky. Obsahuje 2DVD, na prvním je koncert, na druhém různé bonusy a třetí není SACD, ale klasické CD s koncertní podobou novinek v té době aktuálního alba Playing the Angel. To co je na stránkách Bontonlandu, je správně. Koncert je dobře nasnímaný jak obrazem, tak i zvukově, PCM + DTS.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Tak dneska mi volali, že došlo k nedorozumnění, či prostě omylu a příští týden by mi to měli vyměnit, dokonce osobně, tak uvidíme.
Každopádně je to tak jak psal kolega předemnou a pokud mi to vymění, budu nakonec spokojený. Uvidíme.
Až budu vědět víc, napíšu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ozvali se sami nebo jsi jim psal (volal)?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

S Vltavou negativní zkušenosti nemám a ani z jiným z jejich obchodů. Informace u disků jsou dost často naprosto nedostatečné, takže se záměně těžko divit. Často je jeden titul za několik cen a je štěstí, když alespoň u jedné verze je popis podrobnější. A podrobnější někdy znamená aspoň seznam stop. Moje poslední obchody u nich jsou ale ještě z doby, kdy jsem žil v Brně. Od té doby jsem nakupoval jen párkrát, když jsem měl v mailu slevový kupón, který částečně zamáz dopravu. Jednou jsem taky dělal velkou objednávku a strašně se to zdrželo kvůli nedostupnosti Plíhalova koncertu na DVD nebo to tenkrát bylo. Nakonec se ale vše vyřešilo, komunikace vždy byla a peníze za tu část, co nebyla mi přišly zpět a zásilka taky.
Takže shrnuto a podtrženo: Informace o albech jsou slabé a dodací lhůta může být delší.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Koho zajímá, jak to dopadlo s mou reklamací, (viz výše) tak asi po týdnu jsem si osobně zašel tedy do O-Poruby na hlavní třídu do obchodu s hudebním zbožím (tony) vyměnit tu jedno disk verzi DM za to co jsem si přes web vltavy objednal, tedy verzi 2DVD+SACD (tak to píšou stále i teď na vltavě!). Skutečnost je ale jiná! Protože se jedná pouze o CD disk, tedy žádný SACD.
Co mě ale zase naštvalo bylo zjištění, že po odbalení igelitu doma jsem zjistil, že obal ani disky vevnitř rozhodně nejsou nové !!! Tohle mě skutečně dost nasralo!

Teď jiná čerstvá skušenost : Tento týden mi přišlo pro moji drahou na vánoce z www.musicrecords.cz U2 remaster edice Joshua Free (2x CD + DVD). Jen matně jsem se díval na to co je na této kompilaci a jedná se o remaster CD stejnojmené desky dále 14 songů(druhé CD) a na DVD nosiči je krom jakýchsi rozhovorů celý koncert z Francie ze stejnojmeného turného, takže paráda, navíc uvnitř jsou pěkné fotky,spíše knížka než buklet a celé je to moc šikovně zabaleno, jak to vše hraje zatím nevím, ale na vánoce to budem doma pařit určitě do mrtva. Pro fanoušky U2 dost dobrý tip, stejně tak ten web na mě udělal dojem, zboží je funglovka zaručeně !!! Žádná vltava. *thumbs up* Jen aby to zvukem stálo za to. ;)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pánové, moc o tom evidentně nevíte, problém totiž vůbec není v obchodnících, ale vydavatelích. Můžu vám garantovat, že tuzemští obchodníci jedou na menší marže než ti zahraniční, většinou se jedná o 18%, (netoví fungují ještě za míň) zatímco ve světě je běžné rozmezí marže cca. 25-33%!

Obchoduju s cédéčky 25 let, dlouhá léta jsem provozoval objednávkovou službu, můj dvorní německý dodavatel to zabalil přede třemi lety, a já to doklepávám s tuzemským distributorem. Ten je se svými 5% taky oběť systému, kdy ten samý titul je na amazonu maloobchodně levnější o desítky procent oproti velkoobchodní ceně v Česku!

Sám posílám své bývalé zákazníky na amazon apod., protože až na pá výjimek (kupodivu skvělé reedice Repertoire, a sem tam nějaký ten od big3 japončík) je venku všechno výrazně levnější...

Do pár let nebudou v Česku ani kamenné, ani netové obchody. Ale koho to zajímá, že?

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

hi-fi calvus píše:Koho zajímá, jak to dopadlo s mou reklamací, (viz výše) tak asi po týdnu jsem si osobně zašel tedy do O-Poruby na hlavní třídu do obchodu s hudebním zbožím (tony) vyměnit tu jedno disk verzi DM za to co jsem si přes web vltavy objednal, tedy verzi 2DVD+SACD (tak to píšou stále i teď na vltavě!). Skutečnost je ale jiná! Protože se jedná pouze o CD disk, tedy žádný SACD.
Co mě ale zase naštvalo bylo zjištění, že po odbalení igelitu doma jsem zjistil, že obal ani disky vevnitř rozhodně nejsou nové !!! Tohle mě skutečně dost nasralo!

Teď jiná čerstvá skušenost : Tento týden mi přišlo pro moji drahou na vánoce z http://www.musicrecords.cz U2 remaster edice Joshua Free (2x CD + DVD). Jen matně jsem se díval na to co je na této kompilaci a jedná se o remaster CD stejnojmené desky dále 14 songů(druhé CD) a na DVD nosiči je krom jakýchsi rozhovorů celý koncert z Francie ze stejnojmeného turného, takže paráda, navíc uvnitř jsou pěkné fotky,spíše knížka než buklet a celé je to moc šikovně zabaleno, jak to vše hraje zatím nevím, ale na vánoce to budem doma pařit určitě do mrtva. Pro fanoušky U2 dost dobrý tip, stejně tak ten web na mě udělal dojem, zboží je funglovka zaručeně !!! Žádná vltava. *thumbs up* Jen aby to zvukem stálo za to. ;)
Deluxe Joshua Tree mám od února a přesně jak píšeš, je to opravdu luxusní vydání. Nejvíce mě na něm učarovaly ty fotky, které nemají chybu. Po zvukové stránce si také budete užívat, včetně toho koncertu z Paříže. Parádní dáreček *thumbs up*.
Obrázek

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

merhaut píše:Do pár let nebudou v Česku ani kamenné, ani netové obchody. Ale koho to zajímá, že?
Neustále mě překvapují nové nečekané dopady "té krize". Pominu naprosté nepochopení příčin, jak to mohl někdo nechat dojít tak daleko. Vůbec by mě nakonec nepřekvapilo, kdyby popisovaná situace nebyla za pár let typická nejen pro ČR.
Jinak pro mě jsou prodejny s CD mrtvé vlastně proto, že je potírané půjčování CD. Můžu říct, že nejvíc CD jsem si koupil proto, že jsem je nedřív měl z Brněnské Mahenky a stály za to, abych měl originál. Od té doby, co jsem z Brna pryč nemám ani moc nové muziky, ani nové originály.

Odpovědět