Něco pro Vintagisty :-)

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
vintage
Kontaktovat uživatele:

Něco pro Vintagisty :-)

Příspěvek od vintage »

Starý článek, ale třeba ještě někdo nečet ;) Všimňěte si jak ošetřuje starý desky před digitalzací a taky těch repráčků co má na skříni *2thumbsup*
http://technet.idnes.cz/poslechnete-si- ... ortaze_nyv

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco pro Vintagisty :-)

Příspěvek od Rowing »

JJ pěkný článeček.
K tomu ošetřování ale pozor, tady se nejedná o nám známé vinylové desky, ale o šelakové desky, které také vyžadují pro přehrávání jiné přenosky (hroty) a otáčky, o tom se článek ale zmiňuje. Mám známého, který se tímto také zabývá. Má celkem zajímavé staré nahrávky.
Pár fotek z návštěvy u něj mám ve svém vlákně: zde

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

vintage píše:Starý článek, ale třeba ještě někdo nečet ;) Všimňěte si jak ošetřuje starý desky před digitalzací a taky těch repráčků co má na skříni *2thumbsup*
http://technet.idnes.cz/poslechnete-si- ... ortaze_nyv
Pěkný příspěvek.
Válečky byly šikovné.
Rowing píše:JJ pěkný článeček.
K tomu ošetřování ale pozor, tady se nejedná o nám známé vinylové desky, ale o šelakové desky, které také vyžadují pro přehrávání jiné přenosky (hroty) a otáčky, o tom se článek ale zmiňuje. Mám známého, který se tímto také zabývá. Má celkem zajímavé staré nahrávky.
Pár fotek z návštěvy u něj mám ve svém vlákně: zde
Máme šelak na půdě. Elektronkový gramoreceiver z 50-tých let.
Jehly do přenosky, jsou normální jehly bez ouška.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

eficak píše:Máme šelak na půdě. Elektronkový gramoreceiver z 50-tých let.
Jehly do přenosky, jsou normální jehly bez ouška.
Tak to gratuluju *2thumbsup* Neplánuješ vytáhnout to na zahradu a uspořádat gardenpárty v rytmu prvorepublikových bigbandů? Vzít si elegantní garderóbu a zatrsat si se ženou, kolíbajíce se za sugestivním hlasem šarmantích šlágrsenrgů ? :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

[quote="vintage"]
Milý staromilče.
Na moderním vinylu mám 3 LP Havelky a další krámy domů tahat nebudu.
Gramoskříň, si žádá generální opravu a jak už to tak bývá, bude tam spousta nesehnatelných elektronek. Žádá si o peníze a čas, který Renown nemá.
Jeho pozornost je koncentrovaná, na mladé moderní přístroje řady NC400.

Ten článek mě potěšil. Méně už rozlišovací schopnost minisystému, kterým to pán, pracně restaurované lálá poslouchá. Ale to je taková naše roztomilá libůstka. Normální chlap, by koupil ženě, co jí na očích uvidí. Jaký má smysl, brousit diamant, aby dobře snímal drážku! Diamant má zdobit lalůček líbezné choti na velkolepém Plesu ve Vídeňské Opeře.Proč nevyměnit zesilovač, za Versace značkovou kabelku, zdobící ženino rámě!
Cenu celé kabeláže stydně tajím. Odpovídá potřebným dvěma-třema párům slušných plesových bot. Pozvu tedy, po mateřském příspěvku, svou Paní do zahradní restaurace na čepované, čímž zmírním muka špatného svědomí a u noční lampičky s chutí prolistuji katalog Ortofon, Pro-Ject, Sonus Faber....

Odpovědět