http://technet.idnes.cz/poslechnete-si- ... ortaze_nyv
Něco pro Vintagisty :-)
Něco pro Vintagisty :-)
Starý článek, ale třeba ještě někdo nečet
Všimňěte si jak ošetřuje starý desky před digitalzací a taky těch repráčků co má na skříni
Re: Něco pro Vintagisty :-)
JJ pěkný článeček.
K tomu ošetřování ale pozor, tady se nejedná o nám známé vinylové desky, ale o šelakové desky, které také vyžadují pro přehrávání jiné přenosky (hroty) a otáčky, o tom se článek ale zmiňuje. Mám známého, který se tímto také zabývá. Má celkem zajímavé staré nahrávky.
Pár fotek z návštěvy u něj mám ve svém vlákně: zde
K tomu ošetřování ale pozor, tady se nejedná o nám známé vinylové desky, ale o šelakové desky, které také vyžadují pro přehrávání jiné přenosky (hroty) a otáčky, o tom se článek ale zmiňuje. Mám známého, který se tímto také zabývá. Má celkem zajímavé staré nahrávky.
Pěkný příspěvek.vintage píše:Starý článek, ale třeba ještě někdo nečetVšimňěte si jak ošetřuje starý desky před digitalzací a taky těch repráčků co má na skříni
![]()
Válečky byly šikovné.
Máme šelak na půdě. Elektronkový gramoreceiver z 50-tých let.Rowing píše:JJ pěkný článeček.
Jehly do přenosky, jsou normální jehly bez ouška.
Tak to gratulujueficak píše:Máme šelak na půdě. Elektronkový gramoreceiver z 50-tých let.
Jehly do přenosky, jsou normální jehly bez ouška.
[quote="vintage"]
Milý staromilče.
Na moderním vinylu mám 3 LP Havelky a další krámy domů tahat nebudu.
Gramoskříň, si žádá generální opravu a jak už to tak bývá, bude tam spousta nesehnatelných elektronek. Žádá si o peníze a čas, který Renown nemá.
Jeho pozornost je koncentrovaná, na mladé moderní přístroje řady NC400.
Ten článek mě potěšil. Méně už rozlišovací schopnost minisystému, kterým to pán, pracně restaurované lálá poslouchá. Ale to je taková naše roztomilá libůstka. Normální chlap, by koupil ženě, co jí na očích uvidí. Jaký má smysl, brousit diamant, aby dobře snímal drážku! Diamant má zdobit lalůček líbezné choti na velkolepém Plesu ve Vídeňské Opeře.Proč nevyměnit zesilovač, za Versace značkovou kabelku, zdobící ženino rámě!
Cenu celé kabeláže stydně tajím. Odpovídá potřebným dvěma-třema párům slušných plesových bot. Pozvu tedy, po mateřském příspěvku, svou Paní do zahradní restaurace na čepované, čímž zmírním muka špatného svědomí a u noční lampičky s chutí prolistuji katalog Ortofon, Pro-Ject, Sonus Faber....
Milý staromilče.
Na moderním vinylu mám 3 LP Havelky a další krámy domů tahat nebudu.
Gramoskříň, si žádá generální opravu a jak už to tak bývá, bude tam spousta nesehnatelných elektronek. Žádá si o peníze a čas, který Renown nemá.
Jeho pozornost je koncentrovaná, na mladé moderní přístroje řady NC400.
Ten článek mě potěšil. Méně už rozlišovací schopnost minisystému, kterým to pán, pracně restaurované lálá poslouchá. Ale to je taková naše roztomilá libůstka. Normální chlap, by koupil ženě, co jí na očích uvidí. Jaký má smysl, brousit diamant, aby dobře snímal drážku! Diamant má zdobit lalůček líbezné choti na velkolepém Plesu ve Vídeňské Opeře.Proč nevyměnit zesilovač, za Versace značkovou kabelku, zdobící ženino rámě!
Cenu celé kabeláže stydně tajím. Odpovídá potřebným dvěma-třema párům slušných plesových bot. Pozvu tedy, po mateřském příspěvku, svou Paní do zahradní restaurace na čepované, čímž zmírním muka špatného svědomí a u noční lampičky s chutí prolistuji katalog Ortofon, Pro-Ject, Sonus Faber....