Rebricek bubenikov

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Hopp
Kontaktovat uživatele:

Rebricek bubenikov

Příspěvek od Hopp »

http://kultura.sme.sk/c/4816684/vyhlasi ... hudby.html

V diskusii pod clankom najdete tiez poradie na dalsich miestach.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Rebricek bubenikov

Příspěvek od Paul »

Trochu mě překvapilo,že se tam nedostali bubeníci,kteří jsou dnes na absolutním vrcholu,mají své bubenické školy atd.-Neil Peart (Rush)/Mike Portnoy (D.Theatre)-a to jsem uvedl dva z nej. z rocku.V Jazzu je jich také sakra dost -B.Bruford/Manu katche atd.Ale je to vše subjektivní,sto lidí-sto názorů.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Tak tak, Chris Adler take neni v "jejich" top ten :)

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Dolezite je vsimnut si nasledovne:
Nejde o najlepsie sola, ani najlepsich bubenikov, ide o najlepsie zlozeny a prevedeny BEAT....ako v diskusii spravne pise jeden pisatel.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jojo,bubeníci.

Krev a pot kapel.
Všimněte si,že ti nejlepší bubeníci v dřívějších letech pocházeli pravidelně z kapel 3 členných či 4 členných(zpěvák + 3).Ono je to jasné,když je málo hudebníků,musí i "melodicky" dotvářet bubeník.Nelze "jen" držet rytmus.
Jak to hodnotit nevím.
Například jak tloukl Ginger Baker z Cream(jeho snad 1. sólo na bicí v rocku na LP Fresh Cream).John Bonham z LZ (+jeho známé sólo v Moby Dick),Palmer z KE&P,atd,můj oblíbenec Ian Paice z DP,vynikající,ale na koncertech občas chybující M.Portnoy z DT,Mitch Mitchell z JHE,Mike Shrieve od Santany,jmenovaný Manu Katché,všeobecně vynikající bubeníci od Jethro Tull...je jich hodně.

Mimochodem,na tou 1.Youtubu Clydea Stubblefielda,od 1.52 min až 1.58 min je beat,který mě ihned evokoval jednu známou hardrockovou skladbu.Nebudu to nechávat jako hádanku,spíše,jestli mám trochu pravdu.10 - 15 sec začátku skladby Living Wreck od DP.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

boxer píše:Jojo,bubeníci.

Všimněte si,že ti nejlepší bubeníci v dřívějších letech pocházeli pravidelně z kapel 3 členných či 4 členných(zpěvák + 3).
viz také: Motörhead, anebo: EXCITER - drummer & lead vocal v jedný osobě...celkem osazení dost netypické, že. 3-členné kapely...v dobách pravěkých Grand Funk (Railroad) původem opět trio. nebo Budgie...

Odpovědět