Supraphon spouští on-line prodejnu hudby

Linky na zajímavé HiFi časopisy, projekty v CZ i zahraničí
Odpovědět
Milan_
Kontaktovat uživatele:

Supraphon spouští on-line prodejnu hudby

Příspěvek od Milan_ »

http://technet.idnes.cz/supraphon-spous ... _audio_vse

Pro začátek více než 2 500 alb
Firma se zaměří výhradně na českou populární a vážnou hudbu, mluvené slovo a svůj rozsáhlý katalog, sahající až do šedesátých let. Nebude se tak chlubit miliony skladeb, jako zmíněné služby, ale zaujme právě českého posluchače.
"V archivech máme spoustu nahrávek, které z ekonomického hlediska nemohou existovat fyzicky. Už na začátku nabízíme na internetu dvojnásobek toho co v obchodech," představila novou digitální prodejnu šéfka společnosti Iva Milerová.
Celkem obchod nabízí přes čtyřicet tisíc skladeb na dvou a půl tisících alb. Další budou přibývat postupně. "Se spoustou umělců musíme doplňovat smlouvy. V době, kdy se uzavíraly, totiž logicky nikdo s prodejem na internetu nepočítal," vysvětluje Milerová.
Konkrétně se posluchači mohou těšit na 1 090 alb populární hudby, klasická hudba bude zpočátku zastoupena 1 184 alby a mluvené slovo 334 alby.

Největší zvuková kvalita
Její fungování je v praxi jednodušší než u konkurence. Není třeba stahovat ani instalovat žádné speciální programy jako iTunes nebo MusicJet. Po jednoduché registraci lze rovnou nakupovat třeba kompletní diskografii Hany Hegerové či Karla Gotta, nebo rarity, jakými jsou anglicky zpívané nahrávky skupiny Olympic, ale třeba i Příhody maxipsa Fíka nebo rozhlasovou adaptaci Cirkusu Humberto.
Všechny nahrávky lze stahovat bez omezení proti kopírování, ve formátu MP3 (320 kbps) a rovněž v bezztrátovém komprimačním formátu FLAC. *thumbs up* Při zakoupení nahrávky ve formátu FLAC dostane zákazník tutéž nahrávku ve formátu MP3 zdarma k využití například v přenosných zařízeních.
Po zakoupení nahrávky má zákazník možnost stáhnout nahrávku z obchodu až pětkrát, po stažení do počítače si může na svá další zařízení pořídit neomezené množství kopií.
Nakupování je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u Facebooku či Googlu.
Obchod také slibuje podrobné informace o nahrávce včetně místa natáčení či zúčastněných muzikantech.

http://www.supraphonline.cz

jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: Supraphon spouští on-line prodejnu hudby

Příspěvek od jirie »

To je skvělé. Jsou teď k mání věci, které nikdy na CD nevyšly.
Na tomhle jsem vyrůstal:
http://www.supraphonline.cz/album/2507- ... -let-cmela

Nevím o lepší průpravě do světa art rocku, než přes aranže klasické hudby.
Velká poklona panu Vobrubovi.

mojehifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mojehifi »

Ahoj, chci se zeptat co je nutné mít v mobilu (veškeré aplikace, doplňky atd., mám O2), aby se obchod ze Supraphonline bez problémů vydařil (a kde se dají sehnat) ? Díky :)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Co jsem to tak projížděl a trochu zkoumal ty ukázky, tak Supraphon u starých desek, které původně vyšly jen na vinylu a teď je znovu vydává na cd, zachovává původní dynamiku! To je v dnešní době loudness war a všech těch zprasených remasterů opravdu pozitivní. *thumbs up*

mojehifi:
Postup platby
Pro zákazníky O2

- Vyplňte svoje mobilní číslo, zvolte jako operátora Telefónica O2 a klikněte na Potvrdit
- Zobrazí se Vám informace, že SMS byla odeslána
- Na mobilní telefon Vám bude doručena SMS zpráva s odkazem
- Klikněte na odkaz v SMS zprávě, v mobilním telefonu budete přesměrováni na platební bránu společnosti Telefónica O2, zde potvrďte platbu
- Nakonec se zobrazí výsledek proběhlé platby
- Pokud se Vám výsledek transakce nezobrazil také ve webovém prohlížeči, tak na pc obnovte stránku nebo přejděte do sekce „Moje platby“ na Supraphonline.cz
Pro úspěšnou realizaci platby je nutné mít aktivní službu „O2 platba“.

Akorát by mě zajímalo, když mám starý mobil bez internetu, jestli můžu ten odkaz z sms přepsat normálně do prohlížeče na počítači... :?:

mojehifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mojehifi »

Dík, já jsem to tak zkoušel, ale mně tam v mobilu napsalo, že mám vyčkat a po 1 minutě aktualizovat (pokud by se stránka na mobilu sama neaktualizovala), mezitím na počítači se stále aktualizovala stránka s nápisem ,,Čekání na platbu" (nebo něco podobného). Dál se nic nedělo, tak se to ukončilo. Když jsem se o to pokusil podruhé, tak taky nic, to už jsem ukončil sám. Tak nevím, kde je chyba. Před pár měsíci jsem si objednával takhle přes mobil hru, takže O2 platbu snad mám (nepoznám jestli ji mám nebo ne, ale protože s tou hrou bylo vše v pořádku tak snad jo). Ze začátku mi na mobil přišel ten odkaz, já odklikl odečíst částku a pak už bylo jen to co jsem psal. Nevím v čem je chyba. Peníze se odečetli jen za připojení na internet, ne za objednávku. Jestli je to pro starý mobily, asi ne, je určitě nutnost to potvrdit v mobilu pomocí internetu a ještě předtím v něm kliknout na ten odkaz co přijde.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Takže s mojí obstarožní Nokií 3310 mám smůlu, ale nevadí možností jak zaplatit je tam několik v tom nevidím problém.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Ted nedavno jsem koukal na supraphonline na nejaka alba a docela me (prijemne) prekvapilo, ze u kazde ukazky se rozbali i obrazek signalu, takze si clovek muze rychle udelat priblizny obrazek o dynamice nahravky

Hapka - Pozdni sber
Obrázek

David Deyl - Zasah
Obrázek

Lenka Filipova - Concertino
Obrázek

Odpovědět