ARCAM 15 - zosilovac
ARCAM 15 - zosilovac
Dobry den pani - odbornici. Chcem sa opytat - respektive zhanam niekoho so skusenostami so zosilovacom ARCAM15.
Mam ho doma cca 11 mesiacov - spokojnost okrem par veci.
A tie chcem zistit ci je to normalne. Kedze zaruka u nas je 2 roky - tak ci to nemam radsej nechat zreklamovat alebo je to ...
Uz 2 x sa nam u ARCAM 15 stalo (asi jun 2024 a december 2024) ze po zapnuti gramofonu a zosiku pri pootoceni "kolecka" hlasitost ... priklad po zapnuti bolo VOLUME 10 a prstom som pootocil iba jemne ... odchadzam od zosiku a zrazu samo od seba ide hore hore hore hore ... musel som vypnut cely zosik lebo vyslo to za par sekund na 70 VOLUME.
Najprv co to sakra je. Potom sa to nestalo ale v decembri sa to zase stalo manzelke - jemne pokrutila asi na 20 a zrazu ze je VOLUME samo sa dvihalo ale zastavila to na 50
Odvtedy zase nic .. zosilovac ide u nas DENNE - KAZDY DEN ... ale stalo sa to 2 x ...
Obavu mam ak si deti zapnu nejaku rozpravku a nebudu vediet reagovat ked ZOSILOVAC vybehne na 100 VOLUME ... nebodaj odpali moje repraky DYNAUDIO EMIT 50.
CO MAM S TYM ROBIT ??? PORADTE PROSIM ...
DRUHA VEC ... vsade a kazdy vravi ze ZOSILOVAC sa ma zohrievat .. ok ... ale ma byt az taky horuci ze na nom nevydrzim mat dlaň ruky viac ako 5 - 7 sekund ??
Pri pocuvani na VOLUME 30 - 40... ci uz platne alebo CD ... je to ok ... teple prijemne
Ale ked dam volume 50 - 60 .. po hodine uz ruku nepolozim !!!!
JE TO NORMALNE ???
ARCAM 15 KUPOVAJE RIADNE OFICIALNE Z HIFI OBCHODU ..
DAKUJEM DAKUJEM ZA RADY A PORADENSTVO
Ak mi to pomoze - aj sa odvdacim NEMAM PROBLEM
JANO
SLOVENSKO
Mam ho doma cca 11 mesiacov - spokojnost okrem par veci.
A tie chcem zistit ci je to normalne. Kedze zaruka u nas je 2 roky - tak ci to nemam radsej nechat zreklamovat alebo je to ...
Uz 2 x sa nam u ARCAM 15 stalo (asi jun 2024 a december 2024) ze po zapnuti gramofonu a zosiku pri pootoceni "kolecka" hlasitost ... priklad po zapnuti bolo VOLUME 10 a prstom som pootocil iba jemne ... odchadzam od zosiku a zrazu samo od seba ide hore hore hore hore ... musel som vypnut cely zosik lebo vyslo to za par sekund na 70 VOLUME.
Najprv co to sakra je. Potom sa to nestalo ale v decembri sa to zase stalo manzelke - jemne pokrutila asi na 20 a zrazu ze je VOLUME samo sa dvihalo ale zastavila to na 50
Odvtedy zase nic .. zosilovac ide u nas DENNE - KAZDY DEN ... ale stalo sa to 2 x ...
Obavu mam ak si deti zapnu nejaku rozpravku a nebudu vediet reagovat ked ZOSILOVAC vybehne na 100 VOLUME ... nebodaj odpali moje repraky DYNAUDIO EMIT 50.
CO MAM S TYM ROBIT ??? PORADTE PROSIM ...
DRUHA VEC ... vsade a kazdy vravi ze ZOSILOVAC sa ma zohrievat .. ok ... ale ma byt az taky horuci ze na nom nevydrzim mat dlaň ruky viac ako 5 - 7 sekund ??
Pri pocuvani na VOLUME 30 - 40... ci uz platne alebo CD ... je to ok ... teple prijemne
Ale ked dam volume 50 - 60 .. po hodine uz ruku nepolozim !!!!
JE TO NORMALNE ???
ARCAM 15 KUPOVAJE RIADNE OFICIALNE Z HIFI OBCHODU ..
DAKUJEM DAKUJEM ZA RADY A PORADENSTVO
Ak mi to pomoze - aj sa odvdacim NEMAM PROBLEM
JANO
SLOVENSKO
Re: ARCAM 15 - zosilovac
Určitě si nemůže sám přidávat. Teplota těžko říct, ale domu bych to nechtěl.
https://www.facebook.com/groups/2938971 ... 078104921/
Chladič je na max 2x30-40W
https://signals.uk.com/wp-content/uploa ... caled.jpeg
https://www.facebook.com/groups/2938971 ... 078104921/
Chladič je na max 2x30-40W
https://signals.uk.com/wp-content/uploa ... caled.jpeg
Pokud je v záruce, tak reklamovat, protože spontánně zvyšovat výstupní volum zesilovač nesmí. Co se týče teploty, tak tento konkrétní zesilovač neznám, ale nemoci položit ruku - na co ? Pokud přímo na chladič, tak je to normální, pokud na kryt, tak to si u zesilovače 2x80 W při volume 60 nedovedu představit, nejsou to akumulační kamna.
Skúsenosti užívateľov z webu: používať trvale ofukovanie veintilátorom, v lete pri vyšších teplotách zosilňovač nepoužívať vôbec..
To normálne určite nie je, vysoká teplota výrazne ( rádovo..) skracuje životnosť, samovoľné pridávanie hlasitosti môže byť následok vysokej teploty..

Přehřívání může být způsobeno nastavením nadměrného klidového proudu
AlfH
Závisí to podľa majiteľa od hlasitosti, teda od stredného výkonu. Ak by to bol kľudový prúd, hrialo by to aj bez budenia. A podľa obrázkov chladič to má zúfalo poddimenzovaný, ako píše aj Jarda69..
Závisí to podľa majiteľa od hlasitosti, teda od stredného výkonu. Ak by to bol kľudový prúd, hrialo by to aj bez budenia. A podľa obrázkov chladič to má zúfalo poddimenzovaný, ako píše aj Jarda69..
Mít to pouze problém s teplotou a mít to zvuk, který miluji, tak dám na chladič 2x Noctua NF-A8 FLX a jedu. Ale to přidávání hlasitosti je závada navíc.
To pridávanie hlasitosti môže byť aj tou teplotou, zvýšený zvod nejakého kondenzátora v obvode regulácie..
Ted na to koukam, tam neni moc mista. Tam bych asi nenacpal ani A9x14