Tak sa mi konecne podaril nakup ARC LS17 - podelim sa s vami o moje dojmy: najprv som prilozenym skrutkovacom odskrutkoval horny panel a instaloval elektronky (boli zabalene extra). Potom som zistil, ze predzosik nemam kam polozit a tak nastanu velke presuny v mojej zbierke pristrojov - nakoniec na to doplatil satelit. prijmac - musm dokupit dlhsi kabel a musi sa presunut. Takze milasika som zapojil medzi Majik DS a Bryston 4B SST (ja viem - mixovat sa nema

) kablami dh labs revelation. Po zapnuti sa najpr nic nedialo az po chvili luplo rele - lampy sa nahriali a mohol som ist na vec. Ako prveho som si pustil Beethovena 5,7,9 (Immerseel, Jarvi, Reiner) a hned som sa skoro poskladal. Aby som si bol isty ze sa mi to len nezda nasledovalo asi 100 dalsich skladieb k velkej nelibosti domaceho osadenstva, ktore sa ma snazilo v tomto pohnutom okamihu presvedcit ze cumenie do telky je dolezitejsie - samozrejme bolo vykazane do patricnych miest... Takze ako to hraje? Velmi ale naozaj velmi prirodzene, basu akoby ubudlo, ale skor sa vykonturoval a menej duni (nie ze by predtym nejako dunel ale teraz sa mi to zda este lepsie - budem skusat este ladit sub) stredy stratili nadych tvrdosti a je z nich citit clovecina - vokaly su bozske a vysky ako by dostali novu davku rozlisenia (co si vsimla aj moja manzelka) a zaroven sa ubralo na nervozite pri niektorych nahravkach. No a narastol priestor do vsetkych dimenzii takze sa zda ze sa zvuk lepsie odputava od repro. Az som mal skoro dojem ze nepotrebujem akusticke upravy - ale je mi jasne ze je to len prvotny klam a za par dni sa veru do nich pustim. No a stary preamp je na predaj...
Ach jaj som happy.