Denon PMA-900HNE Silver Premium + Quadral Argentum 590

Integrované i dělené zesilovače, předzesilovače, koncové zesilovače, monobloky, ...
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Denon PMA-900HNE Silver Premium + Quadral Argentum 590

Příspěvek od BVa »

2 kvičko
Z recenzie užívateľa ;)
Optional Class-A operation at 30 w/ch. does nothing for me unless I need to heat the room in cool weather
Voliteľná prevádzka v triede A pri 30 w/kanál neurobí nič, pokiaľ nepotrebujem vykurovať miestnosť v chladnom počasí
Nie je to čisté A, len sa zvýši kľudový prúd, tak, že do 10W/8ohm to zostáva v A, potom prechádza do AB.. Za cenu výrazného ohrevu a zníženia životnosti. Parametre sa nijako počuteľne nezlepšia. Tu je viac

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

" Parametre sa nijako počuteľne nezlepšia".

To akože myslíš vážne? Počul si už vôbec niekedy takýto typ zosilňovača? Parametre sa teda sakra počuteľne zlepšia a potvrdilo to XY ľudí, ktorí boli u mňa na návšteve! Nedávno som dvojici mladých ľudí o takmer 30 rokov mladších odo mňa púšťal CD Queen-Greatest Hits II.(1991-pôvodné vydanie-neremastrované) a to hneď prvú skladbu It´s Kind Of Magic v triede A. Mladý muž so zdravým sluchom mi ohromene povedal, že tú skladbu počul nespočetne krát,ale nikdy tam nepočul také mikrodetaily a zvuky a predtým nemal ani tušenia ,že sa niečo také v tej skladbe nachádza.

Pravdu máš v tom,že zosilňovač hrá v triede A iba do 2x10W až 2x15w výkonu a potom sa automaticky prepína do triedy AB. A tiež máš pravdu v tom,že sa v triede A pri dlhšom počúvaní riadne hreje. Ale to objektívne počuteľné zlepšenie zvuku, otvorenosti scény a priestoru tam je a to teda markantné!

Yamahu M-45 vlastním vyše 20 rokov, v roku 2015 bola v Yamaha servise na prehliadke komplet premeraná ,ošetrená a nastavená + merací protokol-všetky ukazovatele tip-top. Servisák mi vtedy povedal,že tieto Yamahy ,ktoré sa dali prepnúť do triedy A boli to najlepšie čo Yamaha kedy vyrobila.Bola to druhá polovica rokov 80-tych,zlatá éra HI-FI, kedy sa ešte na ničom nešetrilo, osádzali sa kvalitné súčiastky ako napr. kondenzátory nichicon,Elna, výkonové tranzistory sanken,potenciometre ALPS, masívne hliníkové chladiče,veľké predimenzované trafo, kvalitné cínovanie(spájkovanie) bez studených spojov...cieľom bolo, aby výrobok vydržal čo najdlhšie.
Predtým som mal Yamahu M-80 https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-80.shtml ,ale v miestnosti 20m2 som nemal šancu využiť jej potenciál,tak som si obstaral M-45. Dovolím si tvrdiť, že taká Yamaha M-80 s prehľadom a ľahkosťou prehrá všetky tie dnešné čínske napodobeniny zosilňovačov.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

kvičko
Ale to objektívne počuteľné zlepšenie zvuku, otvorenosti scény a priestoru tam je a to teda markantné!
Urob si taký slepý" objektívno- subjektívny" test kedy ti niekto prepína náhodne režim A/AB, aby si nevedel kedy je čo..A uvidíš ,ako spoľahlivo poznáš A/AB ;) .. A ak máš možnosť a zaujímajú ťa fakty, daj si to aj niekomu zmerať, aký je tam reálne rozdiel. Ale však hlavne že si spokojný...
Počul si už vôbec niekedy takýto typ zosilňovača?
Neuveríš, ale za cca 50 rokov som počul "pár" zosilňovačov rôznych značiek a tried..

kvičko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kvičko »

Slepý test som absolvoval viackrát a vždy som spoľahlivo rozoznal kedy hrá zosilňovač v triede A a kedy v triede AB a to nie som sám.Ak to Ty nedokážeš rozoznať, tak chyba nebude v prístroji, ale treba navštíviť ušného lekára.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Když jsem koupil CD přehrávač Denon DCD-1700NE, tak do té doby, jsem měl průměrně stejný zvuk přehrávaných CD. Po zakoupení tohoto CD přehrávače, slyším obrovské rozdíly mezi CD. Docela šok. :)

Mám spoustu CD o několika vydání, ale až tento přehrávač mi to docela dává sežrat. Když pustím nějaké CD a říkám si zvuk nástrojů good, tak vokály jsou někdy opravdu špatné (například). Jiné CD jiné skupiny hraje křišťálově čistě, jako celek a chrochtám blahem. Je to opravdu normální, až takové rozdíly? Na levných přehrávačích jsem slyšel všechno stejně. :)

Pořád se učím, tak klid s názory, že jsem trubka, možná jo, ale od toho jste Vy na tomto fóru, aby jste otevřeli oči. :)

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Chlapci klid, na kabely zatím prdím. Chci lepší zesilovač ano, ale dám asi přednost novým reproduktorům. Protože kaček není dost na kvalitnější nové, půjdu cestou bazaru.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Mám stejnou zkušenost, některá CD jsem i přestal poslouchat, na starším cd přehrávači (Technics SL-PS740A) mi přišlo, že hrajou dobře.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No, já jsem začal blbnout, že je něco špatně s přehrávačem, ale kdyby mu něco bylo, hraje všechno špatně, já mám většinu zvukově kvalitních, ale překvapilo mě to.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Vytáhl jsem dědečka Technics SL-PG590 a hrají ty přehrávače identicky, takže kvalita některých CD je opravdu do nebe volající a já na to nevěřil... *headbang*

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Kvalita cd je ruznorodá, při koupi lepších komponentů jsem mnoho cd z mé knihovny vyhodil nebo rozdal protože se staly pro mě neposlouchatelnými a nahradil kvalitními. Nekupuji bezhlavě ale při koupi mi jde o kvalitní mastering, původní vydání, vyhýbám se remasterum (čest výjimkam) a různým Deluxe edicím atd.zjišťuji DR na Dr.Loudnes-war.info a recenze u jednotlivých vydáních například na Discogs, kde nejvíce nakupuji, také na fóru Steve Hoffmana je mnoho informací atd. Novou hudbu nekupuji, tam je DR většinou v červených číslech a to se nedá poslouchat. Když už, tak LP. Občas samozřejmě šlápnu vedle a hledám dál, ale je to koníček a mě to baví.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Je to tak, to se mi stalo také, jen já kupoval právě radši ty reedice, deluxe, remastered atd... teď kupuji, kde se dá, hlavně první vydání a japan edice, taková vydání zatím nezklamala. Dokonce na Alegru mám Poláka, co má hodně použitých CD, už mám od něj zatím asi 36 CD v kvalitě 5/6 médium 4-5/6 obaly. Ty kupuji nové a kvalitní, takže složím dohromady, téměř nové kompletní CD s výrazně lepším DR, než mám teď a to se vyplatí... :)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ja bych stare pastiky ala zminena Yamaha nebral a kdyz tak po odbornem servise, ale zmineny inzerat zni, ze ho preprodejce vycistil a to je tak vse, cena nicmoc. Kdyz takovy starsi kus, tak po revitalizaci a vylepseni v CASEA https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... lity-a3-2/ . Obecne je (nejen) na hifionline plno peknych kousku, co budou lepsi nez zmineny Denon. Znamy mel podobne Quadraly a nakonec jsme k nim sehnali Xindaka a *thumbs up* .

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

To byla reakce na uživatele kvičko?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Obecne na nakup takto stareho, byt kvalitniho zesilovace. Sam jsem si timto prosel a prostridal vetsinu znacek z vyberovych rad. Jinak zrovna tento Yamahy jsem mel moznost slyset u sebe doma od jednoho zdejsiho clena.

Odpovědět