" Parametre sa nijako počuteľne nezlepšia".
To akože myslíš vážne? Počul si už vôbec niekedy takýto typ zosilňovača? Parametre sa teda sakra počuteľne zlepšia a potvrdilo to XY ľudí, ktorí boli u mňa na návšteve! Nedávno som dvojici mladých ľudí o takmer 30 rokov mladších odo mňa púšťal CD Queen-Greatest Hits II.(1991-pôvodné vydanie-neremastrované) a to hneď prvú skladbu It´s Kind Of Magic v triede A. Mladý muž so zdravým sluchom mi ohromene povedal, že tú skladbu počul nespočetne krát,ale nikdy tam nepočul také mikrodetaily a zvuky a predtým nemal ani tušenia ,že sa niečo také v tej skladbe nachádza.
Pravdu máš v tom,že zosilňovač hrá v triede A iba do 2x10W až 2x15w výkonu a potom sa automaticky prepína do triedy AB. A tiež máš pravdu v tom,že sa v triede A pri dlhšom počúvaní riadne hreje. Ale to objektívne počuteľné zlepšenie zvuku, otvorenosti scény a priestoru tam je a to teda markantné!
Yamahu M-45 vlastním vyše 20 rokov, v roku 2015 bola v Yamaha servise na prehliadke komplet premeraná ,ošetrená a nastavená + merací protokol-všetky ukazovatele tip-top. Servisák mi vtedy povedal,že tieto Yamahy ,ktoré sa dali prepnúť do triedy A boli to najlepšie čo Yamaha kedy vyrobila.Bola to druhá polovica rokov 80-tych,zlatá éra HI-FI, kedy sa ešte na ničom nešetrilo, osádzali sa kvalitné súčiastky ako napr. kondenzátory nichicon,Elna, výkonové tranzistory sanken,potenciometre ALPS, masívne hliníkové chladiče,veľké predimenzované trafo, kvalitné cínovanie(spájkovanie) bez studených spojov...cieľom bolo, aby výrobok vydržal čo najdlhšie.
Predtým som mal Yamahu M-80
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-80.shtml ,ale v miestnosti 20m2 som nemal šancu využiť jej potenciál,tak som si obstaral M-45. Dovolím si tvrdiť, že taká Yamaha M-80 s prehľadom a ľahkosťou prehrá všetky tie dnešné čínske napodobeniny zosilňovačov.